- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
azsolty
csendes tag
válasz
Miracle #1350 üzenetére
Mar exkuzaltam magam struc ugyben. Amugy gcc-t hasznalok.
A config file beolvaso azert erdekelne mert neha nagyon sok parameter is belekerulthet egy programba. Ilyenkor egyszerubb lenne definialni a valtozo osszerendelesi tombot es indulaskor incializalni az egeszet...
Sok programnal lattam mar ilyet igy eleg bevett szokasnak tunik es nekem is szompatikus. De tobbnyire mindnki ujra megirta a sajat rutinjait es belegyogyitotta a kodba -
azsolty
csendes tag
válasz
Miracle #1342 üzenetére
Kosz a kimerito valaszt!
A 2-es verzio mukodik mert struct-ot nem lehet visszaadni. (Mivel osszetettebb muveletek is belekerulhetnek ilyenkor mugysem rossz ha az int altal visszateresi erteket tudok adni a belso folyamatokrol).
A sikeren folbuzdulva lenne egy mas jellegu kerdesem is: tud valaki olyan kesz kodrol ami az egyszeru config file-ok beolvasasat (param=value formatumu text file) elvegzi es osszekapcsolja a belso valtozokkal? Beleneztem mar par opensource programba amelyeknek ilyen a config fileja de tobbnyire tulsagosan bele van integralva a program tobbi reszebe ez a kod ahhoz hogy egyszeruen ki tudjam emelni... -
azsolty
csendes tag
Sziasztok! Nemreg ismerkedem a C-vel es van egy-ket dolog ami nem tiszta, remelem lesz itt olyan aki tud es hajlando segiteni
(Elore is bocs a valoszinuleg lama kedesekert!)
Szet akarom szorni a fuggvenyeimet tobb helyre ezert van egy kulon file amiben hasznos fuggvenyek vannak (a .h pedig includeolva a fo .c-bol). Az egyik ilyen egy struktura inicializalasat csinalna.
Valami ilyesmi lenne:
int initparamarray(struct authinfo userinfo);
A fuggvenyben pedig mindenfele memset es default ertek beallitasok vannak.
A bajom az, hogy az inicializalas megtortenik (a fuggvenybol kiiratva a struktura elemket a megfelelo ertekeket kapom), viszont a main()-ben ezek mar uresek. A valtozok viszont inicializalva maradtak, mert tudom irni oket rendesen, csak az ertekek vesznek el. (int -> 0, char -> ures).
Mit csinalok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Battlefield 6
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 2020 13" Retina I3-1000NG4 1 8GB/256G SSD, HUN BIll, 100% akku, üzletből, garanciával
- Eladó Intel NUC8i5BEK mini PC
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest