- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
WolfLenny #13683 üzenetére
Még szép, hogy nem működik. PHP függvényt próbálsz futtatni mysql-ben.
így kell:
$zzz="select date,{act_week($date)} from proba_tabla";
vagy ami biztos működik:
$zzz="select date,".act_week($date)." from proba_tabla";
az elsőben nem vagyok biztos, hogy stringen belül lehet függvényt is vagy csak sima változónevetszerk: az első nem jó, max így:
$zzz="select date,{${act_week($date)}} from proba_tabla"; -
Lacces
őstag
válasz
WolfLenny #12078 üzenetére
Esetleg ezt beépíteni?
(Meg ugye milyen excel-ről van szó? Microsoft Office (akkor nagyon gyanús a .net környezet használata), Libre Office, Google Docs?)
trisztan94 : Amit Speeedfire javasolt első link az alapnak jó, tanulmányozd át, esetleg csináld meg 2-szer (mint ahogy én is tettem anno, és onnan már egyszerűbb lesz) (Elsőre én csak nagyon átfutottam...)
Amúgy ha van már asp.net mvc vagy jsp tapasztalat akkor könnyű lesz az alap filozófiáját elsajátítani.
Ez a könyv jó, de én a tesztelés részét a végén kihagytam... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WolfLenny #10295 üzenetére
Kliens oldalon ahogy írták is, rendszeresen intézel egy AJAX kérést a szerver felé.
Szerveren két dolog lesz:
1. Fut maga a feldolgozó szál, ami bizonyos lépcsőknél (mondjuk ha egy for ciklus, ami feldolgoz 10000 sort, akkor mondjuk minden 1000. sor után) adatbázisba beírja, hogy most elérte a 10%-ot (1000/10000), aztán a 2000. sornál a 20%-ot (2000/10000), stb. (sorazonosítónak pl. mehet session ID)
2. Az AJAX kérést meghívja az ellenőrző függvényt, ami egyszerűen kiolvassa az előbb említett táblából a %-os értéket.Overheadje van bőven, meg eszi az erőforrást, de ha ez az igény, akkor ez az igény
Athlon64+:
APC-t külön telepíteni és engedélyezni kell (vagy el tudod ezt érni szolgáltatónál, vagy nem). -
cucka
addikt
válasz
WolfLenny #10295 üzenetére
Elvileg úgy lehet megcsinálni, hogy a webodalad ajax-al adott időközönként megkérdezi a szervert, hogy hol tart az adatfeldolgozással, majd a kapott eredményt kiírja (egy progressbar formájában).
Ezzel (meg az ötleteddel) két baj van:
- komoly terhelést rak a szerverre
- a szerveroldalon belül mi alapján fogod eldönteni az egyik thread-ből, hogy a másik thread hol tart a munkával? Még egy thread-en belül sem egyértelmű kérdés ez.Nem véletlen, hogy ilyen progressbar megoldást nem fogsz találni sehol sem a weben - jól nem nagyon tudod megcsinálni, de egy rossz megoldás is bonyolult és hatalmas az overhead-je.
Esetleg java applet-el vagy valamilyen flash objektummal is kivitelezhető lenne, ott legalább megoldható, hogy a szerver szóljon a kliensnek, ha változott valami, ezzel megspórolhatod az ajax hívások overhead-jét, de a fő probléma továbbra is adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged