Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz vargata #11149 üzenetére
Olvasd e a súgót, sokat segít. Az első pár nekifutásra csak teszt adatokat másolj rá, ne éleset.
Plusz mik az elvárások. pl. egy "kis" kapacitásveszteség (20-30%) belefér? Cserébe a Time Machine-hoz hasonló módon vissza tudsz menni az időben, és egy múlthéten törölt fájlt visszahozhatsz.
Egylemezes eszköz esetén vagy maradsz az alap kötetnél (1 lemez, azon egy partíció, azon a könyvtárak (megosztások), vagy egy kötet a fent említett "pillanatképek"kel. [link]
A telepítésvarázsló végélvezet mindenen, nagyot nem tévedhetsz, vagy ha igen, újrakezded, hiszen még nincs rajt éles adat. Ne akard fél óra alatt beállítani! A Windows-t sem 5 perc volt megtanulod, évek kellett ahhoz a rutinhoz ami ott megvan, és még így sem biztos, hogy érted mi hogyan működik rajt. Legyél türelmes, csak szépen lépésenként.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
vargata
csendes tag
köszi a gyors választ neked is + doomnak is.
Többször próbáltam értelmezni a súgót, és csak utána próbáltam a fórumba jönni.
Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de nem értem.
A felhős kopihoz kellett egy kötetet kijelölni, ugye a 2 lemezes NAS-n vastag kötetem van, tehát ott nem tudok perpill új kötettel kavarni, ettől függetlenül próbálom olyanra megcsinálni a backupot, hogy innen 1:1-ben menjen az adott kötet a felhőbe.
Mivel 8 terrás a lemez, a felhő meg nem korlátlan, ezért is kellene több kötet.
Próbálok még utánaolvasni, köszi még egyszer a válaszaitokat. -
Doom
aktív tag
válasz stefi1969 #11151 üzenetére
Körbetekertem a vinyót, és így raktam be a sínbe. Ez teljesen megszüntette a ház rezonanciáját. A vinyó seek zaját persze nem, de azzal együtt tudok élni. A hőmérséklet nem vészes, 40 fok körül alakul.
@vargata: vastag kötet elvileg átalakítható vékonnyá, és fordítva, ha ez segít. Statikussal nem tudsz mit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
vargata
csendes tag
válasz vargata #11153 üzenetére
Sziasztok,
Néztem itt ezt a képet a 228-ik oldalon
https://docs.qnap.com/operating-system/qts/5.1.x/qts5.1.x-ug-en-us.pdf
A lemez bent van, ha a tárhely/pillanatképekre kattintok, akkor elindul a tárolókészlet (storage pool) varázsló.
Itt kiválasztod a lemezt (azt az 1 db-t) esetleg megadod a pillanatképek arányát, és legenerálod a storage-t.
Ezután ha létre akarsz hozni kötetet (volume), akkor ugye ott a 3 választás: vékony, vastag, statikus. A statikust nem sikerült létrehozni, a másik kettőt igen.
Itt lehet a kötet mérettel játszani.Ha egy másik szálon indulok el - lemezek - itt a műveleteket választva létre lehet hozni 1 db statikus kötetet, max méretre.
Feltételezem, hogy az 1 lemez miatt sem túl sok a lehetőség mindenféle kavarásra, de azt nem nagyon értem, hogy statikus kötetet miért csak a disken sikerült létrehozni.
Azt látom, hogy a storage pool, raid level kb uazt a szintet jelenti (csak nekem most ugye very karcsú a raid rendszerem), de a logikát nem értem még mögötte (hogy miért nem megy a statikus kötet a storage poolba, ezt miért a lemezt kiválasztva lehet létrehozni).
Ha van valakinek ezzel kapcsolatban info-ja, megoszthatná.Köszönöm,
-
morfondőr
őstag
válasz vargata #11156 üzenetére
Én a vékony kötetet javaslom, mert akkor mindig akkora lesz a tárhelyed, amekkora kell és a fennmaradó rész megmarad a snapshot-okra. Ha vastag kötetet csinálsz, ott meg kell adni, hogy mekkora méretű legyen a snapshot (pl. 20%) és ha azt túllépi, akkor törölni fogja a korábbiakat.
Storage pool meg lehet a teljes lemez.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
válasz vargata #11156 üzenetére
Mert a statikus kötet úgy működik, mint Windows-on a partícionálás. Létrehoz a lemezen egy akkora partíciót, mint amekkora a lemez kapacitása. Létrehozza rajt a rendszer kedvenc fájlrendszerét, és készen vagy. Létrehozhatsz rajt megosztásokat (mappákat) és azokra már tudsz írni/olvasni a hálózaton keresztül.
Nincsenek pillanatképek, nincs partíció átméretezés, hogy pl. készíts még1 partíciót mondjuk a felhő tükrözésnek. Egy új lemez hozzáadásakor nincs lehetőséged a jelenlegi fájlrendszer kiterjesztésére, hogy a második lemez kapacitásával megnöveld a tárhelyet. Bár esetedben az egylemezes eszköz esetén ez nem játszik, de az LVM sokkal rugalmasabb használatot tesz lehetővé.
Egyrészt bekapcsolhatod ezt a bizonyos pillanatkép készítést, dinamikusan módosíthatod a volume-ok méretét. Ha van még üres hely, akkor hozzáadhatsz, vagy az üres helyen létrehozhatsz még egy volume-ot. De ha az egyik Volume-on elfogy a hely, egy másik volume méretének csökkentésével készíthetsz új üres területet, így a helyhiánnyal küzdő másik volumen-hoz csaphatod.
Nincs szükség partíció tologatásra, hogy az így létrejött üres hely a megnövelendő partíció végén legyen. Stb...stb... stb...morfondőr
Storage pool meg lehet a teljes lemez.
Nem "lehet", hanem biztos. Minden egyes a NAS fiókjába tett fizikai lemez bekerül a storage pool-ba. (Elméletileg több storage pool is lehetséges, ilyenkor azt kell kijelölni, hogy melyikbe tegye, melyik kapacitását akarod növelni, az új fizikai lemez kapacitásával. Otthoni felhasználás esetén nem jellemző) Feltéve, hogy nem standalone lemeznek jelölöd ki.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
vargata
csendes tag
régi TS-210-el mit lehet csinálni? Működik, kicsit hangos - cseréltem már 1x benne ventit - ennyi az összes baja.
-
válasz vargata #11160 üzenetére
Nekem ajándékozni?
Feldobod az apróra, vagy megtartod magadnak és keresel neki új funkciót. Pl. a biztonsági mentéseket erre mented, felszerelsz pár biztonsági kamerát, amik rá küldik az adatokat, odaadni egy rokonnak/ismerősnek aki még kezdő NAS-os, és nem akar torrentezni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
vargata
csendes tag
gondolkodom rajta..
Neten keresztül mivel lehet megoldani a távoli elérést.
Nagyjából kezd összejönni a hybridmount/sync-cel a másolás a 251/133 között, most olyan kellene, hogy az egyik gépet elvinném fizikálisan is egy másik helyre. -
Haart
addikt
Hogy tudom előhozni a beépített lejátszót DLNA-ra LG oledC2-n?
VAn egy CX-em ott a menüben alapból van Photo&video és ott látszik a NAS.
Viszont C2-n nincs ilyen menü ikonom.
Csak plex-el lehet megondani a dolgot -
válasz vargata #11162 üzenetére
Kapcsold be a myqnapcloud-ot, és bárhonnan bejelentkezhetsz ha kap internetet.
Haart
A DLNA eléréshez biztosan nem kell Plex, pláne hogy a másik Tv-vel rendben megy minden. Pontosabbat szerintem az LG topikban tudnak mondani, ill. a súgóban.[ Szerkesztve ]
-
válasz vargata #11166 üzenetére
Nem, a WEB-es felületére tudsz bejelentkezni.
Neten keresztül mivel lehet megoldani a távoli elérést.
Ebből nekem nem az adatcsere jut eszembe. Amúgy meg rengeteg opció létezik a távoli mentésre, szinkronizációra.[ Szerkesztve ]
-
vargata
csendes tag
köszi!
Olyanra gondoltam, hogy a két NAS direktben látja egymást felhő nélkül.
Ilyet szerintem nem nagyon lehet megvalósítani, vagy rosszul gondolom?
Igazából most a OneDrive bevonására kellene, hogy rájöjjek, és akkor azzal talán menne egy kisebb megosztott terület.
(csak nem merem annyira vadul próbálgatni, mert céges az előfizetés) -
Doom
aktív tag
válasz vargata #11168 üzenetére
Nézd meg a videokat, amiket neked linkeltem, benne vannak ezek lépésről lépésre. RTR server, HBS-en belül backup job készítése, stb. Meg van még pár ilyen video, NASCompares is csinált ilyen szájbarágós videokat. Elmagyarázzák, mi a különbség backup és sync között, stb.
-
vargata
csendes tag
megnéztem anno + a cigam által belinkelt doksit is.
Az RTRR servernél - szerintem - először két NAS közötti beállítást magyaráz (azonos hálón belül) ez alapján csináltam meg a sajátomat is és később pedig egy NAS - cloud kapcsolat implementálása látható.
https://youtu.be/hrWP5cS9zMY?t=503
A kérdés továbbra is az, hogy cloud nélkül (NAS1 fel, NAS2 le) össze tudok-e kötni valahogy 2 NAS-t az interneten keresztül akármilyen NAS-s segédprogival.
Tehát az egyik szerver pl Kecskeméten van, a másik meg Debrecenben és hogy oldjuk meg az összekötést.
Bocs ha nagyon benézek valamit, de tényleg nem látom. -
nVIPER
senior tag
Sziasztok. Qbittorrent kliensnél van valami használható? Felraktam a 4.6.2.0 de nem enged be a default admin, adminadmin felhasználónév / jelszó párossal. Ilyen létezik, van erre bármi megoldás? Dockerből próbáltam felrakni egyet, de restart után az mindent elfelejt. Köszi!
-
nVIPER
senior tag
válasz ThodEE #11173 üzenetére
Nem a tudás a lényeg. Syno nason ezt használtam dockerben. Sebességben ez volt akkor a jó megoldás, mert a gyári app nem hozta a sávszélesség töredékét se letöltésben. Itt nem próbáltam a download station-t még. Közben viszont megoldódott a Qbittorrent. A 4.6-os verzió hibátlanul működik.
-
Beni2360
félisten
válasz nVIPER #11175 üzenetére
Nálam el sem indul pedig nyitottam neki a 6363 portot. Mégsincs nyitva.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Mostanában többször belefutottam abba, hogy este nagyon be van lassulva a TS-228.
A fő funkcióját, a fájlmegosztást nem tudja ellátni. Szerintem az SMB kiszolgálása lenne az alapfeladata. Sok fájlt tárolok rajta, amire szükségem van a munkámhoz.
Délután még jól ment, este 10 körül meg lebénult.
Kernel-processes fogja a CPU-t. Hogy lehetne kideríteni, hogy mi fut ilyenkor?
Vannak Onedrive szinkronizációk, de csak hajnalban.
Fut rajta torrent, de nem volt letöltés és a seed is 10MB/s-ra lett korlátozva.
Nem tudom, hogy mit csinálhat ilyenkor...
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Az nem lehet, hogy valamit arra az időpontra időzítettél?
Malware Remover, Scan és update
Víruskereső, Scan
Tárhely és pillanatképkezelő, Pillanatkép
HybridBackup, mentés/szinkronizáció
Frissítés, Értesítő
Security Counselor, Biztonsági ellenőrzés
+
Vezérlőpult -» Megosztott mappák » Egyebek -» Beállítások
A megosztott mappa mérete, valamint a mappa- és a fájlszám napi frissítésének engedélyezéseSajna itt-ott szétszórva vannak, nincs egy egységes felület, ahol mutatja mi mikorra van időzítve.
De az is lehet hogy valamelyik kliens matat rajt valamit pl. egy növekményes mentés nézi át mit kell mentenie.
-
Laca0
addikt
Köszi!
Víruskereső nincs bekapcsolva.
2 lemezes, de nincs tükrözve.
Hybridbackup megy, de csak hajnalban.
Viszont a gépemen fut a Cobianbackup, és az lehet, hogy pont szinkronizát... Sajnos elszállt valahogy a felülete, nem tudom megnézni, hogy mi, hogyan volt beállítva. De a service futott a háttérben ma is, az biztos. Lehet, hogy az fogta meg.
Újratelepítettem a Cobian-t (Gravity 11), de eltűntek a task-ok. Le is állítottam.
Most viszont hallom, hogy teker ezerrel, úgyhogy keresgélek, hátha meglesz a hunyó.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
beebo
csendes tag
Sziasztok, éveken át ment a qnap ts 112, de újra kellett rakni a legutolsó 4.3.3 al. Transmission volt fenn de már sehol nem találok olyan régi verziót. Itt régebbi hozzászólásokban ezt említették de sehol nem találom már QTransmission_2.92.1_arm-x19.qpkg
qnapclub már nem él a myqnap.org archivumat is megnéztem, de ott sincs ilyen régi pls help -
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a TR- hdd bővítőkkel?
Adott a TS251+ nas, ugyebár 2 HDD rekesszel, amibel mostmár 2*2 TB SSD van.Egyre aktuálisabb a kamera felszerelés, amihez nem vennék külön DVR-t, ha már van nasom, ugyanakkor a felvett képpel nem az SSD-t akarom foglalni.
Itt van a 2 régi, de tökéletes 2*1 TB WD Enterprise-om ami erre a célra tökéletes lenne.
Nézegettem a 4 lemezeseket (464 ?), de az áruk elég hardcoore.
Arra gondoltam, hogy egy TR2 -essel kibővíteném...Mennyire megbízhatóak és gyorsak ezek?
Gondolom ugyan úgy lehet rajtuk raidet építeni?
Mivel nem kritikus adat... Raid 0-t csinálnék a tárhelyigény miatt.Nem kicsit lenne költséghatékonyabb megoldás...
Mivel a 251-esem javított, így ha el is adom sokat nem kapnék érte (nem akarnék átverni senkit), jó eséllyel 200k fölött kellene rápótolni, míg egy TR2 ~50k (azt is nem kicsit sokallom amúgy).
Valaki dolgozott ilyennel esetleg már ?
[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Gaben92
őstag
válasz Shokkolo #11182 üzenetére
Dolgozni nem dolgoztam végül de amennyire tudom nincs velük gond. Egy időben én is gondolkodtam rajta szóval olvasgattam róla (pontosabban TR-004-ről de úgy néz ki, hogy követelmények miatt zsebbenyúlósabb lesz a téma egy TS-855X-el) és nem nagyon futottam bele problémába user erroron kívül. USB 3.2 G2 van rajtuk és Sata 6Gb/s szóval SSD-vel tud 450MB/s-et is. Mondjuk a TS-251+ nem emlékszem hirtelen mit tud USB oldalon (pedig volt nekem is LPC hibáig ). Ha jól rémlik az nem tud G2-t de amire neked kell arra bőven elég kellene, hogy legyen.
Egy két megkötés van amit jó ha előre tudsz. Ha nem frissítettek akkor a két lemez kötelező, anélkül nem működik NAS expansionként csak individual eszközként (túlméretezett pendrive ) és választhatsz JBOD/RAID0/RAID1 között. Ha véletlenül egy lemezzel próbálnád NAS expansionként használni akkor nem tudsz kötetet létrehozni sem elvileg.
A másik dolog az, hogy ha véletlenül a ház ledöglik és kellenek az adatok mégis akkor csak egy másik TR-002-ben lesz olvasható a cucc, szóval nem úgy mint a NAS-oknál, hogy ha a 251+ beadja a kulcsot akkor csak átdobod bármilyen QTS NAS-ba a HDD-ket és jó vagy.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
morfondőr
őstag
Egy hasznos Windows backup megoldás Qnap NAS-hoz:
Youtube bemutató videóSteam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Shokkolo
addikt
válasz Gaben92 #11183 üzenetére
Köszönöm
Valami hasonló buktatótól féltem.
Ez a csak 2 disk nem igazán szimpatikus, sem pedig az, hogy még nasba téve sem kapom vissza az adataimat.
Igaz amire egyelőre használnám nem kritikus, de azér nah...
Ilyen megkötésekkel egy ~60e ft-os 2 lemezes bővítő ára mindjárt nem is olyan barátságos.
Ezzel a lendületten előveszem a 2 lemezes Adata HDD dokkolómat és töredék áron használokm a 2 disket "bazi nagy pendrivenak".
Még úgy is bőőőven elég a sebesség rögzítésre.
Sőt, igazából van a garázsba rack szekrény, a routeren van usb, és oda tudom száműzni úgy, és nem az asztalom alatt kerregnek.
Hmm...
Vagy veszek egy olcsó használt 2 diskes nast ami kb semmit nem kell tudjon, csak smb/ftp..."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Gaben92
őstag
válasz Shokkolo #11185 üzenetére
Előbbinek nem tudom mi az oka és lehet, hogy csak egy hiba volt amit javítottak. Gyakorlatilag ha NAS-ra kötve akartad bővítőnek használni 1 lemezzel akkor JBOD-ot nem engedett egy lemezzel szóval nem tudtál kötetet létrehozni. Ennek nem árt utánajárni mert lehet, hogy csak bug volt, vagy azóta implementálták az 1 lemezes bővítést.
Az, hogy NAS-ba dugva se kapod vissza az adataid, annak pedig az az oka, hogy a QTS csak a NAS-ban lévő HDD-kre települ, a TR-002-ben lévőre nem, szóval ha átpakolnád a HDD-ket a NAS-ba akkor konkrétan nincs oprendszer rajta ami bootoljon és az init oldal fogadna.
Na most ehhez hozzá kell tenni, hogy ha 2 lemezt használsz JBOD-ként akkor nem látom okát, hogy egy Windows/Linux PC bármi miatt ne tudná olvasni az adatokat.
-
Shokkolo
addikt
-
morfondőr
őstag
válasz Gaben92 #11186 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor ezek tudnak hardveres raid-et, vagyis windows-os gépre dugva is ugyanúgy működik a raid tömb. Persze lehet pont ezért nem ismeri fel utána semmi más, ha a tönkre megy az eszköz. De ha nincs szükség beintegrálni a NAS-ba a tárhelyet, vagy nem kell extra nagy sebesség, akkor valóban egy USB külső ház sokkal egyszerűbb adattárolásra hétköznapi fájlrendszerre formázva.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok!
Van egy qnap TS 130-as NAS-om, illetve lett most egy TCL smart tv-m(google tv).
Megoldható hogy a TV közvetlen játssza le a filmeket vagy hardveresen gyenge hozzá?
Ha működhet milyen progira lehet szükségem? Vagy ezt inkább a tv-s topicban kellene kérdeznem? -
Gaben92
őstag
válasz morfondőr #11188 üzenetére
Tudnak, van rajtuk talán 2 Dipswitch amivel lehet váltani individual, hardware Raid 0/1 és software control között. Utóbbi annyit tud, hogy QTS-ből vagy a TR-002 saját szoftverével lehet konfigolni. Ha egy lemez van benne akkor csak az individual megy mert a software control nem enged egy lemezre kötetet létrehozni. Legalábbis QTS4-nél ez volt a helyzet de lehet az 5-el már megy.
De szerintem Individualban vagy SW controllal állított JBOD esetén olvasható kell, hogy legyen gépről is, a hardware raid az ami problémát okozhat. Hangsúly a “szerintem”-en, biztosra nem mondom.
-
attila.86
tag
válasz wandor0930 #11189 üzenetére
A Kodi (és VLC is talán) tudtommal tud lejátszani közvetlenül SMB-megosztásról, ha ezt értjük közvetlen alatt. De ettől függetlenül a plex mediaservert javaslom QNAP-ra, és logikusan ennek lejátszóját a googleTV rendszerre. 100-szor komfortosabb felület, főleg, ha több lejátszó is van a házban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz wandor0930 #11192 üzenetére
Felesleges plusz program. A NAS alapból tudja a DLNA megosztást, a TV-k is ismerik ezt a protokolt, plusz program telepítése nélkül.
-
Gaben92
őstag
Én mondjuk Plex nélkül megbolondulnék mert az anime metadata kezelés irgalmatlan nagy roller tud lenni. Rendes anime metadata scraper konkrétan csak Plex alá létezik. De ha csak a lejátszás a cél és a metadata és egyéb körítés nem kell akkor egyet értek, felesleges minden. A Kodi meg amúgy is egy kókány sz@r.
Más: Vettem ma egy Reolink E1 Pro AI kamerát, kíváncsi leszek fog-e működni QVR-el. Az E1 Pro benne van a kompatibilitási listában de most jött ki az új "AI" verzió és a régit már nem lehet kapni. Majd beszámolok ha beüzemeltem.
-
Laca0
addikt
válasz morfondőr #11184 üzenetére
Olyan QNAP alkalmazásról tudtok, ami NAS-on belül végez mentést növekményes módszerrel? Tehát a NAS egyik mappáját mentené egy másik kötetre, incremental-os technikával. Hogy legalább 2 hétnyi változtatás megmaradjon.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest