- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #7556 üzenetére
"Na meg ez, ha jól sejtem olyan, hogy megnyitja a TXT-t online, és ott szerkeszthetem, és nem olyan, hogy rákattolok, és elszíneződik."
Nyilván nem olyan, hogy kézzel kell beleszerkesztgetni, f@szságokat nem ajánlanék...
Úgy lenne megoldva, hogy amikor rákattintasz arra a számra, ami jelezné, hogy már láttad, elküldené az adatokat egy feldolgozó fájlnak, az meg a háttérben megcsinálná a fájlba írást, átírva a megfelelő változót, hogy azt az epizódot mondjuk már láttad. Te meg ugye ebből a fájlból olvasnál, így a megfelelő helyen látszana, hogy már láttad az epizódot, annak megfelelően jelenítené meg.Kész scriptet nem tudok rá mutatni, mert nyilván egyedi igényeid alakítják a kódot. Ha nem vágod a PHP-t, akkor így nehéz lesz (értsd: akkor nem lesz most működő megoldásod)... (hacsak nem találsz valakit, akinek van ideje megírni a kódot, igaz, ezt nem lenne olyan hosszú idő megírni)
"Btw jelenleg ezt a feladatot egy 634 bájtos TXT játssza el, de mondanom sem kell mennyire gáz, ha olyan gépen nézném, amin nincs ez a TXT, vagy hogy összehangolni 2-3 gép között"
Itt lenne mondjuk egy fájl, ami felelős ezért (lehet szabdalni mondjuk akár sorozatok szerint is, de minek... akkor már inkább adatbázis), abból olvasnál, abba írnál. Egyelőre elég, amíg kevés adatod van.
De mivel állításod szerint nem fogsz tudni ilyen scriptet írni, akkor csak legalább megbeszéltük, hogy elméletben sima ügy ilyet írni. -
Speeedfire
félisten
válasz
BullZeye #7556 üzenetére
Na meg ez, ha jól sejtem olyan, hogy megnyitja a TXT-t online, és ott szerkeszthetem, és nem olyan, hogy rákattolok, és elszíneződik.
Pont ez a lényege, hogy a php megnyitja neked a fájlt és át is írja az adatokat.
Pl van egy olyan sor, hogy láttam, ahol 0 v. 1-es szerepel és kész. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #7547 üzenetére
Visszatérve a JavaScript topicból:
nem kötelező az adatbázis, de sokkal szebb lenne.
Megoldhatod akár XML- vagy JSON-fájlba írással is (most azért ezt a kettőt mondtam, mert ezek feldolgozásához, írásához nagyon jó eszközök állnak rendelkezésre).
JSON-fájl olvasásáról és írásáról itt írtam: [link].
Azt szeretnéd tehát beállítani, hogy mondjuk adott sorozat adott epizódját (vagy évadját) már láttad-e, így az erre vonatkozó adatot módosíthatod a JSON beolvasása után, majd újból fájlba írhatod a módosult adatokat (felülírva mondjuk a korábbi fájlt). Ennél egyszerűbbet nehéz lenne mondani fájlbaírós módszerrel.Szerk.:
amúgy akár SQLite-ot is használhatnál erre, és akkor még meg is könnyíted a későbbi esetleges átállást "rendes" adatbázisra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest