Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter Kiss

őstag

válasz mobal #13540 üzenetére

A Kohana hasonló az előző kettőhöz. Valószínűleg mindegyiknél abból indultak ki, hogy kellene valami keret az apróságainknak, de akkor használjunk osztályokat, de még tegyünk hozzá valami feature-t, és még egyet, még egyet...

A Symfony2 ezek mellett egy ASP.NET MVC szintű cucc, bár több ponton szerintem túllőttek a célon, illetve az annotációkkal történő játék nekem nagyon nem jön be (majd esetleg akkor, ha a PHP-nak sajátja lesz), de Potencier bácsi és csapata azért érti a dolgát. Valószínűleg én is előbb a Symfony2-t nézegetném, mint a Zend Framework-öt. (Akár máshogyan is lehetne érzékeltetni az előbbi 3 és a Symfony2 viszonyát: PHPMailer vs. Swiftmailer)

---

@Sk8erPeter
    Hiába raknak a Drupal alá Symfony2-t, amíg "bizonyos kódrészletek kompatibilitási okokból megmaradnak", magyarul a szarkupacból egy egész halom lesz. Nice move. (Igazából akármit csinálhatnak, annyi minden van Drupal alá, hogy azok miatt nem lesz soha semmilyen nagy megtisztulás.)

• Tele von Zsinór

őstag

válasz mobal #13540 üzenetére

Ha van időd és türelmed egy elég meredek tanulási görbére, akkor én nagyon ajánlom a Symfony2-t. PHP 5.3 alapú, a következő 1-2 hétben várható a 2.3-as változata, ami az első LTS lesz, három év supporttal. Elég jó közössége van, levlistán, stack overflowon és IRC-en is lehet hatékonyan segítséget kérni. Itt is van rajtam kívül néhány ember, aki foglalkozott már vele.

Ha egy kisebb keretrendszerrel kezdenél, akkor ott a Silex, ami egy microframework Symfony2 komponensekre épülve. Az elmúlt másfél évben két Sf2-es projektet kivéve kizárólag ebben dolgoztam, nagyon megszerettem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés