Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
Denon HEOS applikációval szeretném az erősítőre küldeni a TS228A Nason( QTS 5.1) megosztott zene mappájában lévő fájlokat.
A Media Streaming add-on-t beállítottam minden szükségest, a "Media Receivers" listában ott az erősítő, az appban minden nézetben ( dalok, előadó, album, stb) nincs elérhető információ hibaüzenetet kapom.
Valamilyen kapcsolat lehet az app és a NAS között, mert ha a Media Streaming addon-ban átállítom a nyelvet magyarra, akkor az app-ban is magyar nyelvűek lesznek a menüpontok.
Próbálkoztam Plex-el is, de semmi eredmény.
Találkozott valaki ezzel a hibával?
Esetleg van más ajánlott DLNA server a QNAP-ra?" Babra munka, de megéri! "
-
stefi1969
tag
Üdv,
létezik olyan program amellyel biztonsági mentést lehetne készíteni egy külső adattárolóra? Itt már olvastam a HBS 3 Hybrid Backup Sync programról amit telepítettem a NAS-ra. Én az operációs rendszerről készítenék mentést de rendszerfájlokat nem tudok menteni ezzel, nem is látom ezzel a rendszerfájlokat. Windowson az Aomei Backupper programot használom. Létezik valami hasonló megoldás QNAP NAS-ra is? -
válasz stefi1969 #11405 üzenetére
Mármint a QTS-ről készítenél biztonsági másolatot? Felejtős. Ahogy írod egyrészt nem férsz hozzá, másrészt 2 perc alatt újrahúzható. Ezután a Vezérlőpolt -» Biztonsági mentésben lementett NAS beállításait visszatöltve, szinte minden beállításod visszajön.
Settings will be backed up include: User, Group, Shared Folder, Workgroup, Domain, and LDAP, Windows File Service, Mac File Service, NFS, FTP, WebDAV, Network Backup, User Home, Password Settings, SNMP, and Backup Service.
Az sem járható út, hogy kiveszed a lemezt, és arról készítesz lemezképet. Lemez(kép másolással, cserével több kartárs is próbálkozott, egyiknek sem sikerült a küldetés.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Éjjel jött egy ilyen hibaüzenet: Hyper Data Protector Inventory [Hyper Data Protector] Failed to refresh NetBak PC Agent inventory
Van egy PC mentésem, de mi az, hogy nem tudta frissíteni? Ha megnyitom a Hyper Data Protectort, minden zöldben van, a NetBak PC agent is rendben működik. Lehet valami pillanatnyi kommunikációs hiba? Ötlet?[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
válasz stefi1969 #11408 üzenetére
Pontosan. "Minden" alap beállítást elment, felhasználók, csoporttagság, az alap szolgáltatások beállításai(pl. SMB megosztás). Az adatokat értelemszerüen nem menti, arról neked kell gondoskodnod. Valamint a pluszban telepített programokról sem készül másolat. Pl. Docker beállítások, lemezképekről a Docker-en belül neked kell mentést készíteni.
morfondőr
Sajna a Qnap nem kényeztet el részletes hiabüzenetekkel, naplófájlokkal, amik segítenének a konkrét hiba feltárásában. Esetleg a Helpdesk alkalmazással készíts egy tömörített kivaonatot a naplófájlpkról (amiket a hibabejelentésekhez szoktak kérni). Azt átnézve talán kiderül valami. Vagy ha nem vagy rutinos log olvsó, nyiss egy hibajegyet, és küld el a zömörített logfájlokat is. Főleg ha a következő mentésnél is megismétlődik.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
morfondőr
őstag
Nem mentés közben jött a hiba az hónap végére van ütemezve. Viszont a PC-s alkalmazásban most látom, hogy van egy csomó disconnect-reconnect. A Hyper Data Protector appban van egy refresh gomb, amikor disconnected állapotban volt, akkor a refresre csatlakozott újra. Szerintem valami kapcsolati probléma lehet. A logot letöltöttem, de abból a jövő hétig sem tudnám kihámozni, mert minden is benne van. Ha nem jön elő folyamatosan a hiba, akkor egyelőre nem supportozok, ez a PC mentés dolog elég új, lehet még nem sikerült teljesen kiírtani minden bug-ot.
-
Celithrandi
addikt
válasz morfondőr #11411 üzenetére
Android telefonról TCMD vel tudjátok kezelni az SMB vel megosztott mappákat ? Az eszközre bejutok, látom a mappákat, de nem enged be egyikbe se pedig a useremnek van joga hozzájuk.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
morfondőr
őstag
válasz Celithrandi #11412 üzenetére
Feltettem a telefonra és megnéztem: simán működik ahogy kell. Úgy léptem be hogy "https://nas_ip:nas_port" Majd beírom a bejelentkezési adatokat és kész. Azokat a mappákat, amik a user-nek engedve vannak látom, amik nem azokra hibát ad.
-
Celithrandi
addikt
válasz morfondőr #11413 üzenetére
portot bem írtam be, mert látta nélküle, de holnap ha ott leszek kipróbálom köszi. smb nél szerintem nem kell amúgy a port, win is látja az smb.megosztást pedig semmit nem adtam meg neki
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Qnap 233-on nem világít fentről a harmadik zöld led. most vettem észre. az a HDD jele lenne?MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Celithrandi
addikt
válasz morfondőr #11413 üzenetére
Megnéztem, de én http vagy https és port megadásával el sem értem az eszközt. Ha csak az IP címet adom meg akkor eléri és listázza a mappákat, de beljebb nem jutok
-
Celithrandi
addikt
Pendriveról lehet esetleg oprendszert futtatni? Nagyon nem jön be ez a winyóról futtatós dolog
-
válasz Celithrandi #11418 üzenetére
Nem.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ricogsm
őstag
válasz attila.86 #11417 üzenetére
Bocsánat a 2. HDD-t jelző ikon nem világít.
És most próbálom újraindítani de nem látom a hálózatban sem a NAS-t.Szerk: na most tápelvételes újraindítás után már látható. Mert pwr. gombra sem reagált.
[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
válasz Celithrandi #11420 üzenetére
Tegyél bele SSD-t, vagy tedd ki a szűrét egy távoli helységbe. Plussz olvass utánna, hogy mennyire nem bírják a pendrivok a folyamatos írást.
-
Celithrandi
addikt
sajnos ahhoz 3 foglalat kellene hogy ssd menjen bele, de nincs folyamatos írás, naponta kerül rá két logbejegyzés, az nem tűnik vészesnek és hetente ha van frissítés.
-
válasz Celithrandi #11423 üzenetére
Viszont az oprendszer folyamatosan ír olvas. Amúgy meg kapcsold ki az altatást.
Mekkora lemezekkel dolgozol? RAID-be vannak összefűzve?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Celithrandi
addikt
nagyon ritkán ír az oprendszer mivel napi egyszer használom pár percig az eszközt. 2x4tb van benne nem raidbe. Az egyikre mentek a másik csinál éjjel egy inkrementál mentést az elsőről és hetente egy teljes mentést amiből 4 hetit tárol.
-
bogabi
senior tag
válasz Celithrandi #11425 üzenetére
Attól, hogy Te nem csinálsz rajta semmit, attól még az operációs rendszer dolgozik, így használja a lemez(eke)t.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Celithrandi
addikt
válasz bogabi #11426 üzenetére
igen, napi 1-2 alkalommal, mivel minden automata dolgot napi szintről hetire vagy havira raktam át és hallom ha kapcsol.
-
válasz Celithrandi #11425 üzenetére
Ki is használod az első lemez 4TB-ját? 2TB-os SSD már 50k alatt kapható.
-
-
Celithrandi
addikt
Elakadtam egy picit sajnos. Qnapról szeretnék backupot indítani Syno-ra, de mindenáron azt írja, hogy nem lehet hozzá csatlakozni. Tapasztaltatok már ilyen gondot? Belső hálón van mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #11430 üzenetére
Na és azt honnan találjuk ki, hogy mit értesz backup alatt? Milyen program, milyen protokollal?
-
Celithrandi
addikt
HBS 3-al próbálom, az egyrészt RTRR, amit a Syno láthatóan nem fog tudni, de úgy nézem, hogy a Távoli nas fiók csatlakozást kellene tudnia ha a Synon engedélyezve van az rsync. Az hogy ez milyen protokoll passz.
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #11432 üzenetére
Na ez már egy kiinduló pont, de a visszirányt nem találom
[link]i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #11432 üzenetére
Mert "Biztonsági mentés"t csak külső meghajtóra, a felhőbe, vagy egy másik Qnap NAS-ra képes menteni.
De!
A szinkronizálás célmeghajtója már lehet egy rsync szerver is.
Igaz, ott sem mindegyiknél, pl. a kétirányú választása esetén sem választható az rsync/ftp/smb célmeghajtó választása. Ha elég az egyirányú, akkor válaszd azt, ha nem, akkor fordítsd meg. Készíts egy olyan megosztást, amire a Synology programja rá tud cuppanni, és azzal készíts mentést a Synology-ra.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Celithrandi
addikt
napi inkrementál és havi teljes mentés kellene, nem hinném, hogy a szinkronizálás erre jó lenne. Neked ott az ftp mitől jelenik meg? Nekem az is jó ha ftp vel tölti át a synora.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #11435 üzenetére
Olvasd el még1x a #11434-et.
Plusz ha konyítasz valamit a parancssorhoz, simán összehozhatsz egy rsync backup-ot. Magát a parancsot ismeri a Qnap, csak megfelelő módon fel kell paraméterezni.[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #11437 üzenetére
És szöveg is va hozzá! Most tényleg le kell írnom még1szer azt, hogy
"A szinkronizálás célmeghajtója már lehet ..."
A képemen is ott van, hogy "Szinkronizálási feladat létrehozása".[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
látom bocsi, telefonról néztem a képet és csak az ismert menüt láttam, hogy más a fejléce nem tűnt fel. próbálkozom vele köszi
-
Celithrandi
addikt
sikerült ftpvel átküldeni. Ez feltételezem akkor inkrementális mentést csinál. Már csak azt kell kitalálnom, hogy a teljes mentéseket hogy készítem el.
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #11440 üzenetére
viszont 7 óra alatt 1TB ment át Átlag 25-40 MB/s
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #11441 üzenetére
Az lesz a gond, hogy ez a szerencsétlen 1 szálon tölti a kis pár megás fileokat, bár még úgy is lassúnak tűnik. Be lehet valahogy állítani , hogy több szálon menjen az ftp vagy küldjem máshogy a mentést?
-
morfondőr
őstag
QuFirewall frissítésével meg lehet nézni a tűzfal által letiltott IP címeket: [link]
Ez így rendkívül informatívSteam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Celithrandi
addikt
válasz szjoci #11376 üzenetére
Nálam a listában baloldalon nincs Repo ikon, azt hogy tudom előcsalni? Tudom jó későn jutottam ide, de valamiért egy napja kuruttyol a gép és villog mindgkét hdd lámpa, pedig nem csinál semmit.
Mod: Bocsi, a repo részre rájöttem.
[ Szerkesztve ]
-
esoum
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni NAS-t. Adat tárolás(pár céges dolgot telóról el kellene érjen pl excel táblázatok), filmezés/torrentezés, valamint kamera rendszer üzemeltetése lenne a cél. 6 kamera lenne rákötve.
Qnap eszközről ez így működne? Ahogy nézem licence-t vásárolni mindenképp kellene, mert ts-253d- hez ugyan adnak 8 ingyen csatornát, de azt már kapni nem lehet.
TS-462/TS-464- et nézegetem. Talán azok már hardveresen bírnák 8Gb- al mindezt.
Kicsit elvesztem szoftverek között. QVR Pro és QVR Elite között mi a különbség? Ez ugye fizetősek lennének 6 kamerára, valamint mindkettő megújuló előfizetés, vagy valamelyiket elég csak egyszer kifizetni?Köszönöm a segítséget!
-
Ez inkább a Milyen NAS-t vegyek? topik témája.
- Igen plusz kamera licence szükséges, de lehet jobban járna egy dedikált eszközzel, ill. az Asustore termékeihez általában 5 kamera licence jár ingyen, vagyis ha jól választ, csak 1 plusz licencet kell vásárolnia.
- Inkább a 4 lemezest válassza, mert azon könnyen szétválaszthatja pl. a fájlmegosztást (RAID1), és kamerafelvételeket kiszolgáló lemezeket. Plusz adott esetben bővíteni is könnyebb, ha elfogy a hely.
- Ha nem futtat virtuális gépet (Docker), akkor a 8GB feleslegesnek tűnik, bár nem írtad mekkora torrentbubus.
- El kellene dönteni, hogy pontosan mit is szeretne. Értem én hogy 6 kamera, de mire használná? Beszélgessen el 1-2 (biztonsági)szakértővel, akikkel átbeszéli mire van szüksége, és ezt milyen eszközökkel tudja elérni. (mennyi ideig, milyen felbontásban őrizze meg a felvételeket, legyen-e benne mozgásérzékelő, pl. gyakran okosabbak a kamerák, és csak egy FTP szerver kell nekik amire feltöltik a stream-et, arról nem is beszélve, hogy hol és mit tudjon az a kamera (kinti, benti, éjellátók, látószög,...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest