Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz Vision #20319 üzenetére

A UI-UX dizájnerek többsége egy kétpálcás bohóc.

Ahhoz, hogy jó legyen a termék, nem tudod megúszni, hogy kicsit érts ezekhez. Ahogy a SEO-hoz is kell érteni.
    És jó hogy vannak előre megírt komponensek, mert boldog-boldogtalan komponenseket ír, de a többségük szar. Tessék-lássék jól működik.
    Aztán jön a júzer héberre állított telefonnal, gyengénlátó módban, és szétesik az egész amit csináltál.

És a másik a performancia. Webvitals valaki?
    Ha a youtube-on a live chat ablak leblokkolja 1 másodpercre a render thread-et akkor az is UX probléma, de mégis csak a fejlesztők baszták el, és nekik kéne megoldani.
    Vagy téged is zavar, amikor betöltesz egy oldalt, és össze-vissza ugrál a szöveg, amíg a háttérben betöltődik a kép meg a reklám? UX probléma, de a fejlesztő baszta el.

És akkor ne beszéljünk a typescript-ről (ami ugye jó, csak mellette a javascripthez is kell érteni), a packaging-ről, meg az egész ökoszisztémáról, hogy csinálsz egy lángossütőnek egy weboldalt, és 1 giga a node_modules-od, de azért jó lenne, ha gyorsan betöltődne, meg nem akadna meg az animáció.

A frontend egy nagyon mély nyúlüreg. A felszíne egyszerű.

• Drizzt

nagyúr

válasz Vision #20319 üzenetére

"Arról nem beszélve, hogy tipikusan kész komponenseket reciklálnak."
    Mintha backenden nem ugyanez lenne. ;] Tok mindegy, van komplex feladat boven UI es Backend oldalon is. Aki viszont barmikor amikor nem muszaj ujrafeltalalja a kereket, az minden teruleten sulyos gond. Kiveve ha eppen tanul, de annak meg nem a munkahely a megfelelo terulete.
    Algoritmust irni meg szerintem nagyon ritka mind backend, mint frontend oldalon. Felhasznalni mas altal megirt algoritmusokat: az nagyon gyakori. Bar en valoszinuleg az algoritmus iras alatt foleg az adatstrukturak implementalasat ertem. Az esetek 99.99%-aban a megfelelot kell kivalasztani a problemahoz es azt felhasznalni. Tehat nekem az, hogy egy Map, lista, etc. elemein csinalok valamit, vagy irok egy SQL query-t, az nem algoritmus iras, hanem algoritmus hasznalat. De lehet nem igy kene hasznalnom ezt a kifejezest.

Új hozzászólás Aktív témák