- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Saphis 7805-nél egyre zavaróbb, hogy a TV program váltáskor nem mindig írja ki a csatorna infót, vagy még az előző műsorok valamelyikét írja. Ha megnyomom az infót, akkor azt írja, nincs csatorna információ és csak kb. 15-20 mp után adja be.
(Műsorújságba lépve egyből ír mindent.)
Ilyen van másnál is, vagy ez egyedi hiba nálam? -
Pancsermeste
őstag
válasz
ferenck #34833 üzenetére
Hát, sajnos mostanában nem fogom tudni kipróbálni.
Ám esetleg azt tudnád megnézni, hogy a saphis 7805 távszabályzója viszi-e a TV-det, mert akkor valószínűleg ez is fogja.
Amúgy nem hinném, hogy be lehet szerezni, kb. 10 év óta halott projekt ez az Essence féle elgondolás, tuti nem gyártanak már ilyet.Degeczi: Hát ez valóban hasonló. Ez is full fémből van?
-
Pancsermeste
őstag
De jó, hogy említed!
Nemrég dugtam a TV-be miracast kütyüt, és most vettem észre, hogy teleszemetelte a router log file-t, valami UDNP bejegyzései voltak 3 másodpercenként.
Szóval így a lényeget vissza se tudtam nézni.
Most kikapcsoltam az Auto UDNP-t a routeren, így most nem szemetel a miracucc. No, meg majd átkapcsolom a mirakütyüt 5 GHz-ről 2,4GHz-re, hátha az kavarta be a TV WiFijét. (lehet összeakadtak a hullámok)
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
58PUS7805 belső lejátszójával 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolattal egész jól, stabilan megy a lejátszás media szerverről. Annyi a gond, hogy mivel nagyon telített a házban az összes csatorna, így időnként előfordul nagyobb bitrátájú filmeknél, hogy elkezd pufferelni.
Gondoltam jobban fog menni 5GHz-es WiFin. Valóban, gyorsabb is lett az internet kapcsolat, de itt meg szinte az összes filmnél legalább egy helyen megakad a lejátszás és csontra kifagy a TV. Csak áramtalanítás segít. Először azt hittem, hogy a filmben lehet valami tömörítési hiba, ami kiakasztja, de miután visszamentem 2,4 GHz-es kapcsolatra, a filmet hibátlanul lejátszotta.
Találkoztatok már ilyennel? Vajon mitől lehet? Amúgy jobb lenne 5G-n használni, mert azon még nem annyira szennyezett az éter és sokkal gyorsabb is. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Csabi1984 #33491 üzenetére
Igen, media szerver, de a Saphi teljesen jól jeleníti meg, pont úgy, ahogy én szeretném.
A beépített lejátszó is elég jó szerintem, csupán egy gondom van vele, mint úgy általában a teljes Saphi rendszerrel, hogy néha lefagy a lejátszás (ill. az egész TV)
Van egy-két (gondolom rosszul kódolt) filmem, amitől bizonyos részeken mindig kifagy és csak az áramtalanítás segít. Sajnos ez nem csak lejátszásnál fordul elő, hanem mondjuk alexa utasításos zenehallgatás után is meg tud bolondulni a rendszer. Van amikor csak a hangerő szint állítódik el, van amikor a TV csatorna infót nem jeleníti meg az alsó sávban, meg nagyon sok apró bosszantó hiba, ami csak áramtalanítás után javul meg. Szóval, nagyon bugos a rendszer. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Csabi1984 #33488 üzenetére
Én Serviio-t használok.
A server konzolban be tudom állítani, hogy milyen kategóriákban csoportosítson, mit jelenítsen meg. Én a mappákon kívül a 'legutóbb meg nem tekintett' és a 'utolsó megtekintett' kategóriát hagytam csak meg, mert ez szerintem hasznos, én legalábbis használom. -
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
stefi68 #32366 üzenetére
Nos, az Extractor kis manuáljából egyértelműen kiderül, hogy CEC kompatibilis a hangerő szabályozásra vonatkozóan. Ezt az alis leírásból kihagyták, pedig nem lényegtelen információ.
Amúgy a "csúszka" hiánya miatt az erősítőt visszakötöttem a Jack kimenetre, de ez a kütyü sem megy ám a lomosba.
Mivel a fülhallgató kimenet már foglalt az analóg hangrendszer számára, így most az Extractor füles kimenetét használom fejhallgató kimenetnek. Beledugtam egy BT transmittert és ha fülessel szeretném hallgatni, csak át kell kapcsolnom a TV audio kimenetet fejhallgatóról HDMI-re.
Elég szépen, tisztán szól még így bluetooth-on keresztül is. -
Pancsermeste
őstag
Aham... értem.
Igen, a TV távszabi direkt volume gombjaival szabályozza a hangerőt, legalábbis Saphi esetén.
Amúgy nem lenne rossz cucc, szépen szól, nem zajos. Sajnos nem CEC kompatibilis, így állandóan be van kapcsolva, de nem sokat fogyaszt.
Ám megszületett a döntés... vissza kell tennem jack-re, kell a csík! -
Pancsermeste
őstag
válasz
erdey_a #32349 üzenetére
Öööö... nem egészen.
HDMI ARC-on szabályozott a kimenő hang szintje. (Éppen ezért vettem az ARC-os extractort és nem optikásat, hogy ne kelljen az erősítő távjával is vacakolni)
Nyilván, konstans szintnél nem is lenne értelme, de mivel szabályozott a kimenete, ezért kellene hangerő csúszkának is lennie.
Amúgy teljesen igazad van, ez legyen a legnagyobb gondom, ám azért bosszantó, na. -
Pancsermeste
őstag
válasz
erdey_a #32341 üzenetére
Mert enélkül nehezebb kontrollálni, hogy mennyire (lehet) hangos. Jelenleg megszoktuk, hogy pl. max. 30-asra állítjuk, akkor a leghangosabb jeleneteknél sem olyan gáz még a hangerő - a szomszédokra való tekintettel (panel lakás).
Van amikor egy halkabb jelenetre állítom be fülre, aztán később jóval hangosabb lesz.
Én még együtt tudnék ezzel élni, de amikor párom észrevette, hogy eltűnt a csúszka, egyből reklamált, hogy állítsam vissza. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #32316 üzenetére
Erre nincs ötlet?
Amúgy, akinek HDMI-s SoundBar-ja van, ott ez hogyan működik? Hangerő sávot kiteszi a TV?
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
PUS7805 - Saphi.
Eddig Jack kimenetről vettem le a hangot az analóg erősítőmre. Ez így elég gagyi megoldás, ezért gondoltam beszerzek egy Audio konvertert, mégpedig HDMI ARC-osat, mivel azt olvastam itt, hogy annak szabályozza a TV a kimeneti szintjét. Ez valóban így is van, ám sajnos a hangerő szabályzót nem jeleníti meg a TV. Ez eléggé zavaró. Lehet valami beállítás arra, hogy a HDMI audió kimenetnél is megjelenjen a volume csúszka? -
Pancsermeste
őstag
válasz
minilego #32164 üzenetére
Nálam kereséssel sem talált újat. Kb. fél éve frissítettem utoljára, azóta is az van (LVAEO_B003FFv.03.11). Akkor ez megjavította a gyakori párosítás eldobást.
Szerencsére az új Main software értesítést se dobja már fel automatikusan bekapcsoláskor, így az utolsó decemberi frissítést még nem kapta meg. Bár lenne bőven mit javítani, de ahogy olvasom, semmit se javítottak az általam tapasztalt hibák közül.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
minilego #31825 üzenetére
Nem írják, hogy a miracast-ot javították volna, de meg tudnád nézni, hogy 5GHz-es WiFi-re kapcsolódva működik-e a screen mirroring? Hátha végre működik ez is.
Bosszantó, hogy jelenleg csak 2,4GHz-en hajlandó csatlakozni.
Ill. a másik nagyon bosszantó dolog, hogy program váltáskor nem mindig írja ki a csatorna infókat, van amikor csak az elsötétített üres sáv jelenik meg, van amikor még az előző, régen véget ért műsort írja ki. -
Pancsermeste
őstag
válasz
urbi73 #30823 üzenetére
Képminősége az árához képest nem rossz.
A Saphi rendszer kissé lassú és bug-os, ám ezek a hibák általános használat mellett nem vagy csak ritkán jönnek ki. Ha használod a beépített lejátszót, screen mirroring-ot, alexát, stb.. akkor előfordulhat, hogy néha áramtalanítanod kell, amikor kiakad a rendszer. -
Pancsermeste
őstag
Ha a TV-t 5 GHz-es WiFi-hez csatlakoztatom, és a telefon is ugyan arra az 5 GHz-es hálózatra csatlakozik, akkor elvileg a kapcsolat is ezen jön létre a kettő között. (bár nálam ez nem működik 5 GHz esetén, csak 2,4 GHz-en sikerül a csatlakoztatás.)
Valahol a beállítások, vezeték nélküli hálózat infónál írja, hogy melyik Wi-Fi hálózathoz kapcsolódott a TV. -
Pancsermeste
őstag
5 GHz-en nálam is jól megy a lejátszás serviio media playerről a saphi beépített lejátszóval. Ezért lenne jó, ha a screen mirroring is menne 5 GHz-en, de sehogy se jön össze, és most tanácstalan vagyok, hogy csak nálam van-e ez így, vagy másnál is, esetleg elbénázok valamit...
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Saphis TV-n sikerült valakinek 5 GHz-es Wi-Fi-vel a Screen Mirroring?
Amikor megvettem a TV-t, nagy nehezen rájöttem, hogy csak 2,4 GHz-en sikerül a telefont csatlakoztatni. Ez eddig se volt túl jó, mivel media szerverről a nagyobb bitrátájú filmekkel már gond lehet, 5 GHz-en sokkal jobb lenne az adatátvitel.
Közben a 2,4 GHz-es Wi-Fi már annyira zavart lett a sok router jeltől, hogy néha már a képernyő tükrözésre sem elegendő ez a kapcsolat, így jó lenne 5 GHz-en összehozni a tükrözést. Közben már vagy három FW frissítés is volt, de ezen sajnos nem javítottak (mondjuk a többi bug-on sem)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
csonkadavid #29458 üzenetére
Ha már kiválasztottad a 2x ; 4x .. stb sebességet, akkor már hiába nyomod az OK-t rajta.
Vissza kell menni sima lejátszásra, majd rámenni az előretekerésre, és azon rögtön hosszan nyomni az OK-t. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #29201 üzenetére
Nemrég érkezett PUS7805-re RC SW frissítés.
Nem akarom elkiabálni, de azóta a bluetooth társítása is stabil, nem kell ~3 naponta újra párosítani a TV-vel. Így az Alexa funkció is használható és a fals "0" programhelyes kapcsolás is megszűnt. (már csak akkor tudom ezt előidézni, ha véletlenül (vagy szándékosan), de egyszerre két gombot nyomok le. -
Pancsermeste
őstag
válasz
blakey #29181 üzenetére
Másik távszabályzóval nálam is jól működik, ill. a sajátjával is akkor, ha nincs párosítva a TV-vel. (vagyis az alexa funkció keverheti be)
Igazából ezek a legbosszantóbb hibái, ill., hogy emiatt nem tudom használni az alexát, mivel tuti, mikor éppen kellene akkor nem működik, újra kell párosítani, de csak áramtalanítás után hajlandó újra párosodni.
A lassúsága meg persze lehet hardver miatt van, minden esetre a tizenes samsungom kétszer olyan gyorsan vált csatornát.
Ezen kívül a többi bug csak ritkán fordul elő, azzal együtt tudok élni.
Vinyó is van rákötve (használom felvételre is), meg BT stick is van USB-ben, soha nem indult még újra magától.
Állandó Wi-Fi kapcsolat, media serverekről játszok le videókat, ez is hibátlan eddig. -
Pancsermeste
őstag
válasz
rainman72 #29178 üzenetére
Saphi nekem se nagyon tetszik.
Az itt leírtakból hiányzik a legbosszantóbb. A távszabit nyomogatva időnként (és ez elég gyakran van) fals jelet vesz a TV? és "0"-ás programhelyre kapcsolja magát. Ott persze nincs csatorna így korrigálja az 1-es programra.
Alexa gombot megnyomva időnként a kis kék led nem világít a távszabin, de a TV-n látszólag veszi a parancsot, ám nem reagál. Ebből is csak áramtalanítás után tudok kijönni.
Screen mirroringnál most az volt, hogy csatlakozott a telefonhoz, de full fekete volt a kép. -> áramtalanítás után megint OK.
Amúgy most megint jött frissítés rá, nem tudom, miket javít, de gyanítom a nálam lévő bugok közül semmit.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
rainman72 #28716 üzenetére
Nem is mondanám butának a Saphi rendszert, mert nagyon sok opciót tartalmaz, mindenféle állítási lehetőséggel.
Inkább csak az a baj, hogy olyan összetákolt, foltozgatott, rendezetlen az egész, sok szoftveres hibával.
Vannak menüpontok, melyből vissza tudok lépni a return gombbal, de van amiből csak a TV (exit) gombbal lehetséges, de akkor kiszáll a setup menüből, lehet újra belemászni a setup-ba ami körülményesen érhető el.
Ezenkívül nagyon lassú is a rendszer, lassan vált csatornát, és gyakran nem jelenik meg a program infó az alsó sávban.
Bekapcsolás után még a hangerőt is nagyon lassan állítja egy ideig.
Kikapcsoláskor nem némítja a fülhallgató kimenetet -> pukkan.
Kezdtem megszeretni az alexa funkciót, ám reggelente elfelejti a távszabi párosítást. Ha újra akarom párosítani, akkor azt írja sikertelen. Csak áramtalanítás után sikerül újra párosítani, de néhány nap után megint elfelejti.
Ambilight egyéni szín van beállítva, de kikapcsoláskor elfelejti az egyéni színt, csak mikor belemegyek az ambi setup-ba, akkor jut eszébe.
Nagyon sok ilyen apró bosszantó dolog van.
Amúgy nem lenne rossz TV, ezzel együtt én szeretem. -
Pancsermeste
őstag
válasz
rainman72 #28701 üzenetére
Ár kategóriájában azt mondom, vállalható a képe, de semmi különös.
MVA panelre jellemző viszonylag jó fekete, nincs bevilágítás, foltosodás, szép homogén a kép, alapjában véve hozza azt a szintet, amire számítottam.
A szoftveres része viszont elég gáz.
A nem túl praktikus menü szerkezeten túl a sok-sok apró bugocska gyakran megtréfál.
Rengeteg fejleszteni való van még ezen a saphi rendszeren.
Az ambi és alexa miatt nem bántam meg a vételt, de igen gyakran felbosszant. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #28451 üzenetére
Nos, tartottam a szoftver frissítéstől, de már meguntam, hogy minden egyes bekapcsolás után felajánlja, így frissítettem.
Frissítés után teljesen inaktív lett Alexa. Appban azt írta, hogy offline van a saphi TV-m.
Eltávolítottam a regisztrációt az Amazon fiókomban, majd ismét próbáltam társítani, de amikor a TV nevét kell kiválasztani (TV, Living room TV.. stb.) bármelyiket választva is csak pörgött a process jelző, nem történt semmi.
Újra hangolás, sőt Virgin módba kapcsolás sem segített.
Aztán, gondoltam pendrive-ról visszateszem a régi firmware-t. Furi, mert amikor kiválasztottam az USB-ről frissítést, azt írta, hogy a jelenleginél újabb sw-t talált, kívánom-e frissíteni. (nem értem, miért újabb a régebbi neki)
Frissítettem hát pendrive-ról, jó sokáig tartott, de megérte az izgalom, mert mikor újraindult a TV, egyből az Alexát promózta nekem.
Ismét beállítás, és ezúttal sikerült a TV regisztrációja, most már nem csak okos eszközöket látja, de a TV-t is kezeli a Saphi Skillel. -
Pancsermeste
őstag
Próbálgattam az Alexát.
Sehogy sem sikerült rávenni, hogy linkelje a TV-t. (7805)
Azt lehet tudni, hogy Magyarországon miért nem támogatott ez a funkció? Mint echo hub működik a TV, sonoff kapcsolókat, yeelight lámpákat kapcsolgat, de a Saphi-s skill nem talál eszközt. Esetleg érdemes lehet más skillek között keresgélni, amivel működhet? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Lootolok #28363 üzenetére
"A TV hangszóró vagy a fejhallgató hangerejének beállításához nyomja meg a Hangerő gombot, és nyomja meg a > (jobb) vagy a < (bal) nyilat a beállítani kívánt kimeneti forrás kiválasztásához. Az érték módosításához használja a (fel) vagy (le)nyilat."
Ha pl. a jobbra nyíllal a fejhallgatót választom ki, akkor a piktogramja kék lesz, jelezve, hogy éppen azt szabályozza.Szerk: bekapcsoláskor mindig az előzőleg kiválasztotton marad.
-
Pancsermeste
őstag
Hali!
7805-Saphi: Ambi fényerőt lehet valahogy állítani? -
Pancsermeste
őstag
Screen mirroring tényleg csak 2,4GHz-en megy? (PUS7805 - Saphi)
Ha 5GHz-es wifire állok, akkor csatlakozáskor azt írja a telefon, hogy ideiglenesen lecsatlakozik a hálózatról, erre a TV persze egyből visszalép TV üzemmódba. -
Pancsermeste
őstag
válasz
ittakary #27523 üzenetére
Saját tapasztalat, de sokan mások is írták már, hogy egy-egy sw frissítéssel addig jól működő funkciók elveszhetnek (gyártó részéről - akár véletlenül, akár szándékosan)
(pl. Samsung H6400-nál Bluetooth audio aktiválható volt service menüben, de egy frissítéssel kivették - így vissza kellett butítanom, azóta is ki van kapcsolva az automatikus frissítés)
Amíg nem tapasztalok hibát, addig nem szívesen frissíteném ezt sem. Egyelőre még ismerkedünk, pl. próbálgatom a különböző média formátumok lejátszását. Lehet hogy egy frissítés után olyan anyagot nem fogok tudni lejátszani, amit jelenleg simán... de ha nem tesztelem előtte, akkor soha nem is fogom megtudni, hogy a sw frissítés miatt nem megy, vagy előtte sem tudta. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Pár napja üzemeltem be az 58PUS7805 készüléket.
Az első dolgom volt, hogy kikapcsoltam az automatikus frissítést. Persze utána Wi-Fi-re kötöttem - és bár valóban nem frissít automatikusan -, de megtalálta az újabb szoftvert, amire minden egyes bekapcsoláskor emlékeztet is.
Hogy lehetne ezt az emlékeztetőt kikapcsolni? Kénytelen leszek mégis frissíteni?
Van arra megoldás, hogy a jövőben ne is keressen automatikusan frissítéseket? -
Pancsermeste
őstag
válasz
alaves #27468 üzenetére
Szuper! Ez nagyon jó hír, így meg is vettem a TV-t.
Samu H6400-on 2,4GHz-es wi-fi-vel a nagyobb bitrátájú filmek már nem mentek át (vagy csak szaggatva) a media szerverről.
Kénytelen voltam 5GHz-re váltani (panelban kevésbé zavart a jele), ám azzal is be-be akadtak néha a nagyobb méretű mkv-k. (néhány 3D-s anyag pl.)
Ma installáltam az 58PUS7805-öt, éppen csak kipróbáltam a DLNA képességeit. Eddig nagyon jónak tűnik.
Látja a Win7-es megosztást, a router vinyón lévő anyagokat és a Serviio szervert is.
Most egyiken sincs durva anyag, de szépen lejátszott mindent.
Jó lenne valami 4K-s teszt anyag, hogy azzal is kipróbáljam, hogy megy át az éteren. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
58PUS7805/12 készüléken megy a lejátszás Serviio media szerverről? Vagy ez csak az androidos készülékek tudják?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Arcam AVR550 Dirac Live
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari