Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Próba

Hozzászólások

(#11641) King Unique


King Unique
titán

A letöltött ISO, a pendrive, a BIOS beállításai rendben vannak, a kiírás módja megfelelő? Ezekre, illetve a Rufus használatára vonatkozóan egy korábbi válaszban le van írva a lényeg. Ha parancssorban (DiskPart) particionáljuk és formázzuk a pendrive-ot a telepítéshez, akkor egyébként nem kell túlbonyolítani azt sem. Az alábbi módon viszonylag egyszerűen megoldható.

diskpart
list disk
select disk X <X=meghajtó sorszáma>
clean
convert mbr
create partition primary
active
format fs=fat32 quick
assign
exit

DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X <X=meghajtó sorszáma>
CLEAN
CONVERT MBR
CREATE PARTITION PRIMARY
ACTIVE
FORMAT FS=FAT32 QUICK
ASSIGN
EXIT

Majd utána fel kell csatolni a Windows 10-es ISO-fájlt a fájlkezelőben és a tartalmát 1:1-ben rámásolni a pendrive-ra. Ez utána Legacy (CSM) és UEFI módban egyaránt bootolható lesz. Ha natív UEFI-s telepítő kell, akkor meg GPT séma szerint kell konvertálni a pendrive-ot a convert gpt paranccsal.

A Microsoft weboldaláról letölthető ESD ISO és standard ISO-fájlok esetében pedig általában nem szokott nagyobb lenni az install.esd és az install.wim mérete 4 GB-nál. Bár a 2. körben kiadott (nem a 17763.1) 1809-es verziónál a CU-val integrált lemezképek mérete most valamelyest megnőtt, de pl. a 64 bites magyar nyelvű ISO esetében az install.wim fájl mérete ~ 3,97 GB, vagyis FAT32 fájlrendszer is jó hozzá. De ha egy másik nyelvűnél esetleg nagyobb lenne, akkor EFI módban a FAT32 fájlrendszer megtartásához opció pl. az install.wim fájl install.swm fájlokra történő darabolása is. Vagy egy másik lehetőség az NTFS fájlrendszer használata natívan (ha támogatja a hardver) / Rufus UEFI_NTFS megoldással.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Próba
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.