- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Entrecampos #9141 üzenetére
"Majd egyszer mérjetek egy lefutási időt..."
Sokkal hitelesebb lett volna a mondókád, ha valami konkrétumot is tartalmaz, nem csak levegőbe beszélést: például a saját tapasztalataidat futási időkről, esetleg konkrét mérési eredményeidet."Persze, itt nem 3 elem bejárására gondoltam... Illetve 3 aktív felhasználónál. "
Ja, mert mi eddigi életünkben 3 elemnél többet tartalmazó tömböt nem jártunk be, és elképzelésünk sincsen arról, hogy milyen is lehet, ha egy oldalon 3-nál több felhasználó is tevékenykedik egyszerre...
Nem azért, de ekkora arccal, a többiek lebecsülésével (a másik tudásának vagy tapasztalatainak ismerete nélkül) betolni egy indokolatlanul nagyképű dumát nem túl szimpatikus kezdés a fórumon - ahogy elnézem, ebben a topicban eddig ez a kettő volt az összes termésed.
Hidd el, hogy nagyon jó szakmai vitákat lehet folytatni itt a fórumon arcoskodás nélkül is - ha jó szakmai érvet hozol fel, elfogadjuk, de lehet, hogy vitatjuk - amivel még nincs is semmi baj, mert egy ilyen vita termékeny is lehet, mindegyik résztvevő fél tanulhat belőle a másiktól. De amiket eddig villantottál, annak alapot nem adtál, csak értelmetlenül lefitymáltad más kódját.Visszatérve a kérdésre:
nagyon nem árt, ha az ember a kód rugalmasságát, átláthatóságát, módosíthatóságát, bizonyos részek egységes kezelését is az első szempontok közé helyezi.
Például ha éppen az a cél, hogy mondjuk valamilyen formmezőket azonos módon tudj validálni, feldolgozni, azonos tömbbe tartozzanak, akkor ez a tömbös megoldás nagyon előnyös lehet, ha valaki jól írja meg, a hozzá tartozó kód gyorsan átlátható, könnyen kezelhető lehet.
Vegyük azt, hogy mondjuk épp egy select lista klónozgatásáról van szó, előre nem lehet tudni, mennyi keletkezik, de azért ugyanezen a formon mondjuk van még 10 text field, 5 textarea, néhány radio box, checkbox, stb.
Te meg azt mondod, hogy fúj de csúnya ez a tömbös megoldás, te úgy fogod megoldani, hogy a select listáknál mondjuk a name attribútum mögé raksz egy alsóvonás+inkrementált számot (tehát mondjuk ilyen lesz: name="list_1", name="list_2", stb.) Gondolj bele, milyen csúnya lesz ennek a szerveroldali kezelése - és mennyivel szebben kezelhető lenne egy tömbös megoldás, ahol egybetartozó elemeken rohangászhatnál végig.
Vagy:
a $_POST-on belül mondjuk van 100 formmező, ebből kb. 30 mondjuk a fentihez hasonlóan összetartozó, de szerinted legyenek csak széjjeldobálva, majd valami érdekes módszerrel megpróbáljuk bejárni - pl. a $_POST tömbön végigmegyünk, majd minden egyes elemre valami ellenőrzést megpróbálunk pl. a name attribútum első pár karaktere alapján ellenőrizni (vagy nem tudom, hogy gondoltad). Nem lenne szebb úgy, ha a 30 teljesen egybetartozó, hasonló módon kezelendő mező egybetartozna, és egy tömbön belüli tömb lenne? Így azonos name-en belül több field szerepelne.
Kétlem, hogy ez a fajta a tömbbe rendezés releváns teljesítményromlást okozna.Remélem innentől már némi konkrétumokat is tartalmazó hsz.-eket fogsz tudni kreálni, úgy érdemben is tudnánk vitatkozni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Entrecampos #9141 üzenetére
Bocs, de nem publikus.
A lényege, hogy sok checkbox van, select és intervallum mező, amiket valahogy fel kell dolgozni a php-val. Illetve nagyon sok nem is így van elmentve az adatbázisban.
Gondolok itt olyanra, hogy ha ki van választva egy checkbox akkor az adatbázisban több lehetőség is lehet.
A selectnél egyértelmű, hogy csak azok a lehetőségek vannak rá, amik az adatbázisban is fellelhetők.
Így csak ezt találtam járható útnak.
Nem tudom, hogy most mennyivel lenne gyorsabb az is_array helyett ha azt mondnám neki, hogy if(kb 50 elem felsorolása).
Localhost alatt gyors, nem tudom mekkora terhelése lesz a rendszernek így...de...
Lacces: Szerintem nem, ha már nagyon váltani akarsz akkor inkább már a synfony szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest