- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia Szirty!
Köszönöm.
Ok, én is így gondoltam a HMI vizualizáció működését. Sajnos még mindig nem vett a főnököm PLC-t, inkább elment nyaralni
Na mindegy, a következő igények merültek még fel a még nem is létező PLC-vel szemben:- a bemeneti/kimeneti változókon kívül tudok-e olyan változókat létrehozni (és azt HMI-ből állítgatni), ami az értékével egy művelettípust fog leírni... Konkrétan meg lehet e azt csinálni, hogy egy nyomógomb (mint bemenet) egy kimenetet egyszer bekapcsol, egyszer kikapcsol, egyszer inverzbe rak, egyszer pedig a kimenet követi a nyomógomb állapotát, és mindezt attól függően, hogy a művelettípust leíró PLC változómat hogy állítottam be a HMI-ből ? A user-ek azt szeretnék, hogy ezeket ne csak én (mint leendő PLC programozó) tudjam állítani, hanem ők is ? És persze nekem kell majd hozzá a HMI felületet megtervezni
- tegyük fel, hogy van olyan PLC-m, illetve HMI-m, amiben van RTC. A user azt szeretné, hogy egy "valami" változó reggel 6-ig egy X értéket vegyen fel, 6-12 között egy Y-t, stb. Ehhez milyen HMI "elem" van (van-e ilyen egyáltalán), illetve ilyenkor az RTC értékét a HMI-SW olvassa ki saját magából, és az alapján küldi el a PLC-nek, vagy a PLC olvassa ki a sajátját(ezt a verziót most nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan is működhet) ? Én valami táblázatos vagy diagramos megoldást képzelek el, azon/abban beállítom a kívánt értéket, az idő lenne az X tengelyen, aztán a HMI olvassa a saját óráját, és leküldi az aktuális értéket...Ha a HMI meghal, akkor a PLC a legutoljára leküldött értékkel dolgozna, ez így rendben is lenne...
- tudok-e olyan változókat létrehozni (és ezt HMI-ből állítani), amely azt írja le, hogy az adott műveletet melyik bemenettel és/vagy kimenettel kell végrehajtani ? Az első kérdésemre visszatérve tehát a user azt is szeretné, hogy melyik nyomógomb melyik kimeneten végezze el azt a műveletet...
Bocs a szájbarágós leírásért, de csak a magam megnyugtatása miatt írom így le, nehogy félreértsük egymást.
Köszönöm.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest