Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló rsf!
"Ez minden PLC-nél igy van, hogy a legrégebbi üzenetek kiesnek a diag bufferből ezért mindig a legújabb marad csak benne. De pont ezt nem értem."
Én meg pont ezt magyaráztam a szokottnál is hosszabban. És emiatt lekéstem egy vonatot, amiért csak a következővel (1 óra várakozás) tudtam elmenni, de az 15 percet késett majd 10 percet dekkolt az állomáson 40 fokban. Vettem IC pót+helyjegyet a meleg miatt, amúgy nem szoktam) erre kiderült hogy szar a klíma a kocsiban, máshova átülni nem lehetett a helyfoglalás miatt. Az ablak az ilyenben nem nyitható, lincshangulat stb. :-)
Patakokban szakadt a víz a tökömön is, csucsogósra áztam, ittam a vizet tonna számra (ameddig kitartott) Eközben hívogattak a cégtől, mert interbus hiba, meg oracle szerver beszart, meg áramszünet volt. De a T-Mobile lefedettsége oly kiváló, hogy a robogó vonatból intézett VPN-es távoli asztal kapcsolaton át indított VNC csatlakozáskor a képernyő 20 másodperc alatt épült fel.
Az IC pótjegy árát a végállomáson kifizették volna, csakhogy még legalább egy másik vonatban is hibás volt a klíma, ezért az ü.félzolgálat előtt álló sort kilométerekben lehetett mérni a várható várakozási időt meg órákban.
Persze 40 fokban, persze mindezt épp azért, mert vettem 600-ért egy pótjegyet hogy klímás vonatban ne égjek szénné.
De mivel eközben újra hívogatni kezdtek egy másik probléma miatt ott kellett hagyni a sort, úgyhogy a 600 Ft-os szauna jegyet bent hagytam a MÁV-nál. Laptoppal kellett volna elvonulni egy csendes sarokba hogy a neten keresztül próbáljak segíteni nekik, de milllióan voltak és közben majd be hugyoztam (a tonna víz ami bement akkor már kifele akart jönni). Szerencsére itt most csak 35 fok van a szobában :-)Mindezt nem tudom miért írtam le, talán mert (szerintem9 vicces.De természetesen (komolyan) nem okollak a késés miatt én néztem be az időt. Kicsit elragadott a hév a válaszolásnál olykor előfordul, de ezt mindig meg is bánom, mert a részletesen és hosszan leírt üzenetre vagy semmi válasz nem jön vagy olyan aminek nincs köze ahhoz amit leírtam. Vagy van köze de pont azt kérdezik újra ami miatt írtam.
Van az úgy, hogy összeszaladnak a dolgok.Szóval hogy miért van még error LED miközben a bufferben nincs error? Hát mert a régi hiba ami az éppen aktuális hibajelzést létrehozta még mindig aktív, de a nagyon sok másik az arra vonatkozó üzenetet már kimosta a bufferből ezért nem láthatod. Ezt gondolom.
Újraindítani meg nem akarod, pedig akkor kiderülhetne, hiszen a fennáló hiba (incoming event) restartkor újra bejegyzésre kerül. Jó nyilván egy ipari gépet nem mindig lehet csak úgy újraindítgatni bármikor, de ki lehet várni az alkalmat. Csak idő (és olykor pénz) kérdése...."Most nem akarok PLC hitvitákba belemenni "
Én holnap sem.
Nem szeretem a hitvitákat. A józan és gyakorlatias érveket viszont kedvelem.
Engem nem nagyon kötnek érzelmi szálak a tárgyakhoz. Pusztán használati értékük van számomra.
Ha valamire azt mondod hogy elképesztően jó vagy azt hogy használhatatlan, nem elég.
Ha tudok segítek neked is, hiszen ez a fórum is erről szól valahol. Hiába mondja valaki, hogy "szar ez a szar" azon én nem tudok segíteni. Tudom, nem írtál ilyet nem is rád gondoltam. De ez mindennapos.És ne hidd hogy én nem találkozok olyan problémákkal amiket nem értek! Tudnék mesélni :-)
Még egy szakma blogot is megérne egy ilyen (másoktól is származó) gyűjtemény, de kinek van ideje meg kedve ilyeneket írni? :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- BIOS topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest