- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter9228
aktív tag
Köszönöm! Így már működik a sakktábla.
Bocsi a sok kérdésért, de már megint elakadtamA kód: [link] A cél: a jobb alsó sarokban írja ki a kör közepének koordinátáit, ez először működik is, de ha arrébb rakom a kört, ugyan az marad. Szóval valahogy frissíteni kéne a "Label(abl1,text=kozep_a())" értékét, és ez nem megy.
(Programkódot melyik kóddal tudok ide beilleszteni?)
-
peter9228
aktív tag
Így működik, Köszi! Kicsit továbbfejlesztettem, méghozzá úgy, hogy gombnyomásra ki kéne raknia egy bábút (fekete v piros kör). Így írtam meg: [link]
A gond az az, hogy amikor elindítom a programot, automatikusan kirajzolja a sakktáblát és rak ki egy piros és egy fekete korongot, pedig semmit sem nyomok neki. -
peter9228
aktív tag
Köszi! Majd estefelé megnézem, jó-e. Közben megnéztem, a netre véletlen egy régebbi verziót töltöttem fel, pedig rámentem a módosításra, de úgy tűnik nem mentette el. Tehát a 200-akat már átírtam.
A váltottsorúságra azt gondoltam, hogy megadok még egy változót (A), és egy if függvénnyel megnézem, hogy A páros (A%2==0) vagy páratlan (A%2!=0) ha páros, akkor a négyzetet a 25-ös koordinátánál kezdi, ha páratlan akkor 75-nél. Csak gondoltam, amíg 1 sort nem tudok kirajzolni, nem foglalkozok a váltottsorúsággal
Köszönöm még egyszer!
-
peter9228
aktív tag
Nos, elkezdtem tanulni a Python-t. Egész jól haladok, viszont most elakadtam. Ez a feladat a könyvben:
"Irjon egy scriptet az előző alapján, ami egy sakktáblát (fehér
alapon fekete négyzeteket) jelenít meg, amikor egy gombra
kattintunk"
A megoldásom, ami nem úgy működik ahogy szeretném:
[link]
Ugye ennek azt kéne csinálnia, hogy kirajzol egy 50 hosszú oldalú négyzetet az x=25 és y=25 koordinátákra, majd az x=125 és y=25 koordinátára, és így tovább amíg el nem éri a végét. Nekem ezt csinálja helyette:
Meg tudnátok mondani, hogy hol van ebben a kódban a hiba? Köszönöm! -
peter9228
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #6145 üzenetére
Végülis időm az van, belenézek mindháromba aztán amelyik jobban fekszik azt tanulom meg komolyabban. Anyagot esetleg tudnál hozzá ajánlani?
-
peter9228
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #6140 üzenetére
Kicsit már belepillantottam a PHP-ba és C++-ba, de csak nagyon alap dolgokat tanultam meg. Igazából azt szeretném megtanulni először komolyabban, amelyik a legkönnyebben megérthető és használható, aztán jöhet más is -
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Emelt szintű info érettségihez melyik a legjobb programozási nyelv szerintetek? Én a python felé kacsintgatok. És esetleg könyvet is tudnátok hozzá linkelni (magyar és angol is jó)? Nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Milyen egeret válasszak?
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Konteó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 Detachable Touch 13,3" i5-1140G7 2,6GHz 16GB 256
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest