Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75603 üzenetére
Ez arra jó, hogy egy DisplayPort-os eszközt HDMI-vel a TV-re tudj dugni.
DP++ szabványban benne van a HDMI is, így elég csak kivezetni egy ilyen átalakítón. Ahogy a képen is írja, DP-s laptopot, vagy PC-t tudsz vele HDMI-s TV-re vagy Monitorra dugni.
Visszafelé kétlem hogy ez nagyon működne. De ezzel az átalakítóval biztosan nem.Továbbra is azt javaslom, hogy a PS3-at HDMI-DVI átalakítóval a DVI bemenetre dugni (Ugyanazt a jelet használja és kompatibilis egymással, ezért nincs szükség aktív jel konvertálásra.)
A PC-t meg dugd a DisplayPort-ra, ha tudod. Milyen PC-d van?
#75604: Fentiek miatt, ha a monitorod támogatja a HDCP-t akkor menni fog. Kábel, vagy csak átalakító mindegy, mindkettő jó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75606 üzenetére
Ja értem, tehát nincs rajta DP akkor.
A lényeg az, hogy DP-re konvertáláshoz több minden kell, mint ha a DP-t akarnád másra konvertálni. Rákereshetsz, általában egy USB is lóg róla az áramfelvétel miatt, drágábbak is mint a másik irányban.
Csinálhatod azt, hogy a PC-t jó minőségű VGA kábellel, a PS3-at, meg HDMI-DVI-al dugod rá. Vagy cserélgeted a DVI portban a kábelt.
Esetleg egy HDMI switch amire még tudok gondolni.Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75608 üzenetére
Jaj. A videokártyán kimenetek vannak, nem bemenetek. Bemenetek a monitoron vannak. Ne gondolkozz visszafelé, a jel mindig a monitor irányába megy befelé. Ezért bemenet. Minden másból amiből kijön a jel az kimenet.
Pontosan milyen videokártyád van? Én a legtöbbön látok HDMI, DVI-D és VGA csatlakozót. A tied nem ilyen?
Alaplapra is kötheted, de én nem erőltetném úgy.
Tehát:
PS3 -> HDMI-DVI kábel -> Monitor,
PC -> VGA kábel -> Monitor.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75610 üzenetére
Ezzel semmi gond, ez mindkettő DVI-I, tehát tartalmazza a VGA jelet is. Kellett hozzá kapj átalakítót is akkor. Azt ráteszed, és ahogy írtam be lehet kötni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75630 üzenetére
Ez csak akkor fog menni így, ha a mostani DVI kábeled, az DVI-I, vagyis az analóg jelet is átviszi. Ami kizárt amúgy, mert DVI-I kábelt nem tudsz beledugni a monitorba, mivel azon DVI-D van csak.
Megint fordítva gondolkozol. A DVI-t kell VGA-ra alakítani, nem pedig fordítva... (Ezt pedig csak DVI-I-vel tudod megcsinálni.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz potyiur #75632 üzenetére
Nagyon nagyon nem.
A második amit linkeltél az semmire nem jó, nem fog működni semmivel ráadásul.
Akkor mégegyszer:
PS3-hoz a már linkelt HDMI-DVI kábel kell.
A PC-t pedig bekötöd egy DVI-I - VGA kábellel, vagy ha megvan a videokártyához adott átalakító, akkor az plusz egy sima VGA-VGA kábel.
Switch Tax
-
kelly416
veterán
válasz potyiur #75651 üzenetére
Na én azzal úgy jártam, hogy a PS rá van kötve HDMI-vel a TV-re, onnan akartam vinni a hangot az erölködőbe, és RCA elosztón át a PC-t is rá akartam kötni. A végeredmény az lett, hogy majdnem fele olyan hangos a rendszer ha mindkét oldal "aktív", azaz be van kapcsolva a PC és a PS is, még ha hang csak az egyikről jön, akkor is. Így kihúztam a TV-t, elég jól szól az egyedül is, a hangrendszer meg csak a PC-re van kötve. Úgyhogy ha nem akarsz így járni, akkor vagy áldozz kicsit többet rá és keress olyan megoldást, ahol kiválaszthatod egy kapcsolóval, melyik jelforrás legyen aktív, vagy legyenek meg a kábeleid, amit néha átdugdosol. Szerintem. Illetve ha nem akarod hangosan hallgatni a dolgokat, ami egy-egy filmnél sajnos néha elengedhetetlen, olyan halk hangok vannak rajta alapból, akkor elegendő a sima elosztó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest