Hirdetés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- bitpork: 2025, zárás
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
isvarga
üzenetére
Helló István!
Úgy tűnik megint olyasmiről vitáztunk, amiben egy kicsit egyetértünk, egy kicsit meg nem.
De most már ezt a vitát ebben az irányban nincs értelme folytatni, mert egyre több személyes minősítő jelző kezd előkerülni. A veszekedés meg nem ide való dolog.
Bennem nincs ellenérzés a személyeddel kapcsolatban, ahogy nem is volt.De annyit megígérhetek, hogy a jövőben sem fogok szó nélkül elmenni olyan állítások mellett amik szerintem nem teljesen vagy egyáltalán nem igazak (pl.: hogy a galvanikus leválasztás teljesen fölösleges).
Én tárgyilagos próbálok maradni, ahogy eddig is tettem, ha nem kapod fel a vizet, a társalgás megmaradhat szigorúan szakmai keretek között.Addig is amíg újra össze nem akadunk, jó munkát... aztán ha majd megtörténik, akkor utána is! :-)
-
Szirty
őstag
válasz
isvarga
üzenetére
Helló István!
"Szerintem neked lehetnek szövegértési problémáid ,mert szerinted azt állítottam : "Nem ismerted el, hogy bizony a soros portnak +/-12V-os jelekkel kellene dolgoznia, de az USB porton csak +5V van.""
Dehogy! Azt én állítottam!
Én csupán azt írtam, hogy a fentit nem ismerted el. És ez így is van. Ennyit a szövegértésről?"Az viszont biztos ,hogy még soha az életben nem csináltál soros port illesztést."
Látom a másodi kfázisba ért ez a "vita". Most már nem hangzanak el érvek, személyeskedünk...
A feltételezésed téves. Csináltam soros port illesztést!"A felhasználó tábor az egészhez képest nagyon kicsi.(a helyettesítő eszközöket pedig nem ár alapján csoportosítják ,hanem mire használható , milyen felületen kapcsolódik stb)"
Ez így van. Ezért is csoportosítom őket használhatóság szerint. És mint azt már írtam, a használhatatlan csoportba tartozó változatok jellemzően bírnak gyakorlatilag egytől-egyig azzal a szembeötlő tulajdonsággal, hogy olcsóak.
Nem?
"Különbség : Az olcsók 10éve készültek , a drágábbak 1-2 éve"
Dehogy készültek 10 éve! Ezt meg honnan a fenéből veszed? Láttál egy olyat, amelyik 10 éves és drága volt?
"Ha használnak egyéb pint is mint például a kézfogásos adatcserét az csak a pc "bénasága" miatt van.(de van neki szoftveres megfelelője is)"
Alapvető tévedés!. Vannak eszközök használja a CTS/RTS DTR/DSR jeleket is.
Persze itt is lehet barmolni, át lehet kötni a CTS-t az RTS-be. ugyanazon az eszközön és akkor a saját jelét veszi. A legtöbbször ez működik, de nem mindig."A macsót ellenállhatatlanságáról ,fölényes stílusáról és kevés műszaki ismeretéről lehet megismerni."
Ekkor rendben van. Én sem teljesen értettem hogyan kapcsolódik ez az USB átalakítás témájához, de nem akartam szavak definícióján megakadni.
"Dc-dc konverter nem lehet benne mert nem bírják a szaggatott üzemmódot."
Ejh! Ezt komolyan gondolod? Ne süllyedjünk már ilyen szintre!
"Tehát általában szint illesztő van benne , de a 6Ft-os tranzisztorok is megteszik (persze bruttó az ár). E-néhány apróság képes akár 3,3V-ból is +-12v-ot csinálni."
:>>
Akkor viszont az lehet a baj, hogy ezeket nem teszik bele az átalakítókba (talán ugyanabból az okból: olcsóbb legyen)"Nyilván azzal sem vagy tisztába ,hogy az usb portot 100mA lehet szabadon használni. 100-500 között jelezni kell a host-nak extra igényünket.(ezt magának az eszköznek kell elvégezni)"
Jujj már ember!
Akkor a logikád szerint oda több mint 100mA kellene, de handshaking jelek meg tolnak több mint 100mA-t? Nem hiszem!:->
Amúgy sem működne az USB-s vízforraló meg kenyérpirító 100mA-el 5V-on
Na jó, igaz oda kell 4 db 8 portos USB kártya 
""Talán az optocsatolós jeltovábbítás fizikai megvalósítása is drágábbá teheti az eszközt nem gondolod?""
Nincs rá szükség és semmitől nem védi meg az eszközt. (ez minden kapcsolatnál így van ,először csatlakozunk és csak utána kapcsoljuk be a készüléket , én sem szoktam így csinálni)"
Nos kedves István itt fejeztem be ezt a témát!
Ekkora tévedést már nem tudok jókedvűen tolerálni!
Új hozzászólás Aktív témák
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asus Rog Strix G531GV /i7-9750H/2060 6 GB/16 GB/120hz/
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Canon EOS R6 - Csak 3000 expó! - Újszerű -
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest