Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
byte-by #4772 üzenetére
Helló byte-by!
"a kétkörös biztonsági relét nyugtázni kell."
Ilyen szabály, ami ezt így előírja szerintem nincs, Sok biztonsági relének van "automata" nyugtázás módja is.
Persze adott (konkrétan meghatározott) körülmények megléte esetén vagy magasabb biztonsági kategóriánál nyilván elő lehet írni. -
Dezsi82
tag
válasz
byte-by #4772 üzenetére
Üdv
Közben sikerült átnyálaznom a cég belső munkabiztonsági szabályzatát, ami egyértelműsítette a helyzetet. Mégpedig nyugtázni kell.
Persze a fényfüggöny mindenképp biztonsági relére megy, ami nyugtázva lesz, de a nyugtázást éppenséggel csinálhatná PLC, vagy láttam már olyan bekötést, ami automata nyugtázást tesz lehetővé.
Jelenlegi terv szerint a fényfüggöny jele megy egy biztonsági relére, egy vészstop gombbal együtt, ha nem ad jelet a relé, akkor a fékes munkahengerről elvesszük a vezérlést, és fékkel rögzítjük. Nyugta után meg megy minden tovább.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest