Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Gentoo telepítés kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
Üdv mindenkink.
Mi A2 Lite összefoglalót szeretnék csinálni. Ez egy kezdetleges verzió. Idáig jutottam:

Xiaomi Mi A2 Lite (kódnév: daisy) topic
Üdvözlök mindenkit a topicban. Remélem minden kérdésre megtaláljátok a választ.
Műszaki adatok:
Megjelent: 2018 Július
Méretek: 149.3x71.7x8.8mm
Súly: 178g
SIM: Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
Képernyő: 5.84" IPS 1080 x 2280 pixel
Rendszer: Android One (Android 8.1 és 9.0)
SoC: Qualcomm Snapdragon 625 14nm Octa-Core (2.0 Ghz Cortex-A53), Adreno 506 Grafikus Gyorsító
Tárhely: 3/32 gb és 4/64 gb verziók, bővíthető 256 gb-ig
Kamera: 12 MP, f/2.2, 1.25 ?m, PDAF
5 MP, f/2.2, 1.12 ?m, depth sensor Előlapi: 5 MP, f/2.0, 1080p
Bluetooth: 4.2, A2DP, LE
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot
USB: microUSB
Jack: VAN
Szenzorok: Ujjlenyomat-olvasó (hátul), gyorsulásmérő, giroszkóp, közelség és fényérzékelő, iránytű
Akkumulátor: beépített Li-Po 4000 mAh.GY.I.K.
Hogyan tudom bekapcsolni az akku százalék kijelzést?
-Ha Android 9-re frissítettél már akkor az UI Tuner Launcher appot telepítsd Play Áruházból amivel megnyílik a kezelőfelület hangoló ahol be tudod kapcsolni.
-Ha még 8.1-et használsz akkor nehézkes, Bootloader nyitás, root, Xposed, Gravitybox kell hozzá. Nem ér annyit.Hogyan tudom eltüntetni a Google kereső sávot Pie frissítés után?
-Telepítsd a Poco Launchert vagy Nova LaunchertPie-re frissítés után hibás nem stabil néhány funkció. Mi a teendő?
-Főverzió frissítés után érdeme gyári visszaállítást csinálni.Hogyan tudom kikapcsolni a havi frissítéseket?
-A beállításokban a telefonról menüpontban nyomkodd a build számot amig meg nem jelenik a Fejlesztői beállítások a Rendszer/Speciális menüpont alatt. Itt ki tudod kapcsolni az Automatikus frissítéseket. Majd a Beállítások/Alkalmazások és értesítések/Alkalmazásinformáció/Google Play-szolgáltatások/Alkalmazásértesítések/Rendszerfrissítés-t kikapcsolod.Vissza lehet rakni a 8.1-et?
-Elvileg lesz Anti roll-back védelem a telefonra így nem ajánlott vele kísérletezni. Jelenleg úgy tűnik, hogy még nincs, XDA oldalon érdemes tájékozódni.
Jobban jársz ha nem frssítesz.Fel lehet a MIUI-t rakni?
-Egyenlőre nincs rá lehetőség. A telefon az Android One program része így A/B fájlrendszere van ami eltér a MIUI-s társaitól. XDA-n lehet ennek utánanézni, hátha valamelyik fejlesztő kedvet kapott hozzá.Nem működik a kamera, "Kamera hiba A kamera indítása nem sikerült, indítsa újra a készüléket." üzenet fogad.
-Első körben indítsd újra a telefont. Ha továbbra sem jó akkor frissíts a rendszert vagy csinálj gyári visszaállítást.Az értesítő led nem jelez semmit vagy hosszú ideje nem kapok értesítést.
-Ellenőrizd, hogy a ,,Ne zavarjanak" mód nincs-e bekapcsolva és nézd át a ,,Ne zavarjanak" beállításait.Hogyan tudok előre telepített, nem tiltható alkalmazásokat (pl. Google keresősávot) törölni root és bootloader nyitás nélkül?
ADB-vel paracssorból.
Köszönet Williamgrant fórumtársnakA Play Áruház nem frissíi az alkalmazásokat.
-Kapcsold ki-be a Wifi-t vagy a mobilnetet. Ha nem jó, akkor kapcsold ki-be a Play Protect szolgáltatást a Beállításokban. Ha nem segít akkor indítsd újra a telefont.Kiegészítők:
Nagy az üvegfóliák és tokok választéka, Kínából bármilyen tok beszerezhető és üvegfólákból is van választék.
Ha elválik a széle akkor érdemes réskitöltő folyadékot használniMélyvíz
Bootloader nyitásFontos! Mielőtt belekezdesz csinálj biztonsági mentést mindenről!
Saját felelősségre!
Itt nics várakozási idő mint a Miui-s telefonoknál, azonnal nyitható.
TWRP-hez, roothoz (Magisk), costum ROMhoz nyitni kell, különben HARD BRICK lesz!Innen letöltöd az Adb-Fastboot csomagod, feltelepíted, újraindítod a PC-t, a C: meghajtón lesz egy adb könytár, abban Shift+jobb klikkel nyitsz egy PowerShell (vagy cmd) terminált, majd a telefont kikapcsolod, lenyomod a bekapcs.+hangerő le gombot, ha megjenik a ,,robot" akkor csak a bekapcs. gombot engedd el, majd beírod hogy fastboot oem unlock , (hangerő le gombot végig nyomva tartod!) majd fastboot reboot és egybő engedd el a hangerő le gombot ahogy elsötétedik a kijelző. Ha sikeres volt a nyitás akkor bekapcsoláskor egy figyelmeztető szöveget és alul egy unlocked feliratot fogsz látni.
Root:
2 megoldás van:
1. Letöltöd a legújabb Magisk zip-et micro sd kártyára vagy OTG-re rakd (fontos, gyárilag titkosított a data partíció, twrp nem látja a belső tárhelyet) és a TWRP-t majd fastboot módba rakod a telefont, beírod, hogy fastboot boot twrp-3.2.3-0-daisy_zero.img , elindul a (ideiglenes) TWRP amivel fel rakod a Magisk zip-et majd reboot és kész.2. Letöltöd az aktuális gyári ROMot (vagy azt amelyiket használod), kicsomagolod a boot.img-t, majd a telefonra másolod majd felrakod a Magisk Manager appot, Install, Patch Boot Image File, betallózod a boot.img-t és csinál egy patched_boot.img-t a Letöltések mappába, azt PC-re az adb mappába másolod, fastbootot indítasz, majd fastboot boot patched_boot.img , a telefon elindul, megnyitod a Magisk appot, Install, Direct Install.
Ha nem a legfrissebb firmware-t használod akkor innen tudsz patched_boot.img-t letölteni a ROM verziódhoz.
TWRP:
Mivel nincsenek még costum ROMok a telefonra, a Treble GSI Romokat és a Magisk-ot fastboottal fel lehet rakni így szerintem elég a fastboottal indítható twrp-t használni ha szükség van rá.
Ha mégis szeretnéd, hogy telepítve legyen a twrp akkor ez alapján tudod felraknil.Costum ROMok
Egyenlőre nincsenek erre a telefonra, viszont a treble kompatibilitás miatt bármilyet fel lehet rakni de nem mindegyik kezeli a notch-ot megfelelően és lehetnek bugok de vannak közel hibátlanul működő romok is.
A bugok elkerülése érdekében először a Magisk legyen telepítve, szükség lehet rá.Innen vagy innen letöltesz egy tetszőleges ROMot, arm64 A/B-t válassz, ez kompatibilis a telfonnal, a system image fájlt az adb mappába csomagold ki.
ROM telepítése:
1. fastboot erase system
2. fastboot flash system <system image>
pl. fastboot flash system PixelExperienceP-arm64-ab.img
3. fastboot -w
4. fastboot rebootHa nem megy a kamera akkor Magisk Managerben telepíts ezt a zip-et és állítsd permissive-re a selinux állapotot és újraindítás után jó lesz.
Ha továbbra is bugos a ROM:
-úgy telepítsd, hogy a titkosítás legyen kikapcsolva: letöltöd innen a Disable Forceencrypt zipet, gyári firmware-ből csomagold ki az userdata.img-t majd fastboot flash userdata userdata.img majd twrp-t indítasz, telepíted a letöltött zip-et.
-vagy egy másik gyári ROMot használj alapnak. pl Oreo-t.Gyári ROM visszarakása:
Letöltöd majd kicsomagolod a gyári firmware-t majd a mappában parancssort indítasz, beírod, hogy flash_all.bat (linux alatt flash_all.sh), enter és minden automatikusan fog menni. (ha az adb-fastboot fent van akkor nem kell drivereket külön telepíteni)Régebbi firmware-ek itt vannak.
Ha csak costum ROM-ról térnél vissza, akkor elég ha fastboottal telepíted a gyári userdata system és boot image fájlokat.
Köszönöm hogy elolvastad az összefoglalót.
Készítette: rin33
Köszönet: crock, Williamgrant, holozis_HUN, Kelly416 fórumtársaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT- hAP ac RouterBoard 2,4GHz - 5GHz
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- SZÉP ÉS OLCSÓ! 100% akku és csak 6 hónapos, iPhone 16e 128GB AZONNAL! - Space Black! 155.990Ft
- Jura Ena 8 kávégép
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest