- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
''Ismer valaki olyat aki vagy akinek a cége kapott már akárcsak 1 fillért is az artisjus által beszedett pénzből?''
Úgy érted, hogy előadóművész? (zenész)
Kb. 1 éve megszólaltattak egy fószert a tv-ben. Ő azt mondta, hogy amíg egy híres magyar együttesben játszott, addig kapott lóvét (a zenekar), de aztán átment egy másik (kevésbé ismert) bandába és azóta 0 Ft-t kap...
Ezek szerint a cd másolás a kis együtteseknek nem okoz bevételkiesést... érdekes... -
czappa
aktív tag
''A zene (mp3) és film letöltése jelenleg legális (a szoftveré nem!), a szerzői jogi törvény lehetővé teszi, ahogyan az 1-2 magáncélú biztonsági másolat-készítést is. Persze csak akkor legális, ha a letöltés magáncélra történik (nem havernak stb.), nem kapcsolódik hozzá jövedelemszerzés, nem terjeszted stb. A megosztás, elérhetővé tétel nem legális! Így a p2p-zés sem, ha illegális tartalmat osztasz meg.''
Ez azt jelenti, hogy dc++-ról sem lehet letölteni (legálisan)?
Mert ha nem, akkor netről legálisan letölteni nem lehet, hiszen warez oldalról tölteni illegális (gondolom...), az előadó / film forgalmazó / kiadó pedig nem fogja ingyéé elérhetővé tenni, mert ez nem érdeke.
Vagy dc++ról tölteni lehet, csak megosztani nem? (persze, ha nem oszt meg senki semmit...) -
czappa
aktív tag
-
czappa
aktív tag
''Azért ne felejtsük el, hogy az írható média árába belevett, előre megfizetett Artisjus-os jogdíj az egyik oka annak, hogy Mo-n legális a film/zene letöltés, a szoftver kivételével persze. A szomszédos országokban lehet, hogy nem így van, nem tudom.''
Ezt nem értem. De tényleg tudatlan vagyok-e témában. Ezt hogy érted? szó szerint vegyem amit írtál???
Legálisan tölthetek le zenét?? (ennyire el lennék tájolva
)
Komoly? Kérlek válaszolj! -
czappa
aktív tag
-
czappa
aktív tag
Nekem szüleim azt mesélték, hogy anno (még az előző rendszerben), azt mondták ''odaföntről'', hogy azért drága a benzin, mert abból út is épül, míg nyugaton fizetni kell a megtett km-ekért... erre jött a rendszerváltás és...
de ez már egy másik topic (Mo-n a benzin ára is kiugróan magas)
megj.:84-ben születtem így a ''régi korokból'' személyesen nem sokra emlékezhetek -
czappa
aktív tag
Mo-n ez a tipikus hozzáállás: ''sokat akarunk kaszálni, hát emeljük az árakat''
El kéne már fogadni, hogyha vmi olcsóbb, akkor több fogy belőle.
A cikkre visszatérve, sok a jogdíj ezért sokan feketepiacon szerzik be a nyersanyagot, így ebből nincs adó sem (ÁFA), a tulaj pedig biztos anyázik és komolyabb rendőri beavatkozást, ill. komolyabb bírságot akar elérni, pedig ha a jogdíjjakat csökkentenék...
szerk.: az egész hozzászólást a megadott linkre értettem
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
''Ja, én egyébként büszkén támogatom a magyar film + zeneipart, jelentem van 16 cd-m és 1 dvd-m.''
Ezt poénnak szántad
, csak mert gondolom életedben nem csak 1 filmet néztél meg és nem csak 16 albumot hallgattál végig.
Nem kötözködni akartam, csak nekem nem jött le, hogy ezt viccnek szántad v. komoly volt.
megj.: nekem sincs sokkal több eredeti cuccom max az 4 játék amit vettem (igaz mind a 2 és 4 ezer forinti kategóriából kerültki (újranyomott cuccok rulz!)) -
czappa
aktív tag
Egy picitt OFF leszek!
Sokan szídják az MM-et (mert hülye az vagyok) én sem szeretem, de ott néha találni nagyon jó árú zenei cd-ket. Vettem ott többet is kb 3k-ért, amit a headbangerben (jól írtam a nevet?
) 4 ill 4,5k ért láttam, igaz ezek a cd nem a ''sláger-gyáros'' bandáktól kerültek ki (de ezek külföldi előadók voltak), továbbá vettem ott több magyar cd-t még olcsóbban (igaz ezek se a ''mindeki kedvence'' stílusuak voltak, pl. amit én vettem az VHK volt)
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bár általában mind a cd-k, mind pedig a dvd-k drágák, azért ha vásárlás előtt körbenézünk sokat lehet spórolni.
Bocs az OFF-ért, de a teljes igazsághoz azért szerintem ezek is hozzá tartoznak. -
czappa
aktív tag
Hát azért amikor új volt a ps2 került annyiba mint egykomplett és jó pc.
Persze ma már olcsó, de sokáig nem volt az.
''mint a polaroid gép - ott is a film a drága''
Jah ez igaz, sőt a teljesen hagyományos fényképezőgépeknél is igaz; előhivatsz 10 tekercset (negatívra gondoltam) és már 2.szor vetted meg a gépet...
(hosszútávon olcsóbb egy digis fényképezőgép és megfelelő nyomtató párosítás, igaz ekkor a ''felhasználó'' dolgozik) -
czappa
aktív tag
Épp ezt akartam írni én is
. Ez a tipikus ördögi kör esete, mert amíg nem olcsóbb, addig sokan lemásolják, így vszont a kiadó bevételtől esik el, tehát drágábban adja, mint lehetne, ejjjjj mi lesz így a Világból? 
A játék árakról annyit, hogy különösen konzolra drága, hisz a ''gép'' gyártójának is fizetsz (ps2=Sony [ugye a sony az, ha nem javítsatok plíz], Xbox=Msoft.)
az a poén, hogy konzolra nehezebb játékot másolni, részben ezért is sokkal többet adnak el, mint pc-re mégis a konzolos játék a drágább, ezzel viszont megdől a fenti ''ördögikör'' elmélet, tehát mégsem azért drágák a filmek, mert sokan lemásolják... na erre varjatok gombot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
-
czappa
aktív tag
Sokan azt mondjátok, hogy azért kerül sokba a DVD mert Mo kicsi piac.
Ez igaz lehetne, de (és kössetek belém ha hülyeséget írok) nem úgy van egy DVD filmnél, hogy (általában) 4 vagy 5 nyelv közül lehet választani (pl angol +4 másik nyelv) így ugyan azt a dvd lemezt 4 (esetleg 5) országban lehet eladni 0 plussz költséggel (mert hogy ezek nem a magyar piacra készülnek, hanem sok más országba is küldik ezeket a lemezeket, esetleg csak a borító más) -
czappa
aktív tag
De én épp ezt mondom: ha egy cd lemezt 5.1 es rendszerben hallgatsz meg semmivel sem lesz jobb, mint a 10 éves hifiben (kivéve persze ha rossz a hifi hangfala...)
''Mellesleg kérdésedre válaszolva. Azért azon gondolkozz el, hogy milyen minőségi különbség van egy cd-lemez és egy kazetta között, plusz ehhez vedd még hozzá a tartósságot.
vhs - dvd viszonylatban ugyanez megvan.''
Ezzel tökéletesen egyetértek, de ez nem indokolja, hogy 2000 helyett 5k-ért árulják.
Ha 2k helyett 3k vagy 3,5k lenne (mindig!!) akkor én sem fanyalognék.
Amúgy meg egy cd\dvd szintén nem örökéletű.
(megj.: mielőtt vki. félreérti: szoktam veni - igaz csak ritkán - eredeti cd-ket) -
czappa
aktív tag
Bár a magas cd árak ellen vagyok, azt azért ne feledjük, hogy az újságokhoz adott cd-k elég gyenge minőségüek ( a tök halk cd íromba ha ilyet teszek hirtelen traktor hangja lesz, és egyszer egy 52*-es CDROM-ban tört már nekem darabokra ilyen cd...), viszont az ''eredeti'' cd alapanyaga jobb minőségű (plussz 50HUF \ cd
tehát ez nem indokolja a drága műsoros cd-ket) -
czappa
aktív tag
Tudom itt elsősorban a DVD vs VHS-ről beszéltek, de engem speciel jobban zavar a hangkazetta vs CD árkülönbsége. Ha egy külföldi cd-t veszel (valami sikeres, befutott bandától) akkor sokszor 5k-t kell érte fizetned (persze van olcsóbb is!), viszont ugyanez kazin 2000huf, miért?
A cd minősége miatt? talán, de ezt nem kéne +150%-os áron adni.
amiatt mert a cd ujabb technológia? ez nevettséges, mert bár igaz, azért ez sem tú újj.
Ráadásul a cd-n lévő zene is csak sima stereóban van, így semmi különbség nem lesz ha egy 10 éves hifiben játszod le, vagy egy modern 5.1-es házimozi szetten.
Ráadásul (bár a folymatba nem látok bele, de ) szerintem nem kerül többe se az anyaghordozó (cd) sem pedig a felvétel (hiszen gondolom bari sok cég foglalkozik cd égetéssel, és nem hiszem, hogy drágább a folyamat mint kazi másolni)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)