Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
-
KisApám
addikt
válasz
maj-viktor #8482 üzenetére
"Királyság"... Akkor a postás, akárki a csomag útján ide, egyszerűen leemeli magának és az övé, kész. Jó kis rendszer még mindig.
-
maj-viktor
őstag
válasz
KisApám #8481 üzenetére
Azokat tuti postai fogalomként... levélként adták fel... mivel írod is, hogy nem regisztrált... csomagokat csak regisztrált ragszámmal lehet... levelet lehet úgy, hogy nem feltétlenül követhető! Meg polókat írták 3-4db poló / csomag, az levél lesz.. veszett ügy! Kártérítést se kaphatsz / kaphat a feladó... egyetlen ments vár, hogy külföldi rendelés így remélhetőleg paypal és ők visszaadják apénzedet... de pl. a feladó kárát senki nem téríti meg... amit tehet / tehetsz, hogy regisztráltként adják fel!
-
KisApám
addikt
válasz
maj-viktor #8480 üzenetére
Egy-egy csomagban amiket nem kaptam meg (3 csomag) kb. 8-8 póló volt.
Nem kis levél méretűek, hogy könnyen elvesszenek.
A csomagok mérete legalább 40x30x20 cm volt kb.
Ezek "vesztek" el. -
maj-viktor
őstag
válasz
KisApám #8479 üzenetére
LOL! Hülyevagy!? Há a "leveles postás" egy ősrégi mátrix nyomtatóval kinyomtatott papíron íratja alá a leveleket (2kg alatti csomagokat)... egyedül a csomagokat vezetik "normálisan"... ergó név alapján is kereshető... a levelek nem!
A nem regisztráltról meg azt se tudják megmondani felvették-e, nemhogy nevet!
Szted gyakorlatban mégis hogy? feladsz egy levelet és a Marika elkezdi begépelni az adatokat!? feladó / címzett!? Egy frászt! Rárak egy ragszámot és "csak azt olvastatja be" és csak az alapján látják épp hol van... csak a regisztrált leveleket
-
KisApám
addikt
válasz
maj-viktor #8478 üzenetére
Azt hittem, hogy a postára beérkezett csomagokat egy gépen szépen rögzítik (a nevet meg címet, feladó-címzett), és csak pár klikk és megnézhető, hogy kaptam-e...
Nem így van? Középkor? -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Gondom van a postával.
Külföldről rendelt cikkeknél mindent megkapok (ebay, gearbest, banggod, aliexpress), részben kivéve a QWERTEE (Írország, Dublinból adják fel) által küldött utolsó 3 csomagot a megrendelt 5-ből.
Utánanézve más fórumban, másnak nincs gondja a QWERTEE-vel.
Sajnos a csomagot nyomkövetés nélkül adják fel, mindenkinek.
A Magyar Postánál milyen vizsgálatot lehet indítani, hogy megnézzék, hogy ahova tartozom ott megnézzék, milyen csomagokat kaptam, és miket küldtek ki, és amiből én is megtudom, hogy mit nyúlt le esetleg a postás.A legutolsó megkapott csomagot a DHL hozta ki, ott rákérdeztem, de nem látnak semmit a rendszerben a megadott adatok alapján, legalábbis a telefon túlsó végén lévő személy ezt mondta.
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #8474 üzenetére
Sajnos az elhivatott alkalmazottak sokszor csak elnyújtják a saját és a rendszer szenvedését. Vannak, akik 8 órára szóló fizetésért is elvégzik a 12 óra alatt sem teljesíthető munkát, papíron 8 óra alatt, valójában 16 óra alatt mondjuk. És esetleg még ők ekézik azokat, akik azt mondják, ezt nem kellene tűrni. Mindenkinek egy élete van, becsületes munkáért tisztességes fizetést kellene adni, nem csalni a munkadiővel és betartani a munkára vonatkozó szabályokat. Ha ez képtelenség, akkor inkább gyorsan dőljön össze egy rossz rendszer, minthogy generációkon át nyomorítson meg embereket, s szivasson ügyfeleket.
Másik részről meg sok nem hatékony módszer, gyakorlat van, amit meg kellene változtatni. Mert hiába dolgozza ki a belét a melós, ha értelmesebb logiszikával kevesebb munkával, gyorsabban, hatékonyabban is tudna működni a rendszer. Némelyik tehercsökkentő intézkedésük más szempontból meg káoszt okoz és más terheket növel.
Az utóbbi pár hónapban mintha javult volna a helyzet abban a két szegedi postában, ahová személyesen járok. Talán csak a nyár miatt, talán a vezetés hozzáállása változott. Talán csak szerencsés időpontban megyek
-
Ciccuka
veterán
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Úgy volt, hogy szeptembertől lehet majd nyomon követni az ajánlott küldeményeket (ügyfélként) is, erről van valami friss infó? -
steele80
senior tag
válasz
steele80 #8466 üzenetére
Ma 14 nap után a posta elszámolt a csomagom árával. Nem gyors, de legalább lassú. Egy vicc jut eszembe erről: " A 30-as években egy amerikai vonaton utazott hazánkban és megkérdezte a kalauzt - Önöknél miért közlekednek ilyen lassan a vonatok? Azért Uram, hogy nagy ország benyomását keltsük!" Hát valahogy így van ez is.
-
nyisziati
veterán
válasz
stranger28 #8469 üzenetére
Lehet. Talán kiviszik ma.
-
nyisziati
veterán
válasz
stranger28 #8467 üzenetére
Ilyenkor nekem 2 nap szokott lenni Dél-Pestre.
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Várok egy csomagot külföldről Budapestre, ami ma ~éjfél óta így áll:
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country Budapest 1005
Feldolgozás Előkészítés szállításhoz Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontKérdés, hogy várjam-e holnapra, mi a tapasztalat?
Köszi!
-
steele80
senior tag
válasz
maj-viktor #8465 üzenetére
Kp lett volna. Odáig nyomon tudták követni a Postán, hogy a 11-én átvett pénzt 12-én feladták. Azóta semmi.
-
steele80
senior tag
Egy kis negatívum a Postáról! Utánvétes csomagküldés volt értékbiztosítással. A vevő rendben megkapta az árut és kifizette érte az összeget. 2018.09.11-én. A vételárat a mai napig nem kaptam meg. Nem kevés pénzről van szó. A Posta hozzáállása olyan, mintha ez mindennapos történet lenne és kb egy csomag papír zsebkendőt keresnének. 3 napja "keresőzik" a pénzemet és nem találják. Ha nem lesz meg 26-ig, akkor panaszt kell tennem, amit 30 napon belül kivizsgálnak. Majd a 30 nap után történik valami. Elég szürreális világ van ebben az országban. Magyar Posta? Soha többet!
-
nyisziati
veterán
Én most küldtem Tétre egy törékeny csomagot, 2 l szőlőlé volt benne (üvegben). Dobozoltam és kibéleltem hungarocellel. Rendben megérkezett és kicsomagolós videót is kaptam róla, látszott, hogy vigyáztak rá. Mondjuk törékenyként is adtam fel, közel 4000-et fizettem rá.
-
Imilenni
addikt
SziasztoK!
XBOX ONE (S)-t szeretnék postázni, szerintetek mennyibe fájna rendes postával?
Ahogy néztem 4k huf (törékeny)-el.
Esetleg van ötletetek mégis hogylehetne olcsóbban kihozni? -
oszi666
őstag
Sziasztok,
bulgáriába szeretnék küldeni egy gyűrűt valami úton módon. Eddig a GLS-t nézegettem, esetleg tudtok valami mást ajánlani? -
Gtaati
őstag
Helló!
Köszönöm szépen a válaszokat, utánuk nézek!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem biztos, hogy jó helyen teszem fel a kérdésem, ezért elnézést előre is! Nővérem kint él Németországban és onnan kellene egy csomagot magyarországi címemre hazajuttatni. Ez kb szűk 20kg súlyú 50x50x45cm a méretei mivel műszaki berendezés, ezért törékeny és kb 1200euro értékű. Nem tudom hogy a magyar postának van-e olyan szolgáltatása amit neten megrendelek kifizetek és Németországban felveszik a csomagot és kiszállítják a magyar címre. Ha nem a posta akkor milyen más szállítmányozási céget tudnátok ajánlani, akivel jó eséllyel meg is kapom a csomagot és épségben és mondjuk min. 1000 euró-ig biztosítva. Olyanra is gondoltam, hogy sokan járnak ki, illetve hoznak visznek dolgozni kijáró embereket, de ilyen téren nem vagyok jártas....
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest