Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) Alteran-IT válasza tomee987 (#3045) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A HFC-s részével egyetértek, viszont FTTH-n hogy vételezhetnék illegálisan, mikor nem tud bárki optikai kábelt szerelni, másrészt nincs mindenkinek otthon eldugva egy megfelelően konfigurált és a hálózatra regisztrált ONT-ja?
Amúgy ha jól tudom, akkor annak nincs ingyen a TV, akihez beviszik a koax-ot, de csak netre fizet elő, ott talán szűrővel leválasztják a TV-s sávot, persze ebben már nem vagyok biztos, ez olyan régen így volt történet.

(#3052) masterful87 válasza fatal` (#3050) üzenetére


masterful87
senior tag

Nekem aztán nem kell bemutatni ezt a csodás lehúzást!

Telekom Sat TV: egy beltéri ingyenes, ha jól emlékszem a többi 890Ft/hó volt, igaz kódkártyával együtt. Valamikor nagyon régen volt lehetőség megvenni, ezt a "fene tudja" miért eltörölték, ma már csak bérelni lehet. Saját doboz nem játszik, csak úgy kártyát nem adnak, állítólag még a saját dobozuk is össze van párosítva a kártyával.

Már nem is emlékszem mit számoltam, hogy a két plusz tévére 2011 elejétől mennyit fizettünk ki. Valamikor tavaly nyáron lettek lemondva a plusz beltérik, ez ~8 év alatt kábé 160 ezer forintot jelentett!!!

Az illetékes hatóságok igazán ráléphetnének a tökeikre, mert ez szinte egyenlő a lopással. Ne adják oda ingyen, de akkor had vegyem meg, vagy amit még igazságosabbnak érzek, hogy saját egységet használhassak.

(#3053) Fücsök007 válasza Alteran-IT (#3051) üzenetére


Fücsök007
őstag

Szűrővel választják le a TV-t ha nem kérik.
masterful87: Az is plusz költség, de ettől függetlenül már ideje lenne az összes HD csatornát ingyen adniuk, mivel már a Telekom/UPC-Vodafone/Digi is ingyen adja, illetve több kisebb kábelszolgáltató is. A leendő 4K-s műsorokért kérjenek inkább plusz díjat amíg prémium szolgáltatásnak minősül.

(#3054) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Ma munkábòl hazaérve tapasztaltam hogy nincs net. Cisco EPC3208 modem van. Nem világít rajta csak egy led zölden a "link" feliratú. Pròbáltam újraindítani, resetelni a hátulján lévő gombbal de semmi. Ha kikapcsolom majd be, akkor egy kis idő után felvillannak a ledek, kivéve a DS és a Power. Meghalt volna a modem ? IP cím alapján elérem.

Státusznál Scanning van.

Az összes Chanellhez 0 dBmV van.

Most látom hogy digitális Tv és analòg sincs. Mondjuk nekem az nagyon fura hogy a Power led nem világít. Annak illene szerintem.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#3055) Alteran-IT válasza Directors (#3054) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Bár igaz, hogy más szolgáltatás sincs, de az nem normális, hogy ha nem világítanak a LED-ek, mert alap állapotban scanning-nél legalább a Power, a DS és a Link lednek világítania kellene, (a Power LED-nek minden esetben) még ha a kábelen nincs jel, akkor is, szóval elképzelhető, hogy gallyra ment, lehet a kábelhálózatról kapott valami impulzust, vagy túlfeszt, vagy éppen a táptól és lehet hogy most épp a modem okozza a TV kiesést is, érdemes lenne leválasztani a hálózatról és úgy ellenőrizni a TV-t, mert ha tönkre ment a modem, illetve annak a tunere, akkor az okozhat galibát a kábelhálózaton, bár nem hinném, hogy a modem miatt nincs TV szolgáltatás sem.

(#3056) Directors válasza Alteran-IT (#3055) üzenetére


Directors
senior tag

Visszajött a tv és a net is. Viszont a DS és a Power led továbbra sem világít. Mindenesetre örülök hogy legalább működik.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#3057) masterful87


masterful87
senior tag

Így egy év után "végre" én is szolgálhatok negatívummal a PR kapcsán.

Az emailben a márciusi számla mellé jó hosszú szöveget is rittyentettek. Volt mit magyarázniuk, mert olyan 350Ft-tal drágább lett a csomagom. Tavaly decemberben járt le az egy év hűségem.
Ugye volt egy 2017. októberi törvény, ami egy év hűséget ír, meg hogy a hűségidő lejárata után nem lehet drágább az előfizu. Csak azt nem írják le sok helyen, hogy évente egyszer az infláció mértékével emelhet a szolgáltató a határozatlan idejű szerződőknél. Na nekem a 10470-ből 10826 lett, pontosan 3,4% emelés, mint az MNB által kiadott 2019-es inflációs adat. :DDD

Megnéztem a Telekomot a címemre szűrve, 150/5-ös netet ír 4560-ért (most 90/40 van stabilan 3790-ért) és IPTV-vel akarja kiszűrni a szemem 5240-ért (most doboz nélküli kábel tv van 4290ft) meg adnának Hoppá Pluszt 3680-ért, ez mondjuk jobban megéri, mint a 800-as telefon 2390-ért. Szóval a Telekom 12880Ft lenne.
Vagy simán újraszerződöm a PR-ral, és akkor az eddigi 10470 helyett 10270-ért kapom a mostani dolgaimat 1 év hűséggel.

Hol járhatok utána, hogy a Telekom fog-e a közeljövőben Tatán, tömbházas övezetben fejleszteni? (Kazincbarcikai u. 21)
És ha nem, akkor van esély arra, hogy a PR-tól a honlapon szereplő áraknál kedvezőbb ajánlatot kapjak? :))

(#3058) masterful87 válasza masterful87 (#3057) üzenetére


masterful87
senior tag

Hívtam a Telekomot, pontosan azt a csomagot tudnák adni, mint amit a honlapjuk is kidobott. Rákérdeztem a jövőbeni fejlesztésekre, megnyugtattak, hogy a közeljövőben nem lesz, meg amúgy is nálam már koax van, mit akarok én jobbat. :C

Aztán beszéltem a PR-ossal, ő szépen elmondta, hogy bizony lehet árat emelni, az inflációval arányosan. Rákérdeztem, hogy tud-e adni kedvezőbb árat, mint ami a honlapon van, azt mondta régen létezett egyedi megtartó ajánlat, de már évek óta nem találkozott ilyennel. Meg ezt amúgy is csak a központi elérhetőségeken tudják elbírálni, egy sima ügyifogyinak ebben nincs hatásköre. Fejlesztés náluk se lesz, állítólag ebben a tömbházban optika van, a honlapon is leellenőriztük a Széchényi 2020 programban, hogy az én településem nem érintett.

Szóval muszáj voltam egy év hűséggel újraszerződni, hogy ne 10826-t fizessek, csak 10270-t. Plusz három hónapon keresztül csak 9170Ft lesz, meg két hónapig ingyen kapok két extra programcsomagot.
Így természetesen korrigálják a már befizetett februári számlát, meg kapok egy új márciusi számlát is.

Hát egy évig én még biztosan maradok PR Telecomos. Bízom benne, hogy továbbra is változatlan minőség mellett nyújtják ugyanezt a szolgáltatást.

(#3059) plömplöm válasza masterful87 (#3057) üzenetére


plömplöm
őstag

ez nekem speziel jó hír, én a hétvégén írtam nekik, hogy figyelembe véve a konkurenciát (pld itt a digi optikája a ház előtt, de van t-home is) gondoljuk át a havidíjamat, 1000 éve lejárt a hűségem, eddig semmi reakció; erre most éjjel kaptam meg egy virtuális számlát, ami bő 500péézel magasabb összegű, hirtelen azt gondoltam, hogy beért az üzenetem és valakik valami vicces anyagon vannak náluk :) , de ezexerint nem, csak simán emeltek volna egyébként is. újra szerződni kurvaélet hogy nem fogok velük, hiába 100%-os a szolgáltatásuk, mert ezt meg kell hagyni, a 120Mb mindig meg van, a tévé hibátlan, de kevesebb mint feleennyiért belefér, hogy a digi majd néhanéha megáll

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3060) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Nem találkoztatok olyan problémával a szolgáltató kapcsán, hogy nem tudjátok kikapcsolni a TV-n a szülői zárat?

A Samsung TV-n van ilyen opció, csatornazár néven, amit ki is kapcsoltam, de korhatáros műsornál továbbra is ugyanúgy előjön a zár képernyő (ilyenkor 4 jegyű pin megadásával lehet továbblépni) és kaptam egy ötletet, hogy a TV-be dugott CI modul is képes ilyenre és ott is lehet állítani dolgokat.

Én viszont a TV-men keresztül csak a nyelvét tudom változtatni, firmware-t frissíteni és információt kiolvasni a modullal kapcsolatban.

Esetleg olyan lehetséges, hogy szolgáltatói oldalról tudják kapcsolgatni ezt a szülői zárat?
Szóval ha felhívnám őket, ők ezzel kapcsolatban tudnak intézkedni?

(#3061) plömplöm válasza plömplöm (#3059) üzenetére


plömplöm
őstag

nna, kaptam választ az emailemre, a személyre szabott árak a válaszlevélben magasabbak, mint amik a holnapon vannak :D
szerintem a honlapon nem frissítették még az áremeléssel az összegeket, egyébként kb 3.4%-ot emeltek mindenen.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3062) plömplöm válasza plömplöm (#3061) üzenetére


plömplöm
őstag

janem, a honlapon olyan árak vannak, amik már a 300huf elektronikus számla kedvezménnyel csökkentettek.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3063) tomee987 válasza masterful87 (#3058) üzenetére


tomee987
tag

Tatán a PR fejleszt. Pár hete írta valaki a Facebookjukon, hogy FTTB-ről FTTH-ra húzzák át a lépcsőházakban a kábeleket náluk és érdeklődött mikor lesz kész.
Gondolom Hozzád is el fognak akkor érni. Ez a netben jelent majd gyorsulást, hiszen így az optikai kábelt már a lakásba viszik be nem a lépcsőházig csak.

(#3064) masterful87 válasza tomee987 (#3063) üzenetére


masterful87
senior tag

Ez pont ma volt téma itthon! Igaz már egy éve is azt mondták, hogy hamarosan a lakásokba közvetlenül be fog jönni az optikai kábel, aztán még sehol semmi, még csak nem is értesítettek róla, hogy mikor fog megtörténni.
De az biztos, hogy egyszer majd megvalósul, ez is bizakodásra adhat okot.

(#3065) Alteran-IT válasza fery02 (#3060) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Én úgy tudom, hogy a CI modulon nincs semmi olyan, hogy szülői zár, meg ilyesmi, az max. STB-n, vagy a TV-n lehet, valószínűleg nálad is a TV-n van beállítva valahol, főleg hogy alapból nincs aktiválva amúgy se semmilyen szűrés még TV-nél se, persze egy telefont megér, hátha, de egy TV alapra állítást megpróbálnék előtte.

(#3059) plömplöm: Ezen jót röhögtem :D
Egyébként az anyjuk picsáját, de tényleg, mert az áron azon emelnek, de a szolgáltatás színvonalán nem (nyilván akinél nincs baj, annál nincs mit emelni), szóval abszolút pofátlanság, na meg már csak azért is, mert így is ők a legdrágábbak a legtöbb szolgáltatóhoz képest, úgy hogy biztos repülni fognak, ha jön a T.

[ Szerkesztve ]

(#3066) fery02 válasza Alteran-IT (#3065) üzenetére


fery02
addikt

Köszi!

STB nincsen, csak CI kártya és ennyi, a TV-n pedig ugye ki van kapcsolva a szülői zár.

E-számla e-mail-ek végén amúgy találni ilyen részt, hogy "Védelmezze gyermekét a nem kívánt műsortartalmak káros hatásaitól digitális dekódoló berendezéseink gyerekzár funkciójával."

A digitális dekódoló berendezés alatt szerintem akár szimplán csak a CI kártyát is lehet érteni (nem csak a STB-okat), a napokban felhívom majd őket erről.

(#3067) masterful87 válasza fery02 (#3066) üzenetére


masterful87
senior tag

Most, hogy mondod, automata csatornakeresésnél a felnőtt csatornákat nem szokta letölteni! Ezek szerint alapból tiltva van az ilyesmi, és úgy kell külön kérni.

(#3068) tomee987 válasza fery02 (#3066) üzenetére


tomee987
tag

Konkrét csatornáknál kér PIN kódot vagy csak 1-1 műsornál?
Azért kérdem, mert a CI modul nem érzékeli az EPG-t, tehát csak konkrét csatornákat tud lezárni, ha a szolgáltató azt mondja neki, hogy mondjuk az EroXXX HD non stop 18+ műsorokat sugároz. Akkor a CI modul lezárhatja az EroXXX HD csatornát, de csak azt. Ha mondjuk az RTL Spike-on megy a 18+-os The Walking Dead akkor azt nem tudja lezárni a CI modul gyerekzára.
Viszont a TV gyerekzára már az EPG-ből dolgozik. A TV szoftvere műsorról műsorra érzékeli a korhatárt és úgy kér PIN kódot.

(#3069) fery02 válasza tomee987 (#3068) üzenetére


fery02
addikt

Akkor ha minden igaz, amit írsz, a TV lesz bugos.
Megpróbálom majd frissíteni és factory reset-et nyomni neki.

Ha egy csatornán egyszercsak egyik műsor után egy 18-as jön, rögtön dobja fel a Pin kérést.
Akkor azt mondod, hogy az ilyen CI modul- és szolgáltatói hatáskörön kívül eső probléma.

(#3070) tomee987 válasza fery02 (#3069) üzenetére


tomee987
tag

Ha olyan csatornákon is jelentkezik ami kódolatlan (tehát a CI modul nem dolgozik, akár ki is húzhatod) akkor csak a TV tudja lezárni a csatornát az EPG korhatár információja alapján, mivel abban továbbítják az adott müsor korhatár jelölését. A CI modul nem látja az EPG-t, csak a csatorna titkosításának a feloldásáért felelős. Az EPG-t a TV kezeli.

(#3071) fery02 válasza tomee987 (#3070) üzenetére


fery02
addikt

Ja, igen, ezzel is lehet tesztelni a dolgot tényleg, de valószínűbb akkor a TV hibája lesz.

Teszek azzal akár a TV-ben, akár a CI kártyában kárt, ha működés közben húzom le vagy be?

(#3072) tomee987 válasza fery02 (#3071) üzenetére


tomee987
tag

Nem hiszem :) Itt nincs adatfolyam mint egy bedugott pendrive vagy memória kártya esetén.

(#3073) fery02 válasza tomee987 (#3072) üzenetére


fery02
addikt

Ok, köszi! 🙂

(#3074) PZoli76


PZoli76
csendes tag

Sziasztok!
Elegem lett a Technicolor TC7200.20 internet (Wifi/Kábel) szakadozásából,ki szeretném cseréltetni sima modemre,vagy bármire,amivel nem lesz így tele a tököm... PR-Net 250-em van...Tudtok valami konkrét típust jó szívvel ajánlani? Nem kell feltétlen Wifi-s,mivel most is a saját TP-Link-emet használom,a szolgáltatóin le van kapcsolva a Wifi,ennek ellenére xar, ezért bármire nyitott vagyok,csak ne kelljen kínlódni vele..
Előre is köszönöm,ha írtok,ajánlotok !! :R

(#3075) Alteran-IT válasza PZoli76 (#3074) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szia!

Ha stabil modemet szeretnél, akkor Cisco EPC 3208(G), vagy EPC 3212 kábelmodemet kérj és a te oldaladról stabil lesz a kapcsolat, max. annyi problémád lehet, mint nekem, hogy ha túlterhelt a környék, akkor nincs meg a megfelelő sávszélesség, vagy a helyi hibák okozta kimaradásokat fogod észlelni, semmi mást.
Arra még érdemes odafigyelni, hogy ha szar tápot adnak hozzá (egy ilyen kis 15V 1A-es táp), akkor érdemes vagy másikat kérni, vagy sajátot venni, mert az igen hamar "elfárad" és instabil lehet tőle a modem.

(#3076) PZoli76 válasza Alteran-IT (#3075) üzenetére


PZoli76
csendes tag

Köszönöm a tippet!
Esetleg olyan ajánlott készülék,amin legalább 2 db LAN port van? :F

(#3077) Alteran-IT válasza PZoli76 (#3076) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A PR "kínálatában" nincs, vagy legalább is én nem tudok róla, meg amiket ajánlottam, azok csak kábelmodemek, vagyis a router feladatott az általad említett routernek kellene ellátni, vagyis ha több port lenne ezeken a modemeken, akkor se érnél vele semmit (mondjuk a G típust át lehet rakni router módba, de ezt is csak ők tudják), főleg hogy csak 1 publikus dinamikus IP címet kapnál, vagyis mindegy hány port lenne rajta, csak egy eszközt tudnál rárakni, ezért kell egy saját normális routert a modem mögé rakni és arra annyi eszközt raksz, amennyit akarsz, vagy éppen tudsz, persze arra rakhatsz még egy routert AP-ként, vagy egy switch-et a kábeles lehetőségek bővítésére.
Sajnos router funkciós többportos kábelmodemekből a 250-es előfizetésig csak az általad említett vacak TC7200-as van, ha lett volna a szolgáltatónak esze, az Optiwella-tól használtan vehettek volna egy csomó felújított EPC 3925-ös modemet olcsón, ami ugyan azt tudja, mint a TC7200, csak stabilabban, na de visszatérve, ha esetleg előfizetsz 500-as internetre, akkor adnak egy négyportos 16/4 csatornás AC-s Arris TG1652S router funkciós kábelmodemet, ami stabilabb valamivel, mint a TC7200-as (de az Arris is csak az Intel Puma 6 chipset miatt egy kalap szar), de csak 500-as előfizetéshez adják, ezen felül már csak az az opció marad, ha ragaszkodsz a szolgáltatói eszközön lévő több porthoz, hogy marad a jelenlegi TC7200-as router, vagyis minden változatlanul, esetleg bejelented hibára és cserélik egy ugyan ilyenre, ami talán kicsit stabilabban működik, bár sokan mondják, hogy használhatatlan, legalább is azzal a szoftverrel, amivel a PR használja, ugyanis a UPC is használja ugyan ezt a routert, csak normálisabb és stabilabb szoftverrel.

[ Szerkesztve ]

(#3078) PZoli76 válasza Alteran-IT (#3077) üzenetére


PZoli76
csendes tag

Igen.erre voltam kíváncsi,tehát többportos eszközt nem tudok tőluk szerezni,így majd máshogy kell megoldanom a dolgot.. Netet nem fogok emeltetni,a 7200-ast viszont visszaadom nekik,mert betelt a pohár,így jön a Cisco,amit írtál...
Köszönöm szépen,legalább tisztázódta a lehetőségeim.. :R

(#3079) Alteran-IT válasza PZoli76 (#3078) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Nincs mit, sok sikert, arra vigyázz, hogy lehet hogy pénzt kérnek a csere miatt, mert ugye másik típusra cserélsz és az talán még mindig díjköteles, szóval meg kell jól panaszolni a dolgot, hogy ingyen cseréljék, de lehet már nincs ilyen díj, nem tudom, mióta Cisco-m van, nem cseréltem más típusra :)

(#3080) PZoli76 válasza Alteran-IT (#3079) üzenetére


PZoli76
csendes tag

2500.- regisztrációs költséget mondtak telefonban,majd boxolok veük kicsit,hátha...

(#3081) Alteran-IT válasza PZoli76 (#3080) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Kicsit lenyúlás, főleg hogy azért kell modemet cserélni, hogy stabil szolgáltatást kapj (amit nekik alapból és maguktól kellene biztosítani), mert a mostanival szinte használhatatlan, szóval ebből adódóan ezt ingyen kellene megtenniük, nem is kérhetnék érte pénzt ilyen esetben, mondjuk értelmesebb és korrektebb szolgáltatóknál nem is kérnek érte pénzt még más esetben sem.

(#3082) PZoli76 válasza Alteran-IT (#3081) üzenetére


PZoli76
csendes tag

Ezen már vívtam velük telefonon,hogy Wifi-n naponta többször összefossa magát a 7200-as,sőt,megáll a TP-LINK is,erre az volt a válasz,hogy ők csak a kábeles szolgáltatást garantálják,a Wifi egyéni szoc probléma,ők ezt magasról lexarják...Központból nem látnak hibát,tehát nincs,úgyhogy ennyi... Majd megpróbálok rájuk nyomást gyakorolni személyesen,az ügyfélszolgálaton..

(#3083) Alteran-IT válasza PZoli76 (#3082) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Én már egyszer kiosztottam őket ezzel kapcsolatban, nyertem is, de úgy látszik, még mindig ne tanultak belőle, legalább is míg meg tudják magyarázni a saját hülyeségüket, ugyanis ha már odab@sztak egy Wi-Fi-s routert, akkor garantálják azt, hogy az amennyire csak lehet stabil legyen, ha meg nem tudják, akkor ingyen és bérmentve adjanak egy normális modemet, amivel legalább kábelen stabil lesz a szolgáltatás, mert gondolom ezzel már kábelen se stabil, szóval kb. ezzel kell rövidre zárni a hülyeségüket.
Amúgy személyesen is jó, akkor felhívják valamelyik főnököt, aki általában rábólint, de írásban is panaszt tehetsz, kicsit fenyegetőzni kell a fogyasztóvédelemmel, illetve az nmhh-val és már is készségesebbek, sajnos ez kell ahhoz, hogy az önhibájukból adódó hibát ingyen megoldják, amit egyébként is így kellene, de mindegy is, ebben az országban nem kell csodálkozni, hogy ilyen pofátlan cégek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#3084) PZoli76 válasza Alteran-IT (#3083) üzenetére


PZoli76
csendes tag

Igen,ezt mondtam én is nekik,hogy a kábeles sem stabil,ha a külső routeren sem stabil a net,de elengedik a fülük mellett,ezért is fogok bemenni személyesen...

(#3085) tomee987 válasza Alteran-IT (#3081) üzenetére


tomee987
tag

A UPC (most már Vodafone) 2540 Ft-ot számlázott adminisztrációs díj címen rokonomnak pár hónapja, mert lecseréltette a stabilságáról, megbízhatóságáról egyáltalán nem híres Horizon KAON boxot CI+ modulra. Modemcsere meg náluk nincs, cserélheted a Connetbox Compal modemet egy másik Connetbox Compal modemre. :D De tudjuk neked úgysem létezik korrekt szolgáltató.

(#3086) Alteran-IT válasza tomee987 (#3085) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Az is pofátlanság a UPC részéről, főleg hogy eleve elég drágák a bérleti díjak is, de az nem azt jelenti, hogy akkor a PR-nek majmolnia kell és ahol csak pénzt lehet legombolni az emberekről a saját idiótaságukból adódóan, ott le is gomboljanak.
Egyébként van modemcsere náluk, nagy elégedetlenség vagy üzleti előfizetés esetén biztosítanak egy stabilabb Hitron kábelmodemet ha kell, valamint egészen 300 Mbit/s-ig lehet modemet választani, vagyis a Compal CB helyett lehet kérni TC7200-at, vagy Ubee-t, persze 500-asnál már nem, de friss 500-asra váltásnál lehetőség van visszaváltani és visszacseréltetni a modemet, ha instabil a szolgáltatás, márpedig a Puma 6 chipsetes modemek esetében általában instabil a szolgáltatás, főleg ha azok router módban vannak, de visszatérve, a modemcsere ezekben az esetekben ingyenes, legalább is tudtommal.

Ha meg egyszer egy szolgáltató nem korrekt, akkor nem fogom azt hazudni, hogy korrekt, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#3087) veber0937


veber0937
tag

Hi 500 netem van arris.. routerrel de a net sebesség igen ingadozik, lehet router hiba vajon?

(#3088) Alteran-IT válasza veber0937 (#3087) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Csak az arris kombó van nálad, nincs mögötte más router, ami esetleg limitálja? Illetve kábelen nézed? Mert ha igen és nincs mögötte más router, akkor vagy a géped nem bírja (bár kétlem), vagy a hálózat annyira túlterhelt, illetve a jelszint annyira szar, hogy a modem nem nem bírja így a kínált sebességet kihozni a hálózatból. Itt pl.: az 500-as netre sokan panaszkodnak, hogy nem annyi, mint amennyinek kellene lennie, de hát egy már leamortizált szarrá terhelt hálózattól mit várunk.

(#3089) veber0937 válasza Alteran-IT (#3088) üzenetére


veber0937
tag

Hi te helyileg merre?

(#3090) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Üdv. Lehetséges, hogy a Pr-nél mostanában van egy újabb Router típus is? Egy ideje felbukkant a környéken egy új Pr-es jel, a megszokott Tech_Dxxxxxxx névvel, de az infó szerint az nem Technicolor, hanem valami Tenda Technology.

Más:
Nálatok is nézhetetlen (szétesik a kép) a Paramount Channel és az AMC? Mióta előfizetők vagyunk (másfél éve) azóta ilyen. Egyik ügyintéző azt mondta ez ismert hiba és nem ők tehetnek róla, hanem aki szolgáltatja nekik.

(#3091) tomee987 válasza Krystal_s (#3090) üzenetére


tomee987
tag

Nálunk semmi gond nincs a Paramount Channel HD-val meg az AMC HD-val. Előbbi talán a legjobb minőségű HD csatorna (persze csak ha a film is HD felbontású).

Ha épp gond van, akkor mindenképp nézz jelszintet, jelerősséget, illetve ha tud a TV-d akkor bithiba arányt is. Az első 2 legyen stabilan 70-80% felett, a bithiba arány meg mindig 0.

Az AMC HD az 522 MHz-en, míg a Paramount Channel HD az 538 MHz-en van. Nézz utána adnak e a körzetedbe ezeken a frekiken földi (DVB-T) adásokat, mert ha igen, akkor valahol hibás az árnyékolásod (kábel, osztó vagy csatlakozó) és beszűrődik a zaj.

(#3092) Krystal_s válasza tomee987 (#3091) üzenetére


Krystal_s
addikt

Meglepett, hogy nálad nincs gond. Másfél éve ilyen és azóta volt itt már többször jelszint stb mérés szerelő által. Külön én nem tudom megnézni, mert nincs set-top box, csak kártya... A szokásos itthoni menet, kábel kihúzás, kártya kivétel, áramtalanítás stb is megvolt.
Van még 1-2 kockásodó csatorna Spektrum HD, valami Sport és főzős műsor. A többi HD viszont teljesen rendben van. Gyenge, vagy rossz jelerősség esetén a többi adóval nem lenne gond?
Köszönöm.

(#3093) tomee987 válasza Krystal_s (#3092) üzenetére


tomee987
tag

Megtudod nézni a TV menüjében is, nem kell box hozzá. Samsung TV esetén pl. a Terméktámogatás > Öndiagnosztika > Jelinformációk.
LG TV esetén pl. a Csatornák > Jelteszt menüpont alatt.
Nem csatornáktól, hanem frekvenciáktól függ, hogy zavart e.
A HD csatornák sajnos zajérzékenyebbek, mint az SD-k így ott hamarabb jelentkezik a pixelesedés, akadozás, még ugyanazon frekvencián is, kisebb zaj esetén is. Digitális freki tábla letöltése
Pl. nálam UPC kábeltv-n is előfordult, hogy a 112 MHz-en lévő TV2 HD kockásodott, akadozott. Míg ugyanezen a 112 MHz-en az Ozone TV SD-n semmi gond nem volt. De a TV kiírta mindkét csatornánál, hogy a bithiba arány bizony nem 0, tehát zaj volt a hálózatban, csak az SD még eltűrte, a HD már nem.

(#3094) Krystal_s válasza tomee987 (#3093) üzenetére


Krystal_s
addikt

Köszönöm, megnéztem.
Bithibaarány 0, Jelerősség 100.

(#3095) ferencz99


ferencz99
csendes tag

Sziasztok.. szolgáltatót váltottunk és most sem internet, sem tv adásunk nincs...akad itt valaki aki küldene egy hitelesítő kódot Pr GoTV hez, míg nem kötik be az új szolgáltatást? Előre is köszönöm.. :R

(#3096) Imilenni válasza ferencz99 (#3095) üzenetére


Imilenni
addikt

Nálam óránként elmegy a net.. sok szerencsét a szolgáltatóhoz! :)

Press "F" to pay respects.

(#3097) tomee987 válasza Imilenni (#3096) üzenetére


tomee987
tag

Nálunk kb. 4 éve nem ment el a net csak karbantartáskor és kábelátvágáskor. 4 évvel ezelőtt a modem adta meg magát mint kiderült, bejelentettem telefonon és másnap kijöttek. Pedig karácsony is volt. :)

(#3098) Akosman


Akosman
aktív tag

Tegnap írta ki a polgármesterünk,hogy 04.22-én kezdi a PR-Telecom a GPON FTTH optikai hálózat kiépítését a községünkbe. A Digi is 2 nappal ezelött kezde meg az FTTH optika kiépítését. Kábel tv-t tuti,hogy PR-Telecomtól kérem,az internetet akkor ha a 800Mbit/s adják. Ha kisebb netet hoznak,akkor a Digi 1000Mbit/s fogom beköttetni. 3hónapot mondtak a szerelők,hogy kiépül a teljes hálózat. 😊

(#3099) sziszi-fuszi válasza Akosman (#3098) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Ez melyik község?

Mi alá kell írás?

(#3100) Akosman válasza sziszi-fuszi (#3099) üzenetére


Akosman
aktív tag

Majosháza. Jelenleg csak inviteles Vdsl van nálunk. Már nagyon vártam az FTTH fejlesztéseket. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.