- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
Mercutio_ #12170 üzenetére
QuestionDlg Itt meg lehet a gombok feliratát adni.
-
válasz
Mercutio_ #12132 üzenetére
"érdemes egyből TypeScripttel kezdeni, vagy JS alapok és aztán váltás amikor már nagyjából képben van az ember?"
Nekem úgy tűnik, hogy mindenki, aki TS-t tanít vagy magyaráz, arra számít, hogy a hallgatóságának van valami JS alapja. Nem kell túl sok, mert egy idő után a JS-be belemélyedés tulajdonképpen pont azoknak a hülyeségeknek az elkerüléséről meg körbetáncolásáról szól, amit a TS megold, de alapok azért nem ártanak - már csak azért sem, mert azért nagyjából elkerülhetetlen, hogy "sima" JS kóddal is találkozzál és nem árt, ha tudod, hogy mi az, ami ott megy meg mi az, ami nem.
Igen, az Udemy fizetős, sokkal jobb lenne, ha a BME-n születnének ilyen anyagok és azokat ingyen kipakolnák, de ahogy opr írta, nem kell olyan rettenetesen nagy összegeket költeni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
A typescript egy superset "TypeScript is a typed superset of JavaScript that compiles to plain JavaScript.", tehat nem erdemes "azzal kezdeni". A javascriptet kell megtanulni, ha mar megy akkor pedig typescriptet erdemes hasznalni.
Ez kicsit olyan, hulye peldaval elve, mintha lenne egy autod lampak, spoiler meg ilyen extrak nelkul, ez a sallangoktol mentes auto a javascript (persze ez csak feluletesen igaz mert ES6 sok cukorkat adott a nyelvhez) a spoileres, lampaval ellatott auto a typescript. Megtanulni vezetni mindket auton meg lehet, de nem fogod erezni a kulonbseget meg azt hogy mit ad hozza a typescript. Typescript nelkul is ugyanolyan jo kodot lehet irni btw.
-
válasz
Udemy-n vannak nagyon jo anyagok kb barmilyen nyelvhez, es bar fizetos, de erdemes csinalni egy accot, berakni ami erdekel wishlist-be, akarmilyen draga, mert folyamatosan vannak akciok. Ha turelmes vagy, legroszabb esetben is 1-2 honapon belul megveheted a kurzust kb 10 euroert, az meg ugy mar nagyon megeri.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mercutio_ #12127 üzenetére
Hat szerintem ez tipikusan olyan amiben az egyetemi anyag nagyon de nagyon rossz. A js topik osszefoglaloja jo kezdet. De talan ez lenne a legjobb -> https://developer.mozilla.org/hu/docs/Web/JavaScript
-
válasz
Mercutio_ #12127 üzenetére
"Python miben jobb (ha jobb egyáltalán) és miben rosszabb, mint a JS?"
A Python jobban kitalált nyelv, mint a Javascript, de neki is megvannak a hülyeségei (pl. szerintem az OO szintaktikája erősen petalzuzus) illetve pont azért javasoltam a Typescriptet, mert az megjavítja a JS hibáit (vagy legalábbis jó részüket, mert hibátlan nyelv persze nincs).
"Igazság szerint ha lenne valami jól összerakott egyetemi anyag"
Ó, hát erre van az Udemy
Mondjuk pont olyat nem láttam, ami ilyen általános áttekintést adna a ma használt nyelvekről, de az egyes nyelvek tanulására vannak tök jó anyagaik, szerintem érdemes megnézni.
-
válasz
Mercutio_ #12125 üzenetére
Hát, a C++ olyan, mint a kétméteres favágókhoz méretezett láncfűrész - egyrészt komoly munkaeszköz, másrészt meg ugyan oda lehet adni egy ötvenkilós kezdő kezébe is, de az biztosan rosszul fogja fogni és az is lehet, hogy a lábát is levágja vele
Kezdő nyelvnek mostanában szerintem a Javascript (illetve a JS alapok felszedése után a Typescript) a legjobb - létező nyelv, mostanában ráadásul elég menő is és egy csomó technikai részletet elrejt a kezdők elől, amik a C++-nál problémát okoznának (pl. a pointerek kezelése).
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest