- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Cucka mondta nékem, hogy statikus eljárásokat/függvényeket abstract osztályba rakni bohóckodás.
Most nem nézek utána, de szerintem azt írtam, hogy saját framework-öt írni a bohóckodás. (De ha mégsem, akkor erre gondoltam
)Statikus függvényeket nem blaszfémia használni, egyszerűen csak ugye ezek lényege, hogy egy osztályra vonatkoznak, nem pedig az osztály egyes példányaira, így pontosan akkor kell őket használni, amikor pontosan erre van szükség - általában nincs. Kód vagy osztálydiagram nélkül nehéz okosakat mondani, esetleg megmutathatnád, hogy mit készülsz implementálni.
A statikus függvények másik jellemző felhasználása, amikor rengeteg segédfüggvényeked van (mondjuk egy framework-ben ez jellemző) és ezeket témakör szerint osztályokba rendezed úgy, hogy mindegyik statikus lesz. Tulajdonképpen globális függvényként használod őket. Ennek az előnye:
- ha megcsináltad rendesen az autoload()-ot, akkor az megoldja az include-okat erre is
- nem parse-oltatsz le fölöslegesen egy csomó kódot a php-val
- szép rendezett kódod lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Nipogi MINI PC / Celeron N5105 / 240GB SSD / 12GB RAM
- Bontatlan Lenovo LOQ-83JG002SHV-Ryzen 7 250-32gb-1TB-RTX5050 8GB-144 Hz-35 hó prémium gar-magyarbill
- Bontatlan Lenovo LOQ-83JE00QRHV-i7 13700HX-32gb-1TB-RTX5060 8GB-144 Hz-35 hó prémium gar-magyar bill
- Samsung Galaxy S25 FE, 8/128, tengerészkék
- ID-Cooling CPU hűtő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Xiaomi 14T Pro 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)