Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
HTomee
tag
Sziasztok!
Egy TS-228 vásárlásán gondolkozom.
A netem 1G telekom.
Egy pár kérdésem lenne mielőtt beruházok rá.Főként torrentre szeretném, hogy ne a gép menjen ilyen sokat.
Normálisan működik rajta a torrent kliens?
Hány torrentet tudok rajta futtatni egy időben, hogy még ne lassuljon be?
IPhone-t tudok rá szinkronizálni?
Windows backup is működik rajta?
Tudok róla hálózaton keresztül 4k-s videót nézni?
Nagyon zavaró a ventilátor hangja?
Bárhonnan elérem?Egyelőre ennyi kérdésem lenne.
Szívesen várok mindenféle tapasztalatot.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Nem szeretnék többezer torrentet.
A 15db kb elég is lehet, ha nincs mérethez kötve, csak számhoz.
4K TV
A merevlemez hangja nem fog zavarni mert SSD megy bele.
Az érdekelt, hogy kell-e hozzá valami dyndns vagy hasonló vagy regisztrálom a készüléket és elérem böngészővel!?Köszönöm a válaszodat.
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Szia,
Na sikeresen beruháztam egy QNAP TS-228-ra.
AZ eddigi tapasztalataim nagyon jók!!A fájlmegosztás hibátlan és félelmetesen gyors. Kb. 100Mb/s megy a másolás
A Transmissionnal hibátlanul megy a torrent bár letöltésnél 10Mb/s sebességnél többet nem nagyon tudtam összehozni (1G-s net)
A mobilos applikációk kiválóak. Az applikáció felismeri, hogy helyileg vagy távolról lépek be.
Regisztrálni kellett egy QNAP ID-t és minden működik szépen.
Megy a fotó Backup is ahogy kell.A Magyar nyelv nagy segítség mert így se egyszerű eligazodni a sok beállításon.
Restart után kell neki 5-8 perc mire teljesen feláll a rendszer és elindulnak az applikációk is.
Kb. 50% RAM és 50% CPU használat van 10-12 seed torrentnél.
Fájl mozgatáskor a CPU sokszor 99-100%-ra felmegy, de szépen visszaáll 50-60%-ra. A RAM 60%-nál nem eszik többet még extra esetekben sem.
Nagyon, nagyon halk. 2m-ről semmit nem hallani a működéséből éjszaka sem.És ami a lényeg: Mindezt kb tizede fogyasztással teszi mint egy PC.
Ajánlom mindenkinek és köszi a segítséget!
-
HTomee
tag
Akármilyen kliensed van torrentnél max 10/10Mb/s amit kilehet hozni vele. Nekem gigabites netem van, de nem megy több mégse. Néha néha 12-13Mb/s. Pedig nem a seed hiánya... Itt olvastam, hogy torrentben ez a cucc kb ennyit tud. Én torrentre vettem, de senki nem mondta hogy torrentezni kb ez a max sebesség. Csak a 15db-os limitről volt szó, de az csak a gyári letöltővel. A transmissionnal megy több is. Azt az APP centerből könnyen letöltheted és telepítheted.
A hálózati megosztások lejátszások kitűnőek és akadozás mentesek. Van hozzá több mobilos app is amivel távolról szintén remekül működik.
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Felraktam a QTransmissiont (x41) Simán felment rá. Nem kell hozzá DS. Működik külön is önállóan. Itt már felmegy a letöltés 18-19Mb/s sebességre is. A procit sokkal kevésbé eszi. Lehet ez is marad. Így majdnem dupla lett a sebességem.
-
HTomee
tag
Én azzal küzdök, hogy sikerül-e kicsikarnom gyorsabb letöltést mint18Mb/s. Netem bírná. Sajnos semmivel nem jön össze:
Gyári: DS 12Mb/s, Transmission: 14Mb/s, QTransmission: 18Mb/s, QBittorrent. Csak internet explorer hajlandó megjelenni, de 12Mb/s, Deluge 1-2 percente leáll.. Így állok.Marad a QTransmission, de az meg nagyon kevés beállítás tud és ez a felület egy vicc.
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Ennyit tud a TS-228 1000-es nettel.
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Én nem nyitottam portokat.
Mindent rábíztam az upnp-re és tökéletesen megoldotta. -
HTomee
tag
Sziasztok,
Elfogadható áron tudtok a TS-228 helyett valamit ajánlani? A Qnap bejön és a szoftverét is megszoktam már.
Nyilván nem 300ezret szánok rá.
Van kiszemeltem: TS-251?
Sajna az ARM proci nem tudja rendesen kihajtani az 1g-s netet és most az lett, hogy váltottam szolgáltatót. Jó lenne mert részben ezért vettem NAS-t. Torrent, és hálózati megosztások, hogy ne kelljen külső HDD-vel és PC-vel vacakolni 3db TV-n is erről "mozizok".Köszii
[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Sziasztok,
HDD-t cseréltem meg teljesen újra raktam a NAS-t (TS-228), de a mappa megosztások valamiért nem az igaziak.
A windows PC látja jó is minden, de a média lejátszó nem látja SMB-n keresztül... Eddig jó volt.
Lehet az új frissítés? Vagy mit felejtettem el beállítani?! -
HTomee
tag
válasz 1turosbatyu #4465 üzenetére
Én megvettem 10EUR-ért, de a Qbittorrent4 jobb
-
HTomee
tag
válasz ravensky13 #4467 üzenetére
Nekem a gigás netet csak a Qbittorrent4 tudja kihajtani. A többi max a felére képes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest