Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337
üzenetére
sajnos még sehol
én tanulokÉn csak a suliból tudok kiindulni, ott se azt mondják hogy most írj egy programkot ami a következőket oldja meg, mert akkor mindenki hagyná a fenébe 0 tudással...
elmondják az alapokat, kiírás beolvasás, bekérés, függvények, ciklusok, változók, stb stb, olyan mint a bool algebra, vagyis végül is az egész számítógép and/or kapukból áll össze, program is az alapokból áll össze ,tehát azt tanuld meg elsőnek
-
válasz
ad4m1337
üzenetére
nem jó a kérdés. az első programnyelv megtanulása (legalábbis nekem) teljesen más volt, mint a többi.
az elsőt hagyományos oktatás keretében (tanár táblánál magyaráz, stb.), de akkor nem csak magát a programnyelvet tanították meg, hanem az algoritmizálást is.a többit már egyénileg, különböző módokon. volt, amit először könyvből, majd gépen. volt, amit terminálon, okos fejlesztői környezetben.
az algoritmizálást szerintem példákkal érdemes, de lényeges, hogy a példák kicsik legyenek, és mindig egy újdonságra koncentráljanak. kicsi: 6-8 soros.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337
üzenetére
megfogalmazni nem tudom, de a lényeg, hogy nem lehet a programozói logikát tanulni, rá kell állnia az agyadnak, mint ahogy egyik tanáromat idézem, "mire végzünk a sulival, a levelek színét is RGB-be látjuk"

tehát most ha valakinek van hozzá huzalma, akkor mikor magyarázzák neki ezt, akkor érti még ha elötte nem is programozott, de akit nem is érdekel, vagy még nem tudja hogy érdekli e, annak hiába magyarázzák nem fogja megérteni, felfogni
amúgy egyszerű a dolog, nézz c++ nyelven ilyen hello word-os első feladatokat, és ha azt kapizsgálod, és bonyolultabbat is meg tudsz érteni, akkor benned is benne vannak ezek a jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Autós topik
- Xbox One
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- RTX 4070 ti I Ryzen 5 7600X I 2x16gb ddr5 6000mHz
- LAST MINUTE KARÁCSONY! 2 egyforma i7 GAMER GÉP! Ingyenes SOS kiszállítás (Bp.) !!!
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- MacBook Pro M1 13 inch 8/512GB magyar bill nálam a legolcsóbban
- Fujitsu 27" B27-8 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor állítható magasság, PIVOT, HDMI számla + gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

én tanulok