Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci9
tag
válasz
KB.Pifu #5137 üzenetére
Szia!
Igen, megfelelő műszerrel mérve, pl. lágyvasas (ha jól emlékszem)
Okosabb frekiváltókból ki lehet olvasni az aktuális értékeket.
Az egyik sufnituning liftes hajtás alapból megküldi alacsony sebességnél a motort feszkóval, hogy legyen kemény nyomaték, de ettől meg fűt rendesenüdv
-
KLR
csendes tag
válasz
KB.Pifu #5137 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit én is hozzászólnák a témához.
Alapvetően különféle gyártók kicsit másképp értelmezik a kompenzációkat.
Az U/f vezérlés hátránya a nyomaték csökkenése alacsony frekvenciákon. Az alsó határ általában 5Hz. Ennek elkerülésére megemelik a feszültséget (nem tartják be a U/f arányt). Ez történhet automatikusan vagy paraméteren keresztül. Ezt néha alacsony fordulatú teherkompenzációnak is hívják (pl. Danfoss). Más gyártók pedig az egész tartományban használják ugyanezt az elvet (különféle TorqueBoost funkciók). Ezen kívül van még csúszáskompenzáció is (szinkronfordulat elérése), na meg különféle energiatakarékos funkciók (ezek meg csökkentik a feszültséget). Ezért a kimeneti feszültség csak hozzávetőlegesen utalhat a motorfordulatra.
Lehet egy kicsit összecsaptam a "kompenzációkat", de remélem segít valamit.A vészstoppra szerintem is a legjobb a mágneskapcsoló a frekiváltó tápjában.
Ha mágneskapcsolót iktatsz a frekiváltó és a motor közé, megszakításkor a frekiváltó kerüljön szabadonfutásba, mert ha utána még futó frekváltóra álló motort kapcsolsz, kijöhet belőle a fehér füst.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest