Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Ketogén étrend
- hcl: Gogle Drive csatolása szerveren / Nexcloud integráció
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Igen, valahogy úgy.
Ami a GUI-t illeti: Pythonban több út is vezet az igazsághoz. Egyszerű modul elvileg a tkinter ami tulajdonképen része az alap Python telepítésnek. Segíteni nem tudok benne, sose használtam...

Másik, komolyabb opció a Qt keretrendszer, amit a pyqt és társai tesznek használhatóvá. A korábban említett WinPython disztribúcióban pl. benne van minden, ami ehhez kell, például a Qt designer nevű program, amivel kézzel gyárthatsz (drag'n'drop módszerrel) égy ui kiterjesztésű GUI leíró fájt, amit pár sor kóddal Pythonban is használatba vehetsz. Szerintem nem triviális, de sokat ki lehet hozni belőle. video
Az általad említett feladathoz ugyanakkor szerintem remekül passzolna az IPython, újabb nevén Jupyter, ami egy továbbfejlesztett parancssori környezet, Az IPython Notebook ugyanakkor a böngészőben futtatja a Pythont! Egy vagy több soros cellákba írhatsz kódot (vagy szöveget), amit cellánként lehet végrehajtani, akár tetszőleges sorrendben. Nagyon jó adatok feldolgozásához, kísérletezgetéshez. A cella kimenete lehet szöveg (pl. mint a print), grafikon (pl. matplotlib), de már használhatsz widgeteket (lásd gomb és csúszka, meg ilyenek). Ezek elmenthetők HTML-ként is és megoszthatók. Az IPython egy külön csomag, de alapból benne van az Anaconda és Winpython disztribúciókban.
Ha statisztikai szoftvert szeretnél írni, akkor nagyon tudom ajánlani a pandas modult (bemutató, bemutató2). Sok hasznos, praktikus funkció, bőséges dokumentáció. Ez a csomag is része az Anaconda és a Winpython disztribúcióknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Warzone
- Apple MacBook
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Formula-1
- Diablo IV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Dell 90W USB-C töltő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7280,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4, 128GB SSD,WIN11, 2 KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest