- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Megosztom veletek a pizzareceptemet, amivel eddig minden nőt lenyűgöztem:

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
fél kocka élesztő
1,5 dl ét vagy olivaolaj
reszelt gyömbér
1 dl tej
2 teáskanál cukor
só
melegvíz
Először is felfuttatom az élesztőt: a tejet megmelegítem kézmelegre, belekeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom kb. 10 percig futni, jól láthatóan megemelkedik ezalatt.
A kétféle lisztet összekeverem, szórók bele reszelt gyömbért, kb. másfél kiskanál sót, majd összekeverem. Amikor az élesztő felfut, az olajat beleöntöm a listkeverékbe, majd az élesztőt is. Valamennyi vizet kell hozzáönteni, hogy lágy tésztát kapjunk. Azt mondják, fánk-szerűre kell összegyúrni keménységre.
amikor ez megvan, a tálat kilisztezem, amiben eddig gyúrtam a tésztát, hogy ne ragadjon bele a kelő tészta, majd valami melegebb helyre rakom konyharuhával letakarva.
Ha megkel a tészta (kb. 30-40 perc), kiolajozott tepsiben szétnyújtom, aztán megpakolom a feltéttel.
Tapasztalat, hogy az elterjedt nagy négyszögletes tepsibe két adagnyi pizzatészta fér el faltól falig.
Sütni kb. 20 percig kell olyan 210 fok körül, de ezt nem szoktam mérni, mindig a tészta sültségi fokát figyelem. Szép aranybarna legyen, ne legyen megégetve, mert akkor már szárad is.
Ez a pizza magas tésztájú, ha tojást tennél bele, a pogácsára emlékeztetne.
A pizzamártást meg többféleképpen lehet készíteni, legtöbbször hagyma, fokhagyma, sűrített paradicsom, füzserek segítségével készítem, de mostanában gondolkodtam azon, hogy apró darabokra vágot szalonnát átsütök. A gázról levéve adok hozzá egy adag tejfölt, egy kis zúzott fokhagymát, majd ezt terítem a pizzatésztára. Erre lehetne füstölt árut rakni (bacon, főtt-füstült tarja), aztán hagymakarika, póréhagyma, stb. Erre jó kis mozarella sajtot szórni, aztán zutty a sütőbe. Szerintem tuti jó lenne, ki is fogom próbálni.
Jó étvágyat, remélem aki kipróbálja, nem csalódik benne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest