Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz Taci #20818 üzenetére

Kapkodtam, bocsánat...
    A 039 az nem 8-asban (Oct) van, hisz' ott a 9-es szám benne...
    De az zavar be igazán, nem nagyon látok példát rá, hogyan lenne 8-asban (Oct) leírva bármelyik karakter is.

Itt van pl. ez a táblázat: [link]

A 039 azért az aposztróf, mert a 39 Dec-ben az. És valamiért a &#039-et őt átalakítja &#39-cé.

Én azt gondoltam (mert mint írtam, sajnos példát nem találtam rá), hogy ha 0-val kezdődik, akkor 8-as számrendszerbeli (Oct). És hogy az ellenőrzésed is ezért van így megcsinálva, hogy ha 0-val kezdődik, akkor már csak 0 és 7 közötti számokat vizsgálsz.

De itt van pl. a 047. Ez ugye megfelelne a feltételnek, mert 0-val kezdődik, és utána 0 és 7 közötti számok vannak. A kódod szépen le is zárja ;-vel, a böngésző viszont /-t ír ki, mivel a 47 a / karakter decimális kódja. Szóval ott is a 047-et 47-ként kezeli, Dec-ként.
    Viszont Oct-ban a 047 az aposztróf lenne '.

Az Oct-kódolásúakat tényleg &# kezdéssel kell meghívni? Ezért ellenőrzöd így? Tehát hogy ha &#0-val kezdődik, akkor 8-as számrendszerbeli (Oct)?

És amit írtál példát sem értem már:
    &#01019blabla
    Itt is a kódod azért rakja a pontosvesszőt a 0101 után, mert meghúztad neki a 0-7 határt (0[0-7]+). Ezért lesz e belőle, és az &#101 az e karakter, így kiírni is azt írja, hogy
    e9blabla
    Szóval ezt is a Dec-kódolásként veszi.

És te azért írtad azt, hogy a kimenet A9blabla lesz, mert a 101 az Oct-kódja az A karakternek.

Viszont mégsem így működik. Nem lehet, hogy azért, mert a Oct-kódokat nem &# kezdettel kell írni? (Nem tudom, sehol nem találok példát rá.)

Mert ez így most már nagyon össze-vissza számomra, és rosszul érzem magam, hogy ennyi kommentet írok, és spammelek... :F.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés