Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Gallusz
üzenetére
Helló Gallusz!
Javaslom az S7-200 system manual tanulmányozását.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Gallusz
üzenetére
Még mindig nem értem a lényeget, miért nem fix melyik éren nem lehet tudni hogy az ki vagy bemenet.
Akkor is biztosan rengeteg megoldás létezik, így a profibuszos IOmodulok is.
Szóval akár erenként két relével, egymás kizárásával be lehet kötni ki és bemenetekre is, sajnos részletesebb leírást több infó nélkül nem lehet mondani.
-
isvarga
csendes tag
válasz
Gallusz
üzenetére
Szia!
Szerintem a mátrix nem jó megoldás !
Addig működik amíg akármelyik egy vonalra kapcsolt reléket akarsz meghajtani !
Tehát nem lehet tetszőleges reléket bekapcsolni.
1. veszel megfelelő bővítőkártyát.
2. 8db 4094 ic + 8db uln2803 = 2400Ft (ez 3 vezetékkel megcsinálja a 64 kimenetet, ehhez már csak a reléket kell hozzákötni ) -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Gallusz
üzenetére
Elméletileg lehetséges, de ahhoz hogy tényleges infót is lehessen mondani kéne ismerni a konkrét munkafolyamatot.
Tehát, én egyfajta MÁTRIX szerűen képzelem el, ahol 16 külön relével megoldható lenne 8 sorra és 8 oszlopra bontani a mátrixot. Minden oszlophoz 8 morse kontaktos relére lenne szükség, az oszlopok minden egyes reléjének a vezérlését megszakítani az oszlopnak megfelelő 8 morse kontaktos relé egyik NO kontaktjával. És minden egyes sor ugyancsak megszakítsa a mindegyik a 8 morse kontaktos relé kontakjaiból valamelyiket (első relé mindegyik 8as relé első kontaktját, második a másodikat, stb).
Így vezérlést adva valamelyik oszlop reléjére meghúzna mind a 8 relé, de vezérlése még meg van szakítva a sorok lévő reléken keresztül is. Így megoldható hogy 16 kimenettel legyen megoldva a vezérlés is.
Picikét bonyolultra sikeredett ez a leírás, ha nem érted igyekszem valami rajz félét is csinálni.
-
Szirty
őstag
válasz
Gallusz
üzenetére
Hali Gallusz!
Azért kell ez, mert kevés a 16 kimenet? Ilyen megoldást csak végső esetben szerintem.
Milyen kimenet az a 16 azon kívül, hogy digitális? 24V, 230V, relés?
Van a 16-on kívül még 2 vagy 4 kimenet aamit fel lehet használni a multiplexeléshez, vagy ez a 16 van csak?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Sony DualSense Edge kontroller 3 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest