Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bekecs
csendes tag
Sziasztok
Amikor megnyitok egy projektet, ekkor láthatóvá válik az összes OB,FB,FC,DB és ezekből nagyon sok van. Elvileg ha kijelölöm mindet akkor fel lehetne tölteni a PLCSIM-be, csak nekem ilyenkor még nem aktív a download gomb. Akkor válik csak aktívvá, ha megnyitom valamelyik OB,FB,FC,DB-t. Tehát mindegyiket egyesével kell megnyitnom és csak úgy tudom feltöltögetni. Hogy lehetne azt elérni, ahogy írtátok hogy egyszerre fel tudjam tölteni? (Kicsit kezdő vagyok, de azért hadpróbálkozzak.) -
bekecs
csendes tag
Sziasztok
Na szóval feltettem az SP5-öt és így meg vannak a cpu-k, megtudom nyitni az FC-ket, a nyelvi beállításért még reklamál, de az nem érdekes. Köszi a segítséget. Szeretnék továbblépni, pontosabban monitorozni. A PLCSIM használata nem igazán jön össze. Utána néztem hogy kell csinálni, én valahogy így értelmezem, legalább is így próbáltam, de nem működik. Szóval megnyitom az S7-et, majd megnyitok egy projectet. Elinditom a plcsim-et, ami a felső ikonsorban van a végefele. Megjelenik a plcsim ablak. Itt nyomok egy new PLC-t és beteszem RUN-P-be. Majd a projectbe megnyitok egy FC-t, ekkor megjelenik LAD-ba a program, itt nyomok egy downloadot, majd monitor(szemüveg). És itt van amit nem értek. Alul látom hogy fut, az az run mellett a zöld csik, de nem ugrál, hanem teljes hosszában kimegy a zöld csik és úgy marad. A programban is ilyenkor bizonyos részek már ki szoktak zöldülni, de nálam semmi. A PLCSIM-ben, ha mondjuk bepipálok akármilyen változót, nem történik semmi. A proramban is, ha egy kontaktot be billentek 1-be, semmi változás nem történik, nem zöldűl semmi. Mit kéne beállítanom vagy mit csinálok rosszul? -
bekecs
csendes tag
Sziasztok
A következő a helyzet: szeretnék az S7 progival ismerkedni és erre felbuzdulva hazahoztam pendrive-on a munkahelyi PG-ről a projekteket (tudom: nem szép dolog). Ezt úgy csináltam, hogy a C:\Program Files\Siemens\Step7\S7Proj\ könyvtárat átmásoltam. De itthon meg az a helyzet vele, hogy amikor megnyitom a projectet akkor a baloldali ablakba a cpu-k nem jelennek meg, pedig pont azokat az FC-ket kellene megnyitogatnom. Természetesen az itthoni szofttver nem hivatalos (tudom: nem szép dolog) Szóval mit kéne beállítanom, hogy ugyan úgy megtudjam nyitni a projecket-t mint melóhelyen. Tudom most sokan azt mondják otthonra minek, hisz úgyse tudsz monitoringozni, ha nincs csatlakoztatva a plc-hez, de arra jó lenne, hogy ismerkedjek a programmal, hogyan találok meg egy ki-be-menetet vagy akármi. köszi előre is a válaszokat. -
bekecs
csendes tag
sziasztok
Az a helyzet, hogy az én végzettségem erősáramú berendezés-szerelő, nem értek sokat az elektronikához. Szóval az van hogy szeretnék egy elektromos karbantartói állást, egy multi cégnél, ahol plc vezérlésű gépek vannak és felvételinél, kapásból egy villamos rajz olvasással kezdenek. Nem vagyok teljesen hülye a villamos rajzokhoz, de láttam már párszor ilyen gépek elektromos rajz dokumentációit, ami kurva sok oldalas, és nem teljesen tudom értelmezni őket. Szóval:
Milyen tematika szerint lehet eligazodni ilyen doksin?
Néhány irányelvre lennék kiváncsi.
Hol találok ilyenfajta rajzot hogy addig is tudjam tanulmányozni? (pl. egy konkrét gép sok oldalas rajz dokumentációja)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest