Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
delig
tag
Sziasztok!
Megosztanám a történetem és hátha tudtok nekem írni tanácsot, ilyenkor mire számíthatok:
Pénteken délután még vígan használtam a TS-328-as NAS-om, majd munka végével elindítottam rajta 2, vagy 3 torrentet, hogy töltse lesz (számra már pontosan nem emlékszem). Gép kikapcs, NAS tölt. Majd kb 1 órával később akartunk filmet nézni. Elsőre nem értettem, a tv miért nem látja a mappát, azt hittem megint eldobta a Wi-Fit. De mivel a tv-n kiderült, hogy van hálózat, így a NAS felé sandítottam, ahol egyik LED sem világított. Nem tudtam mi történhetett. Próbáltam elindítani, semmi. Kivettem mindhárom HDD-t, úgysem. Kerestem a neten infot, hogy ilyen szinten halott NAS-t, ami semmire nem reagál, hogyan lehet életre kelteni. De érdemi, hasznos dolgot nem találtam. Végül tegnap bevittem a PCX-hez, ők szervizeltetik, meglátjuk mi lesz. Én is, és a boltos is tápra gyanakszunk. Az alaplapon pedig láttam kis furcsa kis elszíneződéseket, nem tudom, hogy azok már ott voltak e.
Létezik, hogy egy 2 hónapos NAS beadja a kulcsot? Frissítást nem tettem rá, ha magát ezt megtette és mndjuk az ölte meg, az derék dolog lenne.
Amiben nem vagyok biztos, hogy az eredeti NAS-t kapom-e vissza új alkatrésszel, vagy egy cserét. Csere esetén nem tudom, hogy vissza tudom-e rakni a 3 HDD-t úgy, hogy az összes adatom megmaradjon? Leginkább ez foglalkoztat. Szerintetek mire számíthatok, illetve a vinyókat le kell-e majd újra formáznia a NAS-nak? Remélem nem. -
delig
tag
Én is ebben bízom, remélem, mikor visszakapom a NAS-t, akkor nem lesz gond, mert elég sok adat lenne az enyészeté. Elég szar is lenne az egész NAS téma, ha így működne.
Egyébként próbáltam az adatokat Win10-en kiolvasni, de nem jött össze. Az Ext4-es adatokat kiolvasta, de azon nem az volt, amire szükségem lenne. Minden más lényeges RAW formátumú partíción volt.Minden esetre meglátjuk, de pár hétbe biztos beletelik, mire visszakapom. Addig se sorozat, se film, se semmi
-
delig
tag
A kérdéskört én indítottam. A NAS-om még mindig a szervizben, ha visszakapom, akkor okosabbak leszünk, hogy ha berakom a lemezeket, akkor mi lesz.
De tény, hogy amikor megnéztem több programmal a lemezeket, akkor a RAW particióról az adatokat nem tudtam megnyitni.
A fentebb felsoroltak közül lehet még megnézek 1-2-t, amíg várok.
Ha pedig gondjaim lesznek, mikor visszajön a NAS (régi javított, vagy új), akkor a support-nak írok, hogy tök jó lenne azért az adataimat viszont látni.
Ha lesz érdemben bármi, akkor megoszton veletek -
delig
tag
Tegnap kaptam a hírt, hogy levásárolhatom a NAS árát. Így vagy nem javítják (és nem adnak cserét), vagy a gariztatás végét nem várják meg. Berendeltem ugyanazt a típust, pénteken talán megérkezik és kiderül, hogy a lemezek használhatóak-e.
Kicsit utána néztem, USA Amazonon pár felhasználói értékelést elolvastam. Hát, volt pár ember, aki tapasztalt szintén olyat, hogy csak úgy egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a masina. Rámértek a tápra, megvolt a 12V. Ott cseréltek. Viszont volt, akinek a második, sőt harmadik példány is hasonló körülmények között halálozott el. Ami még érdekes, hogy egy ember kifejezetten írta, hogy az új példányban tudta használni a lemezeit, nem volt adatvesztése.
Meglátjuk. -
delig
tag
Nos, megkaptam a NAS-t, TS-328. Első körben a rendszer lemezt tettem bele a masinába, és legnagyobb meglepetásemre rögtön fel is ismerte, semmit nem kellett vele bíbelődni.
Eddig - kopp-kopp - minden klappol, minden adat megvan.
Jelenleg firmware frissítés után vagyok. Pár app-ot is frissíteni kell. Utána lemezeket ellenőrzöm, pár dolgot még csekkolok és kész is.
Tehát, valószínűsíthetőleg azért mert nem váltottam típust, minden további nélkül felismerte a NAS a rendszert és a lemezeket is.
Megnyugodtam, remélem tényleg minden rendben lesz.
Ha véletlen ismét elszállna a táp, akkor már típust is váltok. -
delig
tag
Sziasztok!
VAn egy hatalmas problémám.
Úgy néz ki, valahogy beléptek a NAS-omba. Fiájlkezelőben minden fájl 7zip. Illetve minden mappában van egy Read Me, hogy fizessek.
Torrent megy, Kodi lejátsza a filmeket.Mit lehet tenni?
Kiba hosszú a jelszavam és nincs minden szar kinyitva a net felé, illetve a belépések is korlátozva vannak. 21-i dátum van a readme-n, akko nem volt kintről semmilyen belépés, csak bentről egyszer.Ezer köszi
-
delig
tag
válasz sanyijedi #7044 üzenetére
Legfrissebb firm.
Két faktor nem volt. Firewall sem. Ahogy antivirus sem
Admin se volt tiltva, de rohadt hosszú jelszót állítottam be.
Illetve tiltó listára tettem az IP-ket ha többször sikertelenül lépnek be.
De belépésnek nyoma sincs kívülről.Előbb néztem a NAS-t, mint a fenti cikket, így volt 1 reboot, mert a Malware azt írta tegyem meg.
Remélem az országban én vagyok az egyetlen aki így járt.
Qnap-nak ticketet feladtam, de vszín széttárják a kezüket.Istenem
Infós vagyok, odafigyelek dolgokra. A Nas se volt tárva teljesen. De úgy néz ki így is bejutottak.
Vhogy vissza kellene kapnom az adataim. Ha fizetek a betolakódóknak akkor az zsebbe nyúlós...
Nem tudom. Új fájlokat nem tömöríti ahogy nézem. -
delig
tag
Köszönöm az információkat.
Már én is mindent tiltottam, de hát a baj megtörtént.
1 éve született gyerkőc azóta tuti nincs a képekről mentés, előtte mikor feltotam új képeket mindig csináltam. Nem tudom még mi veszett el.
De pl mkv, iso, exe, zip az nem sérült.
Olvasgatok még, hátha. SSH-t próbáltam, de lehet bénán csinálom mert a parancsok nem dobnak ki semmit. Majd annakmis utána kell néznem ez hogy működik. De miv3l kedves NAS javaslatára történt már reboot, nem tudom.Több ezer emlék kampec
Ja még annyi, hogy a qnap már vissza is írt 1 büdös nagy semmit. De még rájuk is járni fogok, ha már egy ilyen rést szépen nyitva hagytak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest