Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
ArchElf
üzenetére
Emlékeim szerint én ebből a könyvből kezdtem el barátkozni a J2ME -vel játék irányból: [Martin J. Wells - J2ME Game Programming] Sajnos a Google Books változatban nincs benne minden oldal, de gondolom van elképzelésed hol lehet teljesben megtalálni

Valahol a 200 -adik oldal után kezdi el tárgyalni a Canvas és GameCanvas objektumokat. Lényegében egy grafikus MIDlet úgy lehet elkezdeni hogy származtatunk egy saját osztályt a Canvas vagy GameCanvas osztályból ami a játék egy grafikus képernyőjét működteti (pl. menü, loading screen, játékképernyő, stb.) és ezeket kell cserélgetni a képernyőn (Display osztálynak vannak erre eljárásai). A motort többnyire külön thread -ben valósítják meg. (legátláthatóbb talán ha minden képernyőnek van egy külön, és amikor kilépünk az adott képernyőről akkor azt kilőjjük). Nagyjából a "reagálok a user gombnyomásaira, mozgatom az objektumokat (AI, fizika), figyelem hogy bekövetkezett-e valami fontos esemény (halál, cél feladat teljesítése, stb.), képernyő frissítés" feladatokat kell pl. a játék képernyőnél ismétlődően elvégezni. -
yash
senior tag
válasz
ArchElf
üzenetére
Sehogy. Symbian S60. Mobilokon a JAVA már nem eladható, hanyatló. A Touch Screen-ek megjelenésével pedig végképp meg vannak számlálva napjaik. Ajánlom a C++ elkezdését és a Symbian platformot. Mellesleg foglalkoztam JAVA-ra grafikával. 2D nem annyira byonolult, de azért elég munkás a bevételhez képest, a 3D meg már nagyon bonyolult (3D-s koordinátarendszer). Symbian meg még sokkal bonyolultabb, de eladható és a jövő platformjainak is kedve. Most még nagy befutó lehet az Android, volt JAVA mobil fejlesztő ismerősöm erre esküdött (5 éve programozik JAVA-ban mobilokra, szóval sejthet vmit). Szerintem ennek már ne állj neki, inkább kezdj Androiddal. De te tudod...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Diablo IV
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung S20 Ultra 5G + Galaxy Watch 5 Pro egyben, tokokkal, dobozokkal
- Eladó macbook pro 16 M1 Max 10 CPU/32 GPU 64GB 1TB
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest