Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
Husky
aktív tag
Az.
Ami a Postgres-t illeti, tegnap inkabb megbutykoltem a tablat feltolto progit, hogy a lekerdezesnel kihagyhassam a distinct-et... ezzel hazavagtam az egyik funkciot amit amugy is csak en hasznaltam, es nyertem 2 masodpercet... igy most lenyugodtam egy idore (lustasag rulez)... :)
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Totál off vagyok, de ha már fölhoztad. :)
Valamikor (kb. egy éve, nem tudom, persze azóta fejlődhettek) olvastam a neten egy Postgres-MySQL összehasonlítást. Egészen másfajta terhelést szerettek. A MySQL rettentő gyorsan indult, a sok egyidejű lekérdezést jól kezelte, de ha már írkáltak is az adatbázisba, az megfogta. Minél magasabb volt a konkurens írások száma, annál inkább. Gondolom ez a régi full-table lock miatt, ezen változtatott az InnoDB?
A Postgres ezzel szemben kevésbé fényesen kezdett, lassabb volt, viszont 2-3-szor akkora terhelést elbírt, mint a MySQL. És jóval lassabban kezdett lerohadni a teljesítménye.
Nem akarsz egy benchmarkot csinálni a legújabb verziókkal és megírni ide? :P -
Husky
aktív tag
Megin' egy Intel-AMD flame? :) ... En pl ket honapja keszulok atterni Postgres-re, es ahogy kozelegnek a vizsgaim, ez egyre inkabb aktualis... My alatt, ~150 megas tablaban (kb 1M sor) egy atlagos lekerdezes 2.5-6 masodpercig is eltart. Mar ha a ramban van a tabla... Igy majd benchmarkolok egy jot, nemar' hogy ez Postgres alatt 12-18 sec legyen...
Apropo, par napja csak ugy magatol elszallt, fel napot allt mert nem volt kinek beirnia hogy repair table (most beraktam cron-ba, de milyen megoldas ez)... Igy szamomra az autovacuum az ero sotet oldalan igencsak erdekesnek tunik... ;] -
S.p.A
tag
Nyugi. Mi tudjuk mi a jó. :)
Az igaz, hogy egy X cég vezérigazgatója, miután lehuppant kényelmes bőrfoteljébe, rákattint a prog.hu-ra (mert trendi otthon lenni az IT világban) és elolvassa a cikket, rögtön szalad kirugni a rendszergazdát, aki nem is olyan rég győzte meg, hogy a linux az jobb és erre tessék.
A Debian 3.0 még unstable, nem?
Félreértés ne essék, azért én mindennap olvasom a prog.hu, még akkor is, ha az ottani cikkek kis késéssel itt is megjelennek. :)
[Szerkesztve] -
S.p.A
tag
Mivel ők egy nagy lapcsalád ezért gondolom egyszerűen a híroldalt csatolják. Csúnya, csúnya a cikk, de ott kell magunkat kidühöngni. Én csak azért nem teszem, mert nincs kedvem oda is bejelentkezni.:) De mint sokan írják: akik tudják miről van szó, úgyse hiszik el, aki meg elolvassa a társalgót meg csak megtud vmit.
Aktív témák
- League of Legends
- Apple iPhone 17 - alap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Energiaital topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest