Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Pajac: A csodálatos mandarin
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
ArchElf
üzenetére
Emlékeim szerint én ebből a könyvből kezdtem el barátkozni a J2ME -vel játék irányból: [Martin J. Wells - J2ME Game Programming] Sajnos a Google Books változatban nincs benne minden oldal, de gondolom van elképzelésed hol lehet teljesben megtalálni

Valahol a 200 -adik oldal után kezdi el tárgyalni a Canvas és GameCanvas objektumokat. Lényegében egy grafikus MIDlet úgy lehet elkezdeni hogy származtatunk egy saját osztályt a Canvas vagy GameCanvas osztályból ami a játék egy grafikus képernyőjét működteti (pl. menü, loading screen, játékképernyő, stb.) és ezeket kell cserélgetni a képernyőn (Display osztálynak vannak erre eljárásai). A motort többnyire külön thread -ben valósítják meg. (legátláthatóbb talán ha minden képernyőnek van egy külön, és amikor kilépünk az adott képernyőről akkor azt kilőjjük). Nagyjából a "reagálok a user gombnyomásaira, mozgatom az objektumokat (AI, fizika), figyelem hogy bekövetkezett-e valami fontos esemény (halál, cél feladat teljesítése, stb.), képernyő frissítés" feladatokat kell pl. a játék képernyőnél ismétlődően elvégezni. -
yash
senior tag
válasz
ArchElf
üzenetére
Sehogy. Symbian S60. Mobilokon a JAVA már nem eladható, hanyatló. A Touch Screen-ek megjelenésével pedig végképp meg vannak számlálva napjaik. Ajánlom a C++ elkezdését és a Symbian platformot. Mellesleg foglalkoztam JAVA-ra grafikával. 2D nem annyira byonolult, de azért elég munkás a bevételhez képest, a 3D meg már nagyon bonyolult (3D-s koordinátarendszer). Symbian meg még sokkal bonyolultabb, de eladható és a jövő platformjainak is kedve. Most még nagy befutó lehet az Android, volt JAVA mobil fejlesztő ismerősöm erre esküdött (5 éve programozik JAVA-ban mobilokra, szóval sejthet vmit). Szerintem ennek már ne állj neki, inkább kezdj Androiddal. De te tudod...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- MSI GeForce RTX 3080 10Gb GAMING Z TRIO
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő