- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #2862 üzenetére
Nem, csak az volt, hogy ciklusba voltak ágyazva az include-ok, kábé így:
while(iteráció) {
include('ugyanaz a fájl.');
}Én hülyeségem.
HTML űrlap generálás miatt kellett, s nem ilyen volt hanem sok egymásba ágyazott ciklus, így állandóan a winyón kellett kaparnia 17 fájl után, amiből néhányat akár 70x is be kellett ágyazni. Írtam egy osztályt, ami gyorsítótárazva ágyaz be, azaz ha valamit beágyaz, akkor beírja egy változóba is a benne lévő php scriptet, majd ha mégegyszer be kéne ágyazni, akkor már a memóriából olvassa be a scriptet, s eval-lal újra lefuttatja. Persze a szkript lefutása után törlődnek a cuccok a memóriából, így ezzel "csak" 5x tempót értem el, ami még mindig 2x lassabb az egy fájlos módszernél, úgyhogy fogtam magam és becache-eltem egy fájlba az egész generált űrlapot (ami 200x gyorsabb), oszt kész, az úgyis ritkán változik
class Cached_Include {
private static $_cache;
public static function inc($inc, &$importVars)
{
$inc = dirname(__FILE__) . '/' . $inc;
if(!self::$_cache[$file]) {
self::$_cache[$inc] = '?>' . file_get_contents($inc) . '<?';
}
extract($importVars, EXTR_REFS | EXTR_SKIP);
eval(self::$_cache[$inc]);
}
public static function save()
{
file_put_contents('cache.txt', serialize(self::$_cache));
}
public static function load()
{
self::$_cache = unserialize(file_get_contents('cache.txt'));
}
}Sebességek amúgy:
sok fájl, no optimalizálás: 1200-1500ms
sok fájl, cachelt include: 180-200ms
egy fájl (minden ebben van): 80-100ms
cachelve az egész hóbelevanc: 1-10ms -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #2862 üzenetére
Helyesbítek: a fileműveletek lassúak. Ha 1-2-10 includeod van csak, ez nem fog feltűnni, ha sokkal több, akkor viszont már jelentős visszafogó tényező.
Például a symfony framework ez ellen úgy védekezik, hogy cacheli a teljes core rendszerét egyetlen masszív php fileba, így éles rendszerben csak az van includeolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest