Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3851) Alteran-IT válasza tomee987 (#3850) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ja persze, véletlenül sem tényekről beszélek, á nem, mikor a tények negatívak, akkor az fotelból osztott nem valós dolog, ez ilyen tipikus rossz hozzáállás, mikor valaki nem akarja elfogadni a valóságot, mert az nem tetszik neki.
Amúgy meg látom az olvasási és értelmezési képességed nem sokat javult. Nem mondtam, hogy nem számít a szolgáltatóknak a területi lefedettség, én konkrétan csak azt mondtam, ami igaz, hogy a PR-nél általában magasról szarnak rád, ha megkeresed az ügyfélszolgálatot ügyfélmegtartó ajánlattal, akkor kimásolják neked ami a weboldalon van, a T-nél, illetve a UPC-nél (most Vodafone) meg ha olyan van (pl. pont nincs elég ügyfél, mert más szolgáltatónál vannak stb...), akkor kapsz ugyan arra vagy jobb szolgáltatásra kedvező ajánlatot, ez tény.
Amúgy logikailag sem állja meg a helyét, mert attól hogy egy szegmensen van elég ügyfél, amit ha pénzügyileg nézel, akkor ugye a hálózatüzemeltetési, karbantartási, eszközhasználati díjakat lefedi, meg egy kis hasznot is hoz, az csak éppen hogy jó, onnantól kezdve már minél több ügyfél van az adott szegmensen, annál több a plusz havi szinten, tehát nem feltétlen mennek át fillérb@szásra, persze ez is szolgáltató, meg mentalitás függő, ha nincs meg az elég logika, illetve normális mentalitás, akkor lehet hogy fillérb@szásra mennek át ők is, de ez csak egy lehetséges üzletpolitika.
T-nél is ismerős, mikor valakinek 30 Mbit/s áron adnak 5 Mbit/s-t, meg ugyan ezen az áron pl. 100-at, vagyis annyit amennyi a csövön kifér és itt megint egyenlőtlenség van, sajnos minden szolgáltatónak van jó és rossz oldala is, ugyan így jobb és rosszabb szolgáltatási területei is, én csak kiemeltem, hogy a PR-nél eddig még se én, se sokan mások nem kaptunk ügyfélmegtartó ajánlatot, sőt néha új csomagba sem engedtek váltani, más szolgáltatónál meg konkurencia, illetve egyéb esetén már adják rögtön a kedvezőbb ajánlatot, max. kicsit kell csak győzködni őket, de legalább létezik ilyen.
Mondjuk most hogy már a UPC is teljesen Vodafone, nem tudom megtartották-e ezt a szokást, illetve Telekomnál is mennyire mennek még a speces ajánlatok mellett az egyéni ajánlatok, de legalább náluk el lehetett mondani, hogy voltak ilyenek és ez a lényeg, a PR-nek meg mindig ilyen fillérb@szó üzletpolitikája volt, ahogy most is az van, ez még a mostani hálózatfejlesztésen is meglátszik, meg úgy mindenen. Most is belehaltak volna, ha 24/8 csatornára fejlesztettek volna és akkor már legtöbb helyen fent tudnának tartani egy normálisabb DOCSIS 3.0 hálózatot, csak ugye múltkor te is mondtad, hogy ennek milyen limitjei vannak, főleg feltöltési sávban, na az is a fillérb@szó üzletpolitika miatt, ha anno kicsit normálisabb hálózatot alakítanak ki, legtöbb helyen nem kellene félni attól, hogy átmennek a Telekomhoz, mert lehetne színvonalasabb és tartalmasabb szolgáltatást adni, na de mindegy.

(#3852) Akosman


Akosman
aktív tag

Ez a mai karbantartás nem igazán sikerült! Remélem ha vissza jön a tv szolgáltatás egyszer, minden rendbe lesz vele! :)

(#3853) Alteran-IT válasza Akosman (#3852) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A netes csatornák jelszintjei alapján itt sem sikerült valami jól, bármit is csináltak, csak rosszabb lett. Igaz még működik ez a szolgáltatásnak nevezett vicc, de akkor is hihetetlen, hogy ezek bármihez is hozzányúlnak, az csak szarabb lesz, inkább ne csináltak volna semmit, ha már ennyire nem értenek hozzá.
Nálad amúgy lehet még egyszer újra kellene indítani az ONT-t, ha végképp nincs semmilyen csatorna, valószínű, hogy hiányzik a TV-s sáv a bemeneti vagy kimeneti oldalon.

(#3854) Akosman válasza Alteran-IT (#3853) üzenetére


Akosman
aktív tag

Nincs semmi, újraindítást csináltam. Nincs jel azt írja! Hívtam őket annyit mondtak, a hiba elhárításán dolgoznak, de nem tudják megmondani meddig tart.

(#3855) Alteran-IT válasza Akosman (#3854) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ilyen szerencsétleneket istenem, egy egyszerű karbantartást nem tudnak úgy megcsinálni, hogy ne legyen semmi gond ... a hibaelhárítási képességükről meg nem is beszélek inkább, ennyi idő alatt már a világot meg lehetett volna váltani.

(#3856) Krystal_s válasza Akosman (#3852) üzenetére


Krystal_s
addikt

Ne is mondd. Éjjel mobilnetet kellett használnom.
Ma gond volt a nettel egész nap, tv semmi. Család mondogat. Hála neked, hogy itt jelezted, hogy nem csak nálunk van gond. Ezek a balfa..ok 1 éve letiltottàk a kommenteket Facebookon nehogy olvasni lehessen a hibajelzèseket. :(((

(#3857) Årpi válasza Krystal_s (#3856) üzenetére


Årpi
őstag

A tévés gondokat kiírták amúgy Facebookra, csodálkoztam is. Nálam szerencsére csak a megadott időtartamban (1-3) volt para a nettel, tévét meg nem igazán nézek, de kellemetlen lehet annak, aki igen :/

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#3858) Krystal_s válasza Akosman (#3852) üzenetére


Krystal_s
addikt

Lehet félreérthető volt az írásom, mert nagyon ideges voltam akkor. :B
Úgy akartam írni, hogy köszönöm neked a kiírást.

Ilyenkor az ember mindig elsőre azt hiszi valami olyan hiba lett, amihez majd ki kell hívni a szerelőket és addig a nagy semmi lesz.
Ilyenkor a családtagok mindig engem kérnek meg csináljam meg, de én sem vagyok szerelő, varázsló és utálok ilyennel foglalkozni. Így is megvolt a mai napra a net gond.

Årpi: Most látom. Csoda, hogy kiírták. Nem szokásuk, ha környékbeli a hiba, de ez most országos volt. Szép kommentek lettek volna ott. :) Mióta nincsenek kommentek ritkábban szoktam ránézni az oldalukra.
Nálunk sincs nagy tv-zés, nincs is mit. Évek óta ugyanazokat a 10-20 éves őskori filmeket és műsorokat ismétlik. Este megszokásból háttérzajnak szokott menni, meg néha 1-2 tudományos, főzős valami...de már azok is őskori ismétlések.

(#3859) tomee987 válasza Årpi (#3857) üzenetére


tomee987
tag

Az NMHH mérődobozunk adatait visszanézve, kb. hajnal 2:20 körül volt egy 30 perces net kiesés a karbantartás alatt, utána folyamatosan megy rendesen hiba nélkül (Sátoraljaújhely HFC).

(#3860) plömplöm válasza tomee987 (#3859) üzenetére


plömplöm
őstag

logot nem néztem, de ha volt is valami akkor éjszaka, reggelre már minden rendben volt, azóta is rendben van. szigetszentmiklós, koax.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3861) Krystal_s válasza tomee987 (#3859) üzenetére


Krystal_s
addikt

Nálunk pontosan 1-kor ment el a net. 2 után ránéztem még nem volt jó, de néha ment 1 pillanatra, aztán 3-ig semmi. Utána jó volt, amíg fent voltam. Családtagok mondták, hogy egész d.e. gond volt. Nem is tudtak netezni... A tv pedig este 9 után jött vissza.

(#3862) gordiusz01 válasza zsiga68 (#3832) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

Az a szüneteltetés egész napos volt

(#3863) Akosman válasza Krystal_s (#3858) üzenetére


Akosman
aktív tag

Igazán nincs mit! :) A tegnapi tv kiesés miatt kaptunk egy kis kárpótlást a PR-től. A felnőtt csatornák kivételével minden csatorna kódolatlan. :)

(#3864) Matrox1995 válasza Akosman (#3863) üzenetére


Matrox1995
csendes tag

Nem akarok ünneprontó lenni, de az nagyon valószínűleg nem szándékos. :D
Asszem 2020. októberében volt, vagy mikor ilyesmi fajta TV-s kiesés, akkor is utána vagy 2-3 napig kódolatlanul jött minden, a felnőtt csatik kivételével. Pedig akkor csak pár óra kisés volt, ha jól emlékszek...

[ Szerkesztve ]

(#3865) Pecc


Pecc
őstag

Most az a módi nálam hetek óta, hogy 250/12es net, kb hivatali munkaidőben (csak akkor, hajnal 3tól olyan 15-16ig jó) minden nap leesik 250/0,7re. Négy a garantált feltöltés úgy tudom. Hétfőn a hiba bejelentve, felvéve, visszahívnak ha tudnak valamit. (Idáig semmi)
Kijönni nem jönnek, mert nem tudom produkálni abban az időben. Más eszközzel kipróbálva, nem user error úgy néz ki. Jártatok már így? :F

(#3866) tomee987 válasza Pecc (#3865) üzenetére


tomee987
tag

Nézd meg a hiba ideje alatt a modem feltöltési jelszintjeit. Elképzelhető, hogy 50 felé megy akkor a modem adási szintje. Mivel nagy melegek vannak főleg hivatali munkaidőben, simán lehet, hogy a hozzád lévő erősítő akkor elszinteződik, amin kézzel tudnak állítani.
Ismerősömnek Vodafone HFC-n ugyanez a problémája, nappal 52-55-el ad a modem és le is esik a feltöltés. A probléma az, hogy ott 2 hibabejelentés után lassan 2 hét elteltével sem foglalkoznak vele, minden áron szerelőt akar küldeni a lakásba a CC-s, aki már elsőre megállapította, hogy házon belül minden rendben, oszlopon kéne állítani, de azt másik alvállalkozói csoport csinálja, aki azóta sem ért ki, hogy megcsinálja. Szóval lehet itt szidni a PR-t, de nekünk 15 év alatt kb. 2-3 alkalommal volt ilyesmi hiba és minden esetben a bejelentést követő 24-32 órán belül meg volt oldva véglegesen a probléma.

(#3867) gordiusz01


gordiusz01
csendes tag

Sosem tudják garantálni a maximális feltöltést nem is tudom mért vagyok még ennél a szolgáltatonál

(#3868) tomee987


tomee987
tag

78. csatorna, 570 MHz elérhető a Match4 HD. Egyelőre még a TV4 HD megy rajta, EPG szerint holnap indul.

(#3869) Akosman válasza tomee987 (#3868) üzenetére


Akosman
aktív tag

Köszi tomee987! Már állítom is be az Arena4 HD után a csatorna sorrendbe. :) Hivatalosan holnap indul a csatorna.

[ Szerkesztve ]

(#3870) Akosman válasza tomee987 (#3868) üzenetére


Akosman
aktív tag

Már hivatalos a bejelentés. :)

(#3871) Pecc válasza tomee987 (#3866) üzenetére


Pecc
őstag

Köszi a tippet, holnap mégis jönnek a szerelők, mert az informatika nem jutott semmire. Tök normális volt az ügyintéző, ő hívott vissza a hétfői bejelentés után ma. Kiváncsi leszek mire jutnak. Kb 15éve vagyok előfizető ez az első bejelentésem.

(#3872) Psycho_Dad


Psycho_Dad
csendes tag

Sziasztok! Telekom-os optikai netem van Mályiban, a legolcsóbb 250/70-es csomag 4 760 Ft/hó, csak Internet, TV-t nem nézek. Itt PR Telecom is elérhető a legolcsóbb 240/80-as csomagjuk 3 490 Ft/hó. Szívesen váltanék, megnézni jobb-e/rosszabb-e, de ugye csak 1 év hűséggel lehet előfizetni.

Ezekben tudtok segíteni:
- Carrier Grade NAT-ba pakol a PR Telecom? A Telekomnál van nyilvános dinamikus címem
- IPv6-ot támogatja a hálózatuk/ONT amiket használnak? (HUAWEI talán)
- Van lehetőség ONT-ben átállítani az alapértelmezett DNS kiszolgálókat? (Telekomnál nem lehet, hogy meredjenek meg)
- Telekomhoz képest "közelebb" (kevesebb hop-ra) vagyok/lennék az "Internetzhez"? (Bocsi, nem is tudom hogy kérdezzem: talán így: ha traceroute-olnék egy hollandia szervert pl., akkor nagyságrendekkel több ugráson jutok el a célig, vagy pont ugyanannyi? nincs különbség? PR jobb? :F)
Egyébként megvagyok elégedve a Telekommal, stabil, nincs gond, de szeretnék ugyanennyi pénzért vastagabb netet esetleg. Köszi előre is!

Psycho_Dad

(#3873) tomee987 válasza Psycho_Dad (#3872) üzenetére


tomee987
tag

Kérheted hűség nélkül is.

Úgy a 240/80 csomag 4 590 Ft, az 500/200 meg 5 190 Ft.
pr.hu/internet > Mályi > Felül katt a Határozatlan idejű szerződéssel fülre.

(#3874) Pecc válasza tomee987 (#3866) üzenetére


Pecc
őstag

Utca elején az oszlopon kicseréltek valamit, azóta teljesen jó minden.

(#3875) Alteran-IT válasza Psycho_Dad (#3872) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A kérdéseidre a válasz:
-PR-nél még egyenlőre nincs NAT és optikán PPPoE nélkül kapsz dinamikus publikus IP címet a DHCP szervertől.
-Lehet támogatja a hálózatuk az IPv6-ot, de nincs IPv6 címkiosztás a hálózaton, pedig már lassan a legkisebb tanyanet szolgáltatónál is van.
-Ezt viszont nem tudom, bár mivel náluk nincs IPTV, így kérheted bridg-be, saját routeren meg olyan DNS szolgáltatót állítasz be, amilyet szeretnél, bár talán lehet amúgy, mint ha lett volna róla szó, de ebben nem vagyok biztos.
-Mondj pár példát és megmondom neked, de pl. a 8.8 8.8, vagyis a Google DNS kiszolgálója kapásból 10 ugrás a saját routerrel (az 1.1.1.1 szintén ennyi), anélkül 9. Bix.hu az 8 ugrás. Csak amíg a PR hálózatából kijutsz, az 5-6 ugrás, mert olyan szarul van felépítve az egész (egy Telekom vagy UPC nagyságú szolgáltatónál elnéznék ennyit esetleg, de múltkor egy Telekom DSL előfizetéssel is hamarabb kint voltam a T hálózatából, szóval így bosszantó).

(#3876) Psycho_Dad válasza tomee987 (#3873) üzenetére


Psycho_Dad
csendes tag

> Kérheted hűség nélkül is.
Áh, valóban! Köszi, nem láttam a fától az erdőt!

Psycho_Dad

(#3877) Psycho_Dad válasza Alteran-IT (#3875) üzenetére


Psycho_Dad
csendes tag

> Mondj pár példát és megmondom neked
Köszi, ezek jók amiket írsz, nálam így néz ki Telekommal: https://pastebin.com/raw/tFGfkjy9
Egy-két extra hop van útközben ahogy látom. Ez nem túl csábító, de hűség nélkül lehet kipróbálom azért.

Psycho_Dad

(#3878) Krystal_s válasza Psycho_Dad (#3877) üzenetére


Krystal_s
addikt

Pr-nél ilyen.

C:\Windows\system32>tracert 8.8.8.8

Útvonal követése a következőhöz: dns.google [8.8.8.8]
legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.

3 10 ms 9 ms 10 ms host-88-132-64-80.prtelecom.hu [88.132.64.80]
4 9 ms 9 ms 12 ms host-88-132-64-52.prtelecom.hu [88.132.64.52]
5 11 ms 12 ms 13 ms host-88-132-64-110.prtelecom.hu [88.132.64.110]

6 15 ms 14 ms 14 ms host-88-132-64-19.prtelecom.hu [88.132.64.19]
7 17 ms 19 ms 14 ms bix.google.com [193.188.137.163]
8 13 ms 13 ms 13 ms 74.125.242.241
9 14 ms 14 ms 14 ms 142.251.228.33
10 14 ms 14 ms 13 ms dns.google [8.8.8.8]

Az útvonalkövetés elkészült.

C:\Windows\system32>tracert 1.1.1.1

Útvonal követése a következőhöz: one.one.one.one [1.1.1.1]
legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.

3 9 ms 10 ms 9 ms host-88-132-64-80.prtelecom.hu [88.132.64.80]
4 9 ms 11 ms 9 ms host-88-132-64-52.prtelecom.hu [88.132.64.52]
5 11 ms 11 ms 11 ms host-88-132-64-110.prtelecom.hu [88.132.64.110]

6 21 ms 16 ms 14 ms host-88-132-64-19.prtelecom.hu [88.132.64.19]
7 13 ms 14 ms 14 ms 213.39.2.73
8 20 ms 21 ms 19 ms ae16.cr4-prg1.ip4.gtt.net [213.200.114.10]
9 20 ms 30 ms 58 ms cloudflare-gw.cr1-prg1.ip4.gtt.net [141.136.101.
78]
10 20 ms 19 ms 19 ms one.one.one.one [1.1.1.1]

Az útvonalkövetés elkészült.

C:\Windows\system32>tracert 193.41.47.210

Útvonal követése a következőhöz: www.bix.hu [193.41.47.210]
legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.

3 8 ms 9 ms 8 ms host-88-132-64-80.prtelecom.hu [88.132.64.80]
4 8 ms 9 ms 8 ms host-88-132-64-52.prtelecom.hu [88.132.64.52]
5 11 ms 11 ms 11 ms host-88-132-64-46.prtelecom.hu [88.132.64.46]
6 14 ms 15 ms 14 ms host-88-132-64-158.prtelecom.hu [88.132.64.158]

7 13 ms 13 ms 14 ms 193.188.137.242
8 19 ms 13 ms 13 ms www.bix.hu [193.41.47.210]

Az útvonalkövetés elkészült.

C:\Windows\system32>

(#3879) Psycho_Dad válasza Krystal_s (#3878) üzenetére


Psycho_Dad
csendes tag

> Pr-nél ilyen
A 2. hop ahonnan nem érkezett válasz a szolgáltató eszköze és a 192.168.0.1 a bridge módban lévő routered talán? :F (Nem mellékesen köszi a választ és az effortot :))

[ Szerkesztve ]

Psycho_Dad

(#3880) Krystal_s válasza Psycho_Dad (#3879) üzenetére


Krystal_s
addikt

A 192.168.0.1 az a PR Router (Technicolor) és nincs bridge módba állítva, hanem alapon van Routerként.
Van rákötve saját Router is AP módban...
Mindkettővel ugyanezek a mérési értékek. Amikor nincs rákötve saját eszköz, akkor is ilyen, a 2. sor nem kap választ. Úgy tudom ez azért van, mert sok szolgáltató blokkolja az ICMP-t.

Nem tudom az mennyire számít, nálunk nem optika van, hanem kábel. Optikára van rákötve, ami pár km-re van.

(#3881) Alteran-IT válasza Psycho_Dad (#3879) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A 2. hop egy A osztályú privát IP címmel rendelkező eszköz a PR-nél és inkább blokkolták a választ róla, mint sem kiderüljön (régen látható volt, ugyan úgy befelé is a párja, gondolom csórikáim itt inkább spóroltak a publikus IP címekkel).
A pastebinre lökött traceroute-okat elnézve tényleg nem túl csábító PR hálózata már csak az ugrások száma miatt sem (ezért mondom mindig hogy ez egy dilettáns bagázs), plusz azt se felejtsük el, hogy jó pár külföldi irányba valószínűleg még rosszabb. Én egyébként csodálkozom, hogy van ott PR optika és a T-s optika drágább, lehet fel kellene őket hívni, vagy bemenni az egyik irodába és hátha tudnak valami speces árat adni, amivel olcsóbban kijössz ugyan erre a csomagra, vagy mondjuk egy 500-asra.

(#3882) tomee987 válasza Alteran-IT (#3881) üzenetére


tomee987
tag

"Én egyébként csodálkozom, hogy van ott PR optika és a T-s optika drágább"

Csodálkozol, mert csak a kis saját világodban ülsz a billentyűzet előtt. Pont ugyanezt ecseteltem nem olyan rég, nyilván nem hittél nekem akkor sem, megmagyaráztad. Sokat fogsz még "csodálkozni" az életben, ilyen (saját szavaiddal élve) dilettáns hozzáállással.
Nálunk van T optika, Digi optika, Vodafone D3.1 és igen, a T a legdrágább, ezt szinte mindenki tudja, nem meglepő. A T max a Flippel olcsóbb, de az még kötöttebb (max 250-es net van, meg kevesebb csatornás TV) minden téren, mint a normál T.

[ Szerkesztve ]

(#3883) Psycho_Dad


Psycho_Dad
csendes tag

> Én egyébként csodálkozom, hogy van ott PR optika és a T-s optika drágább

Ezt nem értem. Ha a PR dilettáns bagázs, akkor nekem az a logikus, hogy olcsóbbak (azok is).

> lehet fel kellene őket hívni, vagy bemenni az egyik irodába és hátha tudnak valami speces árat adni, amivel olcsóbban kijössz ugyan erre a csomagra, vagy mondjuk egy 500-asra.

Ezt az előző függvényében többféleképpen tudom érteni. Mire gondolsz? PR-nél kuncsorogjak? Vagy T-nél?

Amúgy fontosabb a stabilitás számomra, a 250/70-es T-s optika teljesítményben nekem elég, nem kell több. Inkább arra fizetnék több pénzt, hogy 100/50-es netem legyen úgy, hogy a routerem után a BIX következik direktbe.

Psycho_Dad

(#3884) Alteran-IT válasza tomee987 (#3882) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Jaj baszki, komolyan mondom, ha te nem lennél, ki kellene találni, bár lehet hogy mégsem.
Ugyan úgy ahogy nem olyan rég ecsetelted, úgy a topikban kurva rég ecseteljük és nagyon sokszor tettem fel én is képet meg más is, hogy sok esetben régen a PR még a normál T-s árnál is drágább volt, a specesnél meg főleg, ami főként csomagárban látszott meg legjobban.
Hogy most ebben az esetben drágább, nagy kunszt, ebben benne van az is, hogy a PR csökkentett az árain (mondjuk muszáj is, mivel dilettáns bagázs az egész és a hálózatfejlesztéssel is max. egy 800-as előfizetést tudnak normálisan kiszolgálni egy szegmensen azzal a 20 csatornával HFC hálózaton), a Telekomnál meg úgy látszik hogy most vagy nincs spec, vagy fene tudja, egy ideje nem követem, azt tudom hogy ahol új hálózatuk van, ott jó ajánlatokkal kezdenek, de ezek szerint már ha van rivális, nem tartják fent, vagy csak nem mindenhol, de eddig amit mondtam az megállta a helyét, a szolgáltató sem hozzáértőbb attól, hogy most a Telekom spec nem mindenhol van, vagy lehet van, csak újra kell szerződni.

Psycho_Dad:
Akkor itt folytatnám is a szerződésnél, hogy a T-hez kell bemenni és érdeklődni, vagy telefonon kell őket megkeresni, hátha tudnak kedvezőbb ajánlatot adni mondjuk nagyobb netre.
Egyébként igen, úgy lenne logikus, ha a PR dilettáns, akkor kevesebbet kellene fizetni a szolgáltatásaikért, csak sokszor téma volt már, de úgy látszik tomee987 hosszútávú memóriája nem valami jó, hogy a PR ahhoz képest hogy egy dilettáns és tróger szolgáltató, mindig drágábban adta a szolgáltatását, mint bármely más szolgáltató azt akkor mellé még sok helyen szar minőségben is. Sokszor a TV miatt verték fel, mert azt hitték biztos hogy a TV-nek még a 21. században van értéke, de szerintem közben rájöttek hogy hülyék, meg hogy a net is amit adnak az legtöbb esetben hulladék (kivéve optika, bár ott sem jutsz ki hamarabb a hálózatról, ha ilyen szempontból is értékeled minőségileg) és ahhoz képest még kevés meg drága is volt, ha jól emlékszem vagy 2-3 lépcsőben alávertek az áraknak, de úgy, hogy a 2. lépcsőben vagy fél éve vagy mennyi ideje felvitték eléggé az árakat és volt is itt visszhangja, mert eléggé megemelkedtek ahhoz képest hogy előtte csökkentek, most meg megint lejjebb mentek az árak, legalább is HFC-n úgy hogy megjelent a 800-as net is, szóval ezért nem állja meg a helyét amit tommee987 mond, mert max. most érvényes amit mond, de lehet ha felveszed a kapcsolatot a TV-vel, akkor tudnak valamilyen kedvezményes ügyfélmegtartó ajánlatot adni, egy próbát igazából megér, mert jobb a hálózatuk, normálisabb a háttér és kevésbé dilettánsok mint a PR, egyedül az IPTV meg pár megoldás nem tetszik náluk, de igazából a TV az pl. a 21. században már elhanyagolható, én sem nézek már vagy 10 éve, de azóta sem hiányzik, egy a gond, hogy legtöbb szolgáltatónál akkor tudod kihozni a legkedvezményesebb árat, ha csomagban vásárolsz, anno csomagban a T eléggé alávert a PR-nek, egyedül talán TV-ben a HD adások száma volt csak kevesebb, de mára az is változott, plusz azért a T-nél van normális TV GO is, meg pár háttérszolgáltatás, ami a PR-nél nincs, vagy nem sokat ér.

(#3885) gordiusz01 válasza Alteran-IT (#3884) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

Teljes mértékben igazad van a Pr egy nagyon rossz szolgáltató rengeteg hibával semmi fejlesztéssel Nálunk még az a hálozat van kiépitve amit 1996 -ban lebontottak valahol kábelt és ide lett kitelepitve .Semmi körszerüsités 250megás netem lenne és jó ha megy 50-90 között

(#3886) gordiusz01


gordiusz01
csendes tag

https://pr.hu/megrendeles-2

(#3887) gordiusz01


gordiusz01
csendes tag

Hát nálam ez lenne de az internet gyenge

(#3888) gordiusz01 válasza gordiusz01 (#3887) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

A PR Full

(#3889) tomee987 válasza gordiusz01 (#3885) üzenetére


tomee987
tag

100-as hálókártyával vagy mondjuk routerrel nem is nagyon fog 90 felé menni :C
Szolgáltatónak jelezted már vagy csak arra jutottál, hogy egymás után 3 értelmetlen hozzászólást bedobj ide a topicba? Ha nem korszerűsítettek volna semmit akkor nem tudnának 250 megás netet adni csak 30 Mbit/s-ot.

(#3890) tomee987 válasza Alteran-IT (#3884) üzenetére


tomee987
tag

Persze, hogy van variálás. Tudhatnád, hogy a kormány pont a nagy multi telkom szektort nyomta meg az extra profit adóval. Rögtön emelt a DIGI is (és még fog is) és a T és Voda sem adja már neked oda puszira a szolgáltatást, mint kb. 1 éve. A Vodafonenál gyakorlatilag majdnem, hogy teljesen megszűnt az ügyfélmegtartás, egy bizonyos szint alá már nem mennek le senkinél, simán felmondhatod, elengednek.
A T meg úgy néz ki most, hogy nálunk 3-4 hónapja érhető el az optika és nekem a 114 csatornás f*s minőségű IPTV-re (2 készülékre) 250-es netre vadi új területen (Digi, Vodafone mellett) ajánlottak egy 8500 Ft-os havidíjat 1 vagy 2 év hűséggel (ugyanez weben 10 460 Ft lenne), ami elég dilettáns, hogy 2022-ben nem tudom online elintézni a rendelést, mert drágább, mint ha személyesen teszem meg.
A PR legalább rájött, ha weben rendelsz akkor nem 400, hanem 600 Ft e-számla kedvezmény ad havonta. De úgy néz ki a T annyira dilettáns, hogy nem akarja, hogy online pár kattintással rendeljenek nála. Ha csak netet kértem volna akkor meg valami 5000 Ft lett volna hűséggel a legkisebb csomag. Szóval a Telekomra bármit el lehet mondani, de azt, hogy olcsó, azt nem. És nem is lesz már, mert 2 évig nyomja őket is rendesen az extraprofit adó.

(#3891) Alteran-IT válasza tomee987 (#3890) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Azt tudom hogy a kormány ráment a telekom szektorra, csak azt nem, hogy a T is mint részben kormánypárti cég ezt megsinylette, mert ugye mint az köztudott tény, a kormány a legtöbb megadóztatott szférában különbséget tesz a "saját" cégei, meg a nem saját cégei között. A DIGI esetén várható volt egyébként is az áremelés a 4IG miatt és pont miattuk nem hiszem, hogy hatalmas adó sújtaná őket és azért lenne áremelés, szóval érted, na meg így ez az idiótákkal telelévő kormány is adott magának egy jó nagy pofot (adhatna már egyet a saját jóképességű szavazóinak is), ha a netadót lenyomták, a különadót meg rábaszták az egész cégre, így nem ér semmit az egész kb. mondjuk ezektől mit várunk.
A Vodafone-t már abszolút nem követem, de náluk előtte sem nagyon volt ügyfélmegtartás, csak a UPC-nél, az meg ugye itt megszűnt.

Ja, mert az a 200 Ft az olyan sok abban az időben, mikor már lassan a forint az új pengő, már most sem vehetsz annyiból talán egy nyalókát sem, de nem baj, a PR-t ezért az égig kell dícsérni, igazad van. Az nem baj, hogy kb. 15 éven keresztül egy kalap sz@r volt az üzletpolitikájjuk és most sem sokkal jobb, talán csak egy fél %-al, de ezért rögtön dícséret jár, atya ég :DDD :DDD :DDD

Most amúgy erre azt tudom mondani, hogy eddig olcsó volt, hogy most az idióta kormány miatt (meg ugye a rájuk szavazó hasonló képességűek miatt) drága lett, arról nem ők tehetnek, hanem a kormány, tehát nem a T-t kell szidni, hanem a fideszt ebben az esetben, meg kb. a többi drágulásos (pl. rezsi) esetben is. Valahogy nekik is vissza kell szerezni a kieső bevételt, főleg hogy ahogy itt is, úgy a legtöbb esetben máshol is önerőből fejlesztenek, illetve építenek új optikai hálózatokat (nem pedig csak pályázati pénzekre várnak mint a PR), most pl. ezért várható megint nálunk is késés, pedig az eredeti tervek szerint év végére készen lettek volna.

(#3892) tomee987 válasza Alteran-IT (#3891) üzenetére


tomee987
tag

Szakmaiatlanság csak szokás szerint.

Nagyon rég nem kormány kedvenc már a Telekom. Már új szelek fújnak. Úgy hívják, hogy Antenna Hungária csoport, amiben gyakorlatilag benne van minden ami a kormány telkom. szektora. AHNet (ex. MVM Net) (országos optikai gerincek, földi mikrohullámú és műsorterjesztési platform)), 4iG, (még) DIGI (lakossági szegmens). Nem nagyon van már szüksége a kormánynak a Telekom infrastruktúrájára, terelik is át mindenhol, ahol lehet az AHNet-hez az egységeiket.
Végülis a Telekom kapta a SZIP projektekből a legnagyobb állami és EU-s pénzeket az országban, de igazad van ő csak önerőből fejleszt, még a végén elkezdem őket sajnálni az extraprofit adó miatt is, hogy nem tudnak annyi pénzt Németországba az anyacéghez kivinni (vagyis kitudnak, mert beszedik az ügyfelektől a magasabb díjakkal), de azért tényleg sajnáljuk őket, csak egy kicsit is. :O

Látom lehoztad a lényeget, nem az jött le, hogy az általad dicsőített "ó nagy" Telekom 2022-ben a webes rendelőket havi 2000-3000 Ft többlettel bünteti és a személyes ügyintézésre tereli a netes helyett, hanem az, hogy a PR "csak" havi 200 Ft kedvezményt ad az online rendelésért. Ez olyan tipikus mai politikusi szokás, akiket dilettánsnak tartasz (bár kit nem, magadon kívül).

(#3893) gordiusz01 válasza tomee987 (#3889) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

Itt ezen a részen nincs korszerüsités Nem is volt 25 éve

(#3894) Akosman válasza gordiusz01 (#3885) üzenetére


Akosman
aktív tag

Ezt nem mondanám! Nálatok lehet épp nem fejleszt, de ne álltalánosíts! Nálunk nagyon is jó, és teljesen hibamentes ( optikai hálózat) ! Sok helyen pl a Telekom, Vodafone, vagy a Digi nem fejleszt, ott meg őket szidják! Nincs olyan szolgáltató aki Magyarországon minden településen tökéletes hibamentes szolgáltatást ad! :)

(#3895) tomee987 válasza Akosman (#3894) üzenetére


tomee987
tag

Hogyne fejlesztene náluk, csak max nem olyan ütemben, mint máshol. 25 éve még DOCSIS 2.0 volt max. 15 Mbit/s nettel, analóg kábel TV-vel. Most meg 250 Mbit/s van nála és 80+ HD csatornás digitális kábel TV. Ez fejlesztés nélkül nem működne.

(#3896) Akosman válasza tomee987 (#3895) üzenetére


Akosman
aktív tag

Azt tudom, hogy ebbe az évbe eddig 15 településen indították el az optikai hálózatukat! Optikai hálózatokon már az 1000/250Mbit/s sebességet kínálják. Rengeteg településen elérhetővé tették a 800/25Mbit/s sebességet. Bővítették a televíziós HD csatornák számát. Én teljes mértékbe elégedett vagyok velük! Nem bántam meg egy percre sem, hogy DIGI FTTH-ról átváltoztam PR FTTH-ra. :)

(#3897) richard_d85 válasza Pecc (#3865) üzenetére


richard_d85
csendes tag

Szia! Nekem is volt ilyen gondom, kiderült pár utcával arrébb kábelszakadás volt vagyis ezt mondták.

(#3898) gordiusz01 válasza Akosman (#3894) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

Mint mondtam Nálunk még a régi Koax kábeles megoldás van ami már akkor bontot kábel volt mikor ezt 1996-ban kiépitették

(#3899) gordiusz01


gordiusz01
csendes tag

Úgy,hogy Én már várom hogy leteljen a hüség idő és lehet,hogy lépek a T-comhoz mert ott legalább Optikán jön be

(#3900) tomee987 válasza gordiusz01 (#3898) üzenetére


tomee987
tag

1990-ben épült koax kábelen is lehet D3.1-en gigás netet is adni akár. Nem a kábel számít. A hálózati eszközök, felhordó hálózat (ami nálad is optika), fejállomás, központi eszközök.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.