- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
husztiimi #20810 üzenetére
> Ha meg át lesznek téve, akkor majd megmérjük, hogy mi legideálisabb inputtól függő választás? openMP + GPU? MPI + GPU? MPI + openMP + GPU
Ezeket szerintem ki lehet számolni, következik a feladat struktúrájából. Például belefér-e a mátrix a GPU memóriájába? Ha igen, mennyi idő megcsinálni vs mennyi idő 1) feltölteni 2) odavinni a node-ra? Ha jól láttam, 200 gbps interkonnekt van, azért az nem nagyon gyors (késleltetést nem tudom). Szóval én először biztos csinálnék papíron egy esztimaciot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
husztiimi #20810 üzenetére
Ezért mondtam, hogy én ránéznék az authorlistákra. Nekem is volt, hogy egy PhD thesisből vagy egy régi repoból kellett visszafejteni mit csináltak, de még mindig egyszerűbb, mint ilyen szinten belemászni az optimizációba.
Egyébként adott esetben megpróbálni felvenni a kapcsolatot az authorokkal is működhet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
husztiimi #20805 üzenetére
(nem mozgok HPC területen)
leírás alapján tippre lehet bele kéne nyúlni a pipelinebe, hogy nyerjetek is valamit.
GPUn mátrix transzformációnak gyorsabbnak kéne lennie, de a kérdés, hogy mennyi idő megy el az adatmozgatással.
ha kutatási terület, én ránéznék a környezeti publikációkra, hogy ki futtat hasonló HPC környezetben. cikkeknél nem mindig írják le, hogy mit hogy oldottak meg tartalmi okok miatt, de pl egy master vagy phd thesis esetén van esély, hogy lesz egy github repo és egy rendes leírás is.
-
coco2
őstag
válasz
husztiimi #20802 üzenetére
A chatgpt google skill-t helyettesíteni jó, azon túl teljesen megbízhatatlan. Olyan esetekben használható, amikor semmi sem múlik azon, hogy működni fog-e, vagy sem.
Chat gpt vicc:
eval(await OpenAI("fix this:"+ErrorMessage))
Kicsit komolyabban a 10k sor önmagában úgy hangzik, mint 2 emberhónapnyi munka. Ha azon egy szoftver cég kiakad, húzza le a rolót. Ami konkrétan azt a 10k sort illeti, a kérdés inkább az, létezik-e még elő ember, dokumentáció, szájhagyomány útján terjedő akármi, amiből meg lehet érteni a bemeneti adatot, és a feldolgozásának a miértjét? Ha már nem létezik, akkor az a probléma nem arra van tervezve, hogy azt bárki megoldja. Aki mégis azzal foglalkozik, fordítva ül a lovon.
Ja igen, "szuperszámítógépen futtatjuk" - az a napi nagyot mondás gyakorlatod volt?
-
válasz
husztiimi #20797 üzenetére
o3-high-t probaltad?
program cusolver_demo use iso_c_binding implicit none interface function cusolverDnCreate(handle) bind(C, name="cusolverDnCreate") import :: c_ptr, c_int type(c_ptr), intent(out) :: handle integer(c_int) :: cusolverDnCreate end function cusolverDnCreate function cusolverDnDestroy(handle) bind(C, name="cusolverDnDestroy") import :: c_ptr, c_int type(c_ptr), value :: handle integer(c_int) :: cusolverDnDestroy end function cusolverDnDestroy function cusolverDnDsyevd(handle, jobz, uplo, n, d_A, lda, d_W, d_work, lwork, d_devInfo) & bind(C, name="cusolverDnDsyevd") import :: c_ptr, c_int, c_double, c_char type(c_ptr), value :: handle character(c_char), value :: jobz character(c_char), value :: uplo integer(c_int), value :: n type(c_ptr) :: d_A integer(c_int), value :: lda type(c_ptr) :: d_W type(c_ptr) :: d_work integer(c_int), intent(inout) :: lwork type(c_ptr) :: d_devInfo integer(c_int) :: cusolverDnDsyevd end function cusolverDnDsyevd function cusolverDnDsyevd_bufferSize(handle, jobz, uplo, n, d_A, lda, d_W, lwork) & bind(C, name="cusolverDnDsyevd_bufferSize") import :: c_ptr, c_int, c_char type(c_ptr), value :: handle character(c_char), value :: jobz character(c_char), value :: uplo integer(c_int), value :: n type(c_ptr) :: d_A integer(c_int), value :: lda type(c_ptr) :: d_W integer(c_int), intent(out) :: lwork integer(c_int) :: cusolverDnDsyevd_bufferSize end function cusolverDnDsyevd_bufferSize end interface integer(c_int) :: n, lda, lwork, status type(c_ptr) :: handle type(c_ptr) :: d_A, d_W, d_work, d_devInfo real(c_double), allocatable :: h_A(:,:), h_W(:) character(c_char) :: jobz, uplo integer :: i, j n = 100 lda = n allocate(h_A(n,n)) allocate(h_W(n)) do i = 1, n do j = 1, n h_A(i,j) = i + j end do end do jobz = 'V' uplo = 'U' status = cusolverDnCreate(handle) if (status /= 0) then write(*,*) "Hiba: cusolverDnCreate" stop end if ! GPU-memória allokálás, pl.: ! call cudaMalloc(d_A, n*n*sizeof(real(c_double))) ! call cudaMalloc(d_W, n*sizeof(real(c_double))) ! Másolás: h_A -> d_A (cudaMemcpy) ! Lekérdezzük a szükséges workspace méretet: status = cusolverDnDsyevd_bufferSize(handle, jobz, uplo, n, d_A, lda, d_W, lwork) if (status /= 0) then write(*,*) "Hiba: Buffer méret lekérdezés" stop end if ! GPU workspace allokálása a lwork méret alapján: ! call cudaMalloc(d_work, lwork*sizeof(real(c_double))) ! call cudaMalloc(d_devInfo, sizeof(integer(c_int))) ! Eigen-dekompozíció meghívása: status = cusolverDnDsyevd(handle, jobz, uplo, n, d_A, lda, d_W, d_work, lwork, d_devInfo) if (status /= 0) then write(*,*) "Hiba: cusolverDnDsyevd" stop end if ! Eredmények visszamásolása: pl. ! call cudaMemcpy(h_W, d_W, n*sizeof(real(c_double)), cudaMemcpyDeviceToHost) ! Ha az eigenvektorokra is szükség van: call cudaMemcpy(h_A, d_A, n*n*sizeof(real(c_double)), cudaMemcpyDeviceToHost) ! GPU erőforrások felszabadítása: ! call cudaFree(d_A); call cudaFree(d_W); call cudaFree(d_work); call cudaFree(d_devInfo) status = cusolverDnDestroy(handle) if (status /= 0) then write(*,*) "Hiba: cusolverDnDestroy" end if write(*,*) "Eigenértékek:" write(*,*) h_W end program cusolver_demo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest