- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4199 üzenetére
Értem, akkor mi fér bele ha elég egy egylemezes és maga a lemez? Mi a legjobb megoldás?
-
Mr Bond 007
őstag
Arra figyelj hogy 2 lemez tükrözésénél is lehetőség van adatvesztésre, ha biztosra akarsz menni akkor mindenképpen kell egy külső hdd is, amit időnként usb-n rádugsz és csinál egy mentést. (amúgy meg szépen elpakolod biztos helyre) esetleg felhőbe is mehet ha nem nagy mennyiség. A raid nem egyenlő a biztonsággal, csak a rendelkezésreállással! A kettő nagyon nem ugyanaz. Ezekre a dolgokra tökéletesen megfelel a qnap mindegyik nas készüléke. A gond az hogy az ár amit rá szánnál igencsak karcsú. Ha jól rémlik 30k környékén vannak a 3tb-os red hdd-k. Magyarul van 40k-d egy 2 fiókos nasra. 40-ből kb a legolcsóbb 1 fiókos vagy pici ráköltéssel max a legolcsóbb 2 fiókos nast tudod megvenni. Ami tökéletes lenne neked ameddig csak tárolni szeretnél. Viszont ha már alkalmazásokat is akarsz futtatni, pl plex, oda már nem az igazi.
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem!
Mit tudnátok ajánlani, otthoni fekhazebalasra, 2db 3Tb-os lemezhez, adatok, képek, videók mentéséhez, távoli elereshez, akár telefonos appal is?
Illetve milyen lemezt bele?Sajnos NAS-ban teljesen tájékozatlan vagyok. Azért kellene a két lemez, hogy tükör mentés legyen, probléma esetére.
Valaszokat előre is köszönöm!
Az összeg hatar, a lemezekkel együtt 100K lenne.
-
peti85
senior tag
Hybrid Backup Sync-nél be lehet állítani, hogy melyik user-rel futtassa a mentést? Jelenleg az admin lesz a tulajdonosa a mentett állományoknak (mert gondolom "Ő" futtatja), így számomra is írásvédettek SMB megosztáson keresztül.
-
gahor72
aktív tag
Vagy: kipróbálnám az új nas-t ,hogy viszi-e a régi lemezeket,ha igen,lementeni mindent róluk,aztán vissza vinném elállással a boltba.
Majd egy megbízhatóbb típust rendelnék.Lemezek bele aztán gyia.
Bár ehhez kell winyó rendesen.... -
delig
tag
Tegnap kaptam a hírt, hogy levásárolhatom a NAS árát. Így vagy nem javítják (és nem adnak cserét), vagy a gariztatás végét nem várják meg. Berendeltem ugyanazt a típust, pénteken talán megérkezik és kiderül, hogy a lemezek használhatóak-e.
Kicsit utána néztem, USA Amazonon pár felhasználói értékelést elolvastam. Hát, volt pár ember, aki tapasztalt szintén olyat, hogy csak úgy egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a masina. Rámértek a tápra, megvolt a 12V. Ott cseréltek. Viszont volt, akinek a második, sőt harmadik példány is hasonló körülmények között halálozott el. Ami még érdekes, hogy egy ember kifejezetten írta, hogy az új példányban tudta használni a lemezeit, nem volt adatvesztése.
Meglátjuk. -
-
Laca0
addikt
Cobian Backup-ot használ valaki úgy, hogy a NAS-ra menti az anyagot?
Tegnap beállítottam rá pár mentést, de jogosultsági problémák vannak. Az admin felhasználónak van írás és olvasás joga csak, és a windows látja, írja a megosztást, mivel már hozzákapcsolódtam és megjegyezte az azonosítókat.
A Cobian viszont nem fér hozzá. Nem tudom, hogy miért. Most csak úgy tud működni, hogy engedélyeztem a megosztáshoz a vendég írás-olvasást, de ez így nem maradhat sokáig.
Van valami ötletetek, hogy kell ezt megoldani? -
trafipax
tag
válasz
Mr Bond 007 #4182 üzenetére
a netbakreplicator nem rossz, csak nem gyors
amúgy én is azt használom
-
Laca0
addikt
Tudtok ajánlani app-ot mentésre PC-ről a NAS-ra? Nem szinkronizálót, hanem mentést pl ZIP-be minden nap. 2-3 hét anyagát őrizze meg. Egyszerűen nem találok... minden backup program a nas-ról akar felhőbe, ill. fordítva menteni...
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4174 üzenetére
Ok, már régen bohóckodtam qpkg-val.
De olyat biztos nem csinálnék, hogy mindenféle talált qpkg-val megszórom a rendszert, azt hittem ez alap... -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Hogyan tudok törölni egy megosztott mappát? Filestation5.-ben egyszerűen erre nincs lehetőség, és én el szeretném távolítani a merevlemezről a mappát, nem csak a megosztások közül. Hogy tudom megtenni?
Köszönöm!
-
gahor72
aktív tag
Ne haragudj ,de nem hülyeség,így jártam egy fórumtárstól kapott .qpk-file-tól.
Gondolom,nem tudta,hogy mit küld.
Egyébként ezt írtam szeptemberben:
Hello mindenkinek!
Egy kis segítség kellene.
Egy fél órája a CPU 100%-on pörög,de nem vágom,hogy miért.
Újra indítottam,de így is.
Torrent leállítva hátha az,de nem.
A system Processes pörgeti közel 95-99%-on,azon belül is a php-rt folyamatok 1-2% -al de az összes együtt.
Mi a fene lehet ez?
köszi előre is
A malware remover fogott is vírust nem is keveset,utána meggyógyult.
Csak segíteni próbáltam a saját tapasztalatom szerint,bocsánatot kérek...
Azt hittem,hogy ez a fórumozás lényege.....
üdv
-
blakey
titán
Én annak használom, tehát ha van több eszközöm amin Kodi fut akkor a MySQL a közös adatbázist biztosítja, pontosabban a mariadb, hasonló mintha Plex szerver futna a NAS-on és a Plex-et/Embyt futtató kliensek onnan "táplálkoznának", azért jó, mert a látott, törölt, frissített dolgok minden eszközön ugyanazok, tehát mindegyik naprakész. Ha a Kodiban van csatornalista is ami adatbázisba mentődik akkor van, egyébként egy üres valami.
-
peti85
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy TS-228-at. Eddig nagyon tetszik, bár még szerintem a funkciót felét sem próbáltam ki. Amit most tesztelgetek, azok a torrent kliensek. Feltettem már Transmission-t, QBittorrent-et, Deluge-ot. A QBittorrent tud normális sebességgel letölteni, bár be-be szakad, de utána visszamászik a sebesség 20-25 MB-ra, szóval ennyi még beleférne, de az a webes UI használhatatlan. A Transmission tetszik a legjobban Remote GUI-val, mindent tud ami nekem kéne, de az max 5MB-al tölt le. CPU használat mindegyikkel nagyon magas (90-100%) szóval azon nem műlik. Van ötlet hogy a Transmission-t hogyan lehetne a QBittorrent sebességére felhozni? Vagy a QBittorrent-hez egy normális Remote kliens? Electorrent-et próbáltam, működik, szinte semmit sem tud.
-
Laca0
addikt
Ezen nincs Kodi. Ez egy 228-as.
Amit pluszban használok a gyári appokon felül: Hybrid Backup Sync és Resilio Sync.
De elvileg ezek nem futottak. Vagy mégis? A Hybrid Backup Sync szedi le a Onedrive-ból a mobilos képeket vasárnap hajnalban. Viszont most nem volt bekapcsolva az eszköz, mert este, amikor összeraktam, már nem akartam sípoltatni a bekapcsolással. Úgyhogy lehet, hogy az futott éppen, az használhat mysql adatbázist. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Mi használhatja a mysql-t a nas-ban? Nem is tudtam, hogy van rajta...
A top szerint 43%-on húzza a procit folyamatosan, de webesen meg 90-100% a terheltség folyamatosan. Még egy fájlkezelőt sem tudok megnyitni rajta. -
Laca0
addikt
Igen, igazad volt. LVM.
Viszont ma reggel lett egy negatív tapasztalatom is:
Betettem a már említett -átmenetileg használt- winyót a nas-ba az üres helyre és amikor elindult a nas, nem látta a köteteket rajta. Legalábbis a filestation nem mutatta. A vezérlőpultban láttam a lemezt. Ott rányomtam a helyreállításra. Ki is írta, hogy talált egyet, jajj de jó, "alkalmaz" és már használhatom is. Használhatom, a teljes kapacitását, merthogy törölt mindent róla -
Laca0
addikt
Mivel a windows-os (free) programokkal nem mentem semmire, elővettem a jó öreg linux-ot.
Ubuntu 14 LTS. Egy kis mókolás és már látok is mindent a nas hdd-n!sudo mdadm --assemble --run /dev/md0 /dev/sdxx (nálam sda3 volt)
sudo vgchange -a y
sudo mount /dev/md0 /mnt
előtte kellhet még:
sudo apt-get install mdadm
sudo apt-get install lvmEltávolításhoz először a tálcakidobó gombbal el kell távolítani a fájlkezelőben, utána:
sudo vgchange -a n
sudo umount /dev/md0
sudo mdadm --stop /dev/md0Vagy csak simán kikapcsoljátok a gépet.
Volt egy másik qnap lemezem is, ami átmenetileg volt a nas-ban. Próba képpen rákötöttem azt is a gépre. Legnagyobb meglepetésemre ezt már automatikusan mountolta
-
Laca0
addikt
Én olvasok, de neked rossz az időérzéked.
Amit írt korábban valaki, azzal kipróbáltam. Azóta voltak még ötletek, azokat még nem próbáltam ki, mert futott pár folyamat rajta. Ennyi. Fizetős programot nem fogok kipróbálni, mert most nem az a lényeg.
Kipróbáltam most az egyetlen ingyenes programot, amit írt korábban egy tagtárs: Diskinternals Linux Reader
Nem úgy működik, ahogy le van írva és ahogy az ábrák mutatják.
Látja a partíciókat, de nem nyitja meg egyiket sem. Eddig elértem az előző programmal is.
Ha van még ötletetek kipróbálom, most ki van véve - megint - a hdd.
Kipróbálom még direktben egy linux-os gépen, hogy mit látok. -
pikar
tag
Hogy optimistább bejegyzés is szülessen
Csatolt képeken láthatjuk kipróbálva az alábbit:
Egy resetelt QNAP-ba visszatettem a saját korábbi lemezét, ami olyan próba, mint egy új készülékbe beletenni egy működő NAS lemezét (persze azonos típusok).
Az első képen azt látjuk, hogy a telepítő észleli, hogy egy korábbi rendszer ill. adatok vannak a lemezen. Megadja a lehetőséget, hogy visszaállítsam azt, vagy töröljek mindent és telepítsek új rendszert.
Második képen azt látjuk, hogy a visszaállítás választása után belekezd abba. Na ez az a folyamat amit sosem fejez be. Legalábbis én nem bírtam kivárni és egy óra változatlan képernyő után feladtam. Ezt már párszor kipróbáltam. A lemezen gyakorlatilag 2db film volt, meg a rendszer.
Szóval a QNAP gondolt az ilyen helyzetre, csak nem működik. Ezt lehetne a supportnál megtudakolni, hogy működik ez a visszaállítás. -
Addel
senior tag
válasz
tejeskifly #4152 üzenetére
ts-251
-
Addel
senior tag
válasz
tejeskifly #4150 üzenetére
-
Addel
senior tag
válasz
tejeskifly #4145 üzenetére
Add hozzá a qnapclub storet, onnan tudsz feltenni transmissiont, és így automatikusan a nasodnak megfelelőt telepíti.
-
delig
tag
A kérdéskört én indítottam.
A NAS-om még mindig a szervizben, ha visszakapom, akkor okosabbak leszünk, hogy ha berakom a lemezeket, akkor mi lesz.
De tény, hogy amikor megnéztem több programmal a lemezeket, akkor a RAW particióról az adatokat nem tudtam megnyitni.
A fentebb felsoroltak közül lehet még megnézek 1-2-t, amíg várok.
Ha pedig gondjaim lesznek, mikor visszajön a NAS (régi javított, vagy új), akkor a support-nak írok, hogy tök jó lenne azért az adataimat viszont látni.
Ha lesz érdemben bármi, akkor megoszton veletek -
tejeskifly
aktív tag
Szasiztok!
TS-231P2-re milyen torrent klienst ajánlotok? Transmissiont nem igazán találtam, synologyn és linuxon azt használtam. qnalp club repoban ugyan találtam de nemtudom melyik verziót telepítsem, ileltve van-e lehetőség a storeon keresztül?
(Bocsi nem válaszként akartam írni a kommentedre)
-
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4142 üzenetére
Nekem továbbra sem az adatmentésre irányul a felvetésem, hanem arra, hogy úgy tárolja az adatot rajta, hogy a NAS meghibásodása esetén (ha javíthatatlan, ha nincs cserekészülék, ha már új sincs mert nem gyártják) nem férsz hozzá az amúgy sértetlen merevlemezen tárolt adataidhoz! Tehát arról az esetről beszéltem mindvégig, amikor nincs lehetőség egy másik, azonos hardverbe beletenni a hdd-t!
Pl. elszáll egy pc-ben az alaplap. Kiveszem a hdd-t, átteszem egy másik, akár teljesen más architektúrájú gépbe és le tudom menteni. Ugyanez a qnap-nél lehetetlen, ill. fizetős 3p programokkal lehet esetleg.
Ez számomra bosszantó. -
Mr Bond 007
őstag
Igen, mert azokat sarcolják akik nem gondolkodnak előre. A raid nem backup, mindig kell offline és vagy offsite backup a legfontosabb dolgokról esetleg felhő ha nem sok. (ha tényleg fontosak) Ez már évtizedek óta alap.. Lehet hazárdírozni, lehet nem lesz bajod, de ha beüt a gebasz akkor nem lázongani kell, hanem nyelni egyet és tudomásul venni hogy most nem adta ki.
Szóval igen, tökéletesen normális hogy vannak akik ebből csinálnak pénzt.
Másrészt meg utána kéne menni kicsit jobban, és ahogy fentebb is írták meg lehet ezt olcsóbban is oldani. -
Geth
veterán
Hát akkor ez a baj, én (live) linux alatt próbálnám meg, de ott se várd, hogy sima ext4 és rögtön minden ott van
Az említett remote gondolom a qnappal azonos alhálón lévő gépet jelenti. Hogy mi a pontos menete, nem tudom, lehet hogy ilyenkor küldenek egy custom portable teamviewer appot. Előtte meg csinálsz neki az adott gépen egy korlátozott usert és mehet a menet
De ha tényleg maga a qnap halt be, akkor marad az első verzió, vagy megvárod amíg megjön a csere/új/stb. -
Geth
veterán
Csak a lényeget nem írtad le, hogy hogyan próbáltad csatolni, stb.
Úgy tudom már egy jó ideje nem sima ext4-et használnak, lvm-et tolnak már single disknél is.
Ez az egyik. A másik, hogy jó tapasztalatok vannak a supporttal is, több postban írták a qnapnál, hogy be-remote-olt a qnapos arc, és simán felhúzta az adatokat, ez is egy opció, ha nem megy és ingyen van
Harmadik apróság: backup, backup, és a raid nem backup -
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4137 üzenetére
Te azt normálisnak találod, hogy 80-100 dollárért meg kell venni egy programot, hogy az adataidhoz hozzájuss?
1 program volt közülük ingyenes. Este, ha lesz időm, kipróbálom (Diskinternals Linux Reader Software). -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #4136 üzenetére
Vagy ez [link]
-
Laca0
addikt
Korábban téma volt, hogy mit kezdünk az adatainkkal, ha kipúrcan a NAS.
Megnéztem az (nem raid) adattárolást. Sajnos Vészmadár Úrnak van igaza. Hiába a linux rendszer, olyan összetett particiószerkezetet használ, amit nem lehet sehol sem kezelni. Az adatok RAW partición vannak. Az ég világon semmi sem fog róla adatot kinyerni. -
Stingie
tag
válasz
shtirley #4132 üzenetére
Az idle módban általában általában ilyen 3-5%-os a CPU terhelés. A fenti fotón azért magasabb, mert a gyerkőc a hálózaton nézett róla filmet, és fut rajta pár app is a háttérben. Nem szokott ez magas lenni, kivéve az átkozott thumbnail generálásnál, de azt letiltottam rég a video stationban. A titkosítás amúgy nincs bekapcsolva.
Most annyit nézek meg, hogy átállítom a BT portját unused TCP port kategóriába (pl. 40000-40010 közé) - csinálok rá a routerben egy port forwardot a statik NAS címre a NAT miatt aztán meglátjuk, mi lesz.
A fw szám amúgy 4.3.5.0728 20181013 - ezt rosszul írtam fentebb. Minden app a legfrissebb verzió.
-
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #4131 üzenetére
Feleslegesen nem is, de nem voltál elég figyelmes, amikor a hozzászólásom olvastad.
Utaltam rá, hogy milyen esetben gondolom. Pánikoltatni nem akarok, de ha a NAS idle állapotában nem nulla közeli a procihasználat, az lehet az oka az elébb vázolt problémának, mint ahogy a szoftveres titkosítás is, habár azt gondolom, hogy az állandó lassulást okozna, nem pedig periodikust. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
shtirley #4130 üzenetére
38% teljesen átlagos is lehet. Attól függ mi fut a nason. Nekem pl 30-40% a nyugalmi és simán felmegy 90%-ra is ha megterheli valami pl plex vagy rtorrent. Pedig Ts453a.
Szóval feleslegesen ne hozzuk a frászt a másikra.
Lassulást amúgy okozhat az is ha be lett kapcsolva a titkosítás a kötetre + raid. (főleg ha a nas procija nem támogatja hardveresen a titkosítást) -
shtirley
tag
válasz
Stingie #4128 üzenetére
Furcsa ez. Ami a beszúrt képen szemet szúr, az a 38% processzorhasználat. Lehet, hogy csak pont olyan pillanatot kaptál el, de ha mégsem, akkor én azt is vizsgálnám. Nálam (igaz nekem TS-269L van) állandóan fut a torrent, és függetlenül attól, hogy épp letölt vagy seedel, sosem megy 1% fölé a processzorhasználat.
A másik furcsaság, hogy jól látom, hogy 4.3.3-as firmwaret használsz? Ahhoz a NAS-hoz már 4.3.5 is van, de 4.3.4 is ki lett adva egy éve. -
Stingie
tag
válasz
Pizzafutar #4126 üzenetére
Gyanús ez, mert a fw upgrade előtt semmi ilyen problémám nem volt és nem a diszkekkel van gond, mert a másolás helyi gigás lanon a maxon pörög, ott nincs lassulás - csak a download stationban. Kezdem már azt hinni, hogy a Digi a helyi node-on elkezdte szűrni a portforgalom alapján az átvitelt - hiába van titkosítva a kimenő, a standard portokat használom még mindig.
Nézzétek a peak-eket. Ez a hullámzás ismétlődik mindig. Fél percig 5-6 MB-al töltök, utána meg 150-200k-val max egy percig. Aztán megint 5-6 Mega.
-
Sziasztok,
ts-arm-x19-es procihoz keresek torrent klienst. Sajnos a Transmission nagyon lassan tölt le, a DownloadStation 5 meg pláne. Tud valaki segíteni ez ügyben?
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Stingie #4118 üzenetére
Hasonló lassulást tapasztaltam TS-231P2 -ön miután beraktam a második diszket és beállítottam egy RAID1 tömböt. Lehetséges, hogy a raid megfelezi a letöltés (QTransmission) sebességét?
A másik kérdésem, hogy a TS-231P2 -öt lehet valahogy harmadik lemezzel bővíteni? Szeretnék kipróbálni egy SSD-t gyorsító tárként! -
pikar
tag
A QNAP nem sima ext4-et használ Ubuntu alatt.
Az Ubuntu módosított és több célhardverre van összerakva. Ez nem egyenlő egy PC-vel és Ubuntu oprendszerrel. Viszont cserébe egy egész jó NAS platformot, sok-sok szolgáltatással és supportal nyújt. Hátrány, hogy vannak buktatók.Talán csak a táp részt piszkálják meg.
-
pikar
tag
Azért, mert QNAP-ban nincs kivehető raid kártya és így azt nem tudják a szervizben kicserélni. Valamint esetünkben a hardver ugyan azonos lesz, és ha alkatrész szinten tudják javítani, akkor talán nem piszkálnak a flashbe (de azért erre nem számítanék) és így akár működhet a korábbi kötetekkel az amit visszakapsz.
DE, szerintem garanciában minimum lesikálják a flasht és nyomnak egy gyári tesztelést rajta, ha csak nem cserélik kapásból az alaplapot (azt, hogy pontosan mit művelnek odaát a gyárban azt idehaza senki sem tudja). Így aztán amit visszakapsz az olyan lesz mit egy új készülék.(szerintem)
Ez után, ha a visszakapottba, mint akárcsak egy újba, beteszel egy-két-három single lemezt, ami a korábbi QNAP-os konfigodban volt, akkor a bekapcsolásnál
1. vagy működik minden rendben és örülsz,
2. vagy új telepítéssel indul a készülék.
Új telepítésnél, minden bizonnyal észleli a korábbi lemezeket és megkérdezi, hogy szeretnéd e azt helyreállítan, mert ilyet elvileg tud.
NA, akinek ez után sikerrel visszaállítja a korábbi köteteket, az jelentkezzen!!! Mert én próbáltam már ilyet, de nem ment. Igaz, az másik típus és így másik flash verzió is volt.
Ugyanakkor tudtommal a QNAP nem támogatja a lemezek hordozását, mint ahogy asszem az Asustor igen.Ilyenkor pedig az pont jó lenne. -
Laca0
addikt
válasz
Stingie #4118 üzenetére
Én nem vettem észre ilyesmit, inkább meglepően gyorsan lejön minden.
Engem meg az bosszant, hogy minden egyes alkalommal, amikor a webes felületre belépépek kiírja, hogy a fájlrendszer nem tiszta,futtassak ellenőrzést. Már 3x lefutattam, de nem talált hibát.
Ez mitől lehet? -
Stingie
tag
Srácok, tapasztalt valaki az új fw verzióval torrent sebesség ugrálást? Akármit töltök le akárhonnan, az utolsó FW upgrade óta folyamatosan leesik a letöltés 300k környékére aztán következő pillanatban vissza 5-6 Mbyte/s-re. Próbáltam már váltani libtorrentről Transmissionra, korábban nem volt soha ilyen probléma.
Néztem mind a két hálókártya kimenetete, de semmi változás. Letöltés korlát nincs beállítva, akkor is jelentkezik, ha egy torrent jön le, és akkor is, ha 4.
4.3.3-on futok, az október 29-ei rilíz. QNAP-TS251-em van RAID1- be kötve.
-
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4115 üzenetére
Ez most hogy kapcsolódik ide?
Az alap kérdésem arra vonatkozott, hogy ha már nem létezik ez a hardver, se új, se javított, akkor a tárolt adataimmal mi lesz? Ihatok rá hideg vizet? -
delig
tag
Én is ebben bízom, remélem, mikor visszakapom a NAS-t, akkor nem lesz gond, mert elég sok adat lenne az enyészeté. Elég szar is lenne az egész NAS téma, ha így működne.
Egyébként próbáltam az adatokat Win10-en kiolvasni, de nem jött össze. Az Ext4-es adatokat kiolvasta, de azon nem az volt, amire szükségem lenne. Minden más lényeges RAW formátumú partíción volt.Minden esetre meglátjuk, de pár hétbe biztos beletelik, mire visszakapom. Addig se sorozat, se film, se semmi
-
soneec
tag
Pizzafutar
Drag77Köszönöm a segitséget!
-
Pizzafutar
aktív tag
Nekem egy másik fórumban ezt ajánlották erre a célra:
[APC Easy 500VA (BV500I-GR) ] -
soneec
tag
Egy 251 es nas elé milyen ups-t érdemes venni 20.000 es keret határon belül?
-
pikar
tag
Single kötetnél jobb a helyzet, Win alatt is meg tudod nézni est2Fsd progi segítségével, de amelyik qnap AES-t használ, azoknál a kötetek nem felismerhetőek. A 219pII felettiek már általában ilyenek. Ha esetleg sikerrel jársz, tudasd velünk is
Az AES- kellene feloldani valahogy.
-
pikar
tag
Létezik hogy beadja a kulcsot. Ha újat kapsz vissza új install kell rá. Kicsi esélyt adok, hogy felismeri a korábbi rendszert és kötekeket. Ha javítják, lehet, hogy menni fog, ha visszarakod a hddket, bár erre sem sok az esély.
Sajnos a raid "az ellen nem véd". Pont ilyen miatt kell a biztonsági mentés másik NAS-ra.
Az adataid a hdd-ken megvannak ugyan, de visszanyerni nehéz lesz. Van itt a hírdetések között hdd adatmentős, érdemes megnézni. -
HTomee
tag
Sziasztok,
HDD-t cseréltem meg teljesen újra raktam a NAS-t (TS-228), de a mappa megosztások valamiért nem az igaziak.
A windows PC látja jó is minden, de a média lejátszó nem látja SMB-n keresztül... Eddig jó volt.
Lehet az új frissítés? Vagy mit felejtettem el beállítani?! -
delig
tag
Sziasztok!
Megosztanám a történetem és hátha tudtok nekem írni tanácsot, ilyenkor mire számíthatok:
Pénteken délután még vígan használtam a TS-328-as NAS-om, majd munka végével elindítottam rajta 2, vagy 3 torrentet, hogy töltse lesz (számra már pontosan nem emlékszem). Gép kikapcs, NAS tölt. Majd kb 1 órával később akartunk filmet nézni. Elsőre nem értettem, a tv miért nem látja a mappát, azt hittem megint eldobta a Wi-Fit. De mivel a tv-n kiderült, hogy van hálózat, így a NAS felé sandítottam, ahol egyik LED sem világított. Nem tudtam mi történhetett. Próbáltam elindítani, semmi. Kivettem mindhárom HDD-t, úgysem. Kerestem a neten infot, hogy ilyen szinten halott NAS-t, ami semmire nem reagál, hogyan lehet életre kelteni. De érdemi, hasznos dolgot nem találtam. Végül tegnap bevittem a PCX-hez, ők szervizeltetik, meglátjuk mi lesz. Én is, és a boltos is tápra gyanakszunk. Az alaplapon pedig láttam kis furcsa kis elszíneződéseket, nem tudom, hogy azok már ott voltak e.
Létezik, hogy egy 2 hónapos NAS beadja a kulcsot? Frissítást nem tettem rá, ha magát ezt megtette és mndjuk az ölte meg, az derék dolog lenne.
Amiben nem vagyok biztos, hogy az eredeti NAS-t kapom-e vissza új alkatrésszel, vagy egy cserét. Csere esetén nem tudom, hogy vissza tudom-e rakni a 3 HDD-t úgy, hogy az összes adatom megmaradjon? Leginkább ez foglalkoztat. Szerintetek mire számíthatok, illetve a vinyókat le kell-e majd újra formáznia a NAS-nak? Remélem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest