- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2015-08-12 16:10 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Erről írok, önmagában a Philipsel és a termékeivel nincs különösebb gond, jó minőségű termékeket csinálnak illetve nem rosszabb a többinél, de firmware hibák vagy sorozat hibák sajnos előfordulhatnak, így a TV-ket mindenképp személyesen érdemes megnézni és ha megfelel akkor meg lehet venni. Magától a Philips TV-től egyáltalán nem kell félni de nagyon körültekintőnek kell lenni minden modell és márka esetében. LG-nél kb. ugyanennyien panaszkodnak a BX sorozatra illetve az elmúlt 1-2 hétben az "X" sorozatra kiadott firmware-re, hasonlóan hozzád, szintén jöttek e leendő vevők és ugyanezt kérdezték, mert volt aki azt írta, hogy az LG sz@r, pedig nem, csak épp elrontották a firmware-t vagy épp gyengére sikerült az adott sorozat.
-
blakey
titán
Ez sem feltétlenül igaz, van tapasztalatom más gyártók IPS panel+HDR-e kapcsolatban, IPS panel nem HDR-re való. Semmibe nem kell beleolvasnom, saját magam szerzem a tapasztalatokat. IPS-t nem szabad HDR-re venni.
Utoljára leírom, hibás, f@s firmware bárhol, bármikor és bármilyen panel esetében előfordulhat, lásd nemrég kiadott LG firmware ami szétcseszte a "game" módot. -
blakey
titán
HDR-ben gyenge a Philips - nem a Philips hanem az IPS, a kettő nem ua. Philips jobb HDR-ben a Samsungnál ugyanis van OLED-je.

#27115 zeee
Igen, de a fórum átláthatatlansága miatt a hsz-ed nem feltétlenül jó, tehát akkor sem igaz. Sajnos fontos a pontos megfogalmazás, mert nagyon sok téves következtetés születik.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Nem törvényszerű, hogy minden IPS ilyen, én is találkoztam gyakorlatilag hibátlan IPS-el, tökéletesen homogén és bevilágítás mentes volt. A bevilágítás vagy a felhősödés nem IPS betegség hanem LCD betegség, így kell a témához állni. IPS panel gyengeségei a gyenge kontraszt, az "IPS Glow", a VA panel betegsége a rosszabb betekintési szög, a többi mindkét paneltípusnál jelentkezhet.
-
blakey
titán
A Dolby Vision is egyfajta HDR, - Mert én mást írtam?
Pedig van Netflixen HDR egyéni, HDR élénk, DV világos és DV sötét, még akkor is ha alapból azt írja a filmhez/sorozathoz, hogy DV. - ez a színprofilokra vonatkozik és nem arra, hogy milyen formátumot ír ki a TV.
de attól még mindkettő a kontrasztra épül. - ebbe inkább ne menjünk bele, a HDR10 statikus, a Dolby Vision dinamikus aminek a "párja" a HDR10+
Amit általánosan de tévesen HDR-nek hívunk egyes szövegkörnyezetekben az a HDR10-re vonatkozik, és erre volt írva, hogy "A Netflix alapból csak DV ezeken a tevéken, hdr nem választható", ami ugye hibás, mert a DV is HDR, de ha HDR10-et írt volna akkor talán lrtetted volna.
-
blakey
titán
A Netflix "legmagasabb" minősége a Dolby Vision, a képprofilok így alakulnak, az egy dolog, hogy van sima HDR profil, de ott a két Dolby Vision profil is, természetesen azt használod amelyiket szeretnéd, de az anyag DV lesz.
Azokon a TV-ken ahol nincs Dolby Vision és csak HDR érhető el, ott természetesen HDR10 lesz a legmagasabb minőség. Egyénileg nem választható. -
blakey
titán
-
blakey
titán
A Dolby Vision profiljai nem új keletűek, ez már régóta így van. A licence nem a TV-k lejátszójához van hanem a megjelenítéshez, nem spóroltak le semmit és sehol nem írja le egyetlen TV-gyártó sem, hogy a lejátszója milyen DV profilokat játszik le kötelező jelleggel. Az, hogy most egyik TV lejátszója sikeresen lejátszik egy profilt az nem jelenti azt, hogy a következő firmware-el is így lesz vagy épp fordítva. Egy 4 éves UHD Blu-ray lejátszó lejátssza az összes DV profilt, viszont ami esetleg újdonság lehet az a konténerekben való változtatás amiről a gyártók nem tehetnek vagy nem is akarnak tenni, az a közösségi fejlesztés és "ügyeskedés" eredménye, arra semmit nem szabad alapozni, egy klikkel letiltják a gyártók ha épp úgy van kedvük. Nem érdemes szórakozni a DV profilokkal, ha kell a DV akkor olyan lejátszót kell venni ami mindezt tudja, vagy olyan anyagot kell beszerezni ami 100%-osan menni fog az eszközön.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A TCL-t, Hisense-t hagyjuk, úgy néhány év múlva talán olyan szinten lesz a forgalmazás, a szerviz és a minőség, hogy érdemes legyen belük komolyabban foglalkozni. Sokmindennel küzdenek, folyamatosan figyelem a topikokat, néha megnézem a készülékeiket. Részemről passz, nem kéne, egyelőre. De jó úton járnak, hogy jók legyenek minden szempontból.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
TCL, Hisense nálam nem fordult meg, amit láttam az elmegy, de gondolom azért tovább fognak fejlődni. A többi márka készülékeiből volt néhányam, Philips LCD-m 14 évvel ezelőtt volt 3 különböző modell, mindhárom IPS, egyik pocsék volt, de a másik kettő kiváló volt, minőségi, egyiknek üvegtalpa volt. Azóta csak Sony, LG, Panasonic TV-im voltak de idén beneveztem egy Philips OLED-re, az Ambilight nem szempont, nem emiatt vettem hanem a képfeldolgozás miatt. Összehasonlítottam a többi OLED-el, valahogy sokkal szebb volt a kép a Philipsen, szerintem nagyon jól dolgozik a P5, persze vannak akik szerint a Pana vagy a Sony a legjobb, de nem ennyire egyszerű a képlet. Sony nekem nem kell, szerintem továbbra sem gyártja a legjobb TV-ket, Panasonic-ot jobbnak tartom de a Philips jelenleg ott van az élvonalban. Szóval lehet, hogy a szervizháttér gyengébb, kínai kezekben van a TV-gyártás de továbbra is olyan feelingje van, mint az első Philips TV-mnek 30 évvel ezelőtt, imádtam azt a TV-t.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
RGB 10 bit? Az nem biztos, hogy nyerő, csak akkor ha a gépeden megtörténik a megfelelő konverzió. 4k/420/10 bit van HDR10-nél, Dolby Vision esetében 4K/RGB/12bit van. HDR10+-t megnézem.
-
blakey
titán
Ha úgy állítottad be ahogy írták akkor oké, a TV automatikusan felismeri a Full RGB vagy Limited RGB beállítást, számítógép esetében a "Full RGB" a jó, lejátszóknál a "Limited RGB", mindkettő esetében jó a fekete csak ugye összefüggnek a beállítások. A TV-n a HDMI Sztenderd vagy Optimális leginkább a HDR-re vonatkozik, tehát SDR esetén a Sztenderd a jó, HDR-nél kell a szélesebb tartomány de az sem az "Full/Limited" RGB-re vonatkozik.
-
blakey
titán
Külső lejátszókat használok és szerencsére be tudtam úgy állítani, hogy a "near black" ne okozzon gondot. Valóban a Philipsnél a zajcsökkentők pontosan azt a célt szolgálják amit jelentenek, tehát érdemes (legalább) minimumra állítani és máris jobb a helyzet. Pedig ugye megszoktuk, hogy mindent ki kell kapcsolni.

-
blakey
titán
A számítógépes lejátszás nem olyan egyszerű, ha komolyabban érdekelnek az ezzel kapcsolatos beállítások akkor javaslom a HTPC topikot. yCbCr-el is jók a feketék de a rendszer beállítása sokat számít. Nem a kábel a gond hanem a beállítás.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
RGB444-hez megvan a megfelelő kábeled? Videó lejátszására az yCbCr a jó viszont a lejátszón be kell állítani a 16-235-t és akkor jó lesz minden. A TV-ken ilyen szempontból semmit nem kell állítani.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Nem ismerem a 8303-at, passz. A kijelzőkön amivel próbáltam, tökéletesen lehetet látni, hogy pl. a Mi Box hol és mikor hibázik a többihez képest és pontosan olyan dolgokat művelt mint amiket te is tapasztaltál, tehát a Mi Boxos példád nem a legjobb, ezért írtam. Ettől még elfogado, hogy a TV-den hibákat tapasztalsz.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Mókolésmentes CE box is van, pl. Khadas VIM3L HTPC Edition, megveszed, összekötöd és használod, vagy ott a Beelink GT-King ahol kártyán megkapod a CE-t, ha jön frissítés akkor frissíted. Amikor neked volt boxod akkor még nem volt ilyen a CE mint most. Szóval én CE-t használok és amíg van addig marad is, mindent visz, mókolásmentes, de ahhoz olyan boxot kell venni amivel valóban az lesz.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Ezt csak most olvasom. Mi Box S ne legyen etalon, 9.0 OS-el HDR esetében, úgy sz@r ahogy van és pontosan ahogy írod, ocsmányok a sötét jelenetek, a világosak dettó. Szóval ez nem a TV hibája. Teszteltem néhány hétig a Mi Box-ot, FHD TV-n kiváló, UHD-n HDR-el pocsék, Kodival, MrMC-vel, Netflix-el a HDR sz@r, "posztrizáció hegyek", legalábbis hardveres gyorsítással, szoftveressel már jó lenne de ahhoz gyenge. Rosszul vált vissza Rec2020-ról Rec709-re, pontosabban sehogy, SDR /BT2020 marad ami nem jó, nem ahhoz van kalibrálva a kijelzőm, a Chroma is rosszul működik. Szóval szerezz be egy tényleg jó lejátszót ami HDR-en is jó, pl. Amlogic Box CoreELEC-el, meglátod, hogy a TV-d is "jobban szereti".
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
IPS panelnél működhet, főleg ha előtte van egy plusz plxi réteg, nálam van egy TV amin most is működik illetve volt egy másik amin szintén működött. Elég zavaró, hogy ilyenekre is figyelni kell, de hát az IPs ilyen. Viszont olyan IPS is van amin egyáltalán nem működik, VA-n szintén nem működik.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A Saphi nem túl okos rendszer. Ha okos rendszer kell akkor droid, webOS, Tízen. A Saphi új és ha tovább fejlesztik akkor talán 1-2 év múlva elérheti a webOS, Tízen szintjét. Ahhoz, hogy normális app-okat tudjál letölteni az app-ok fejlesztőinek is csipkedniük kell magukat. Lejátszó egyelőre a sajátja. Külső lejátszó használata erősen ajánlott minden TV-hez, nem csak Saphihoz.
-
blakey
titán
Szinte az összes ilyen, LG, Sony TV-im nem látták/látják a 48-as csatornánál magasabbakat. Mi box S látja a 100-as csatornát de a sebessége a töredéke a 36-48-as csatornákéhoz képest, pedig "bika-routerem" van. Ez nem Philips betegség, Wifi esetében 2,4 GHz-en 1-11, 5GHz-en 36-48 csatornák a biztos pontok, nagyon sok eszköznél ez van.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Sőt, vezetékes csatlakozásnál semmit nem kell csinálni, azonnal működik.
ASnipper
Ha most vetted a készüléket és semmilyen módon nem tudsz netet kicsiholni belőle akkor vidd vissza.
Router újraindítás esetleg megvolt? Wifin másik csatorna választása? Kábel esetében a routeren egy másik port használata? -
blakey
titán
Sony szerviz is ugyanezt reagálta nekem, Panasonic szerviznél is volt akinek ilyet mondtak. Sajnos a szervizek ilyenek, AVR szervizeknél is olvasni ilyet. A szervizelés mindig kellemetlen dolog, jobb ha senkinek nem kell szervizeltetni. Router, telefon stb. esetében is van ilyen. Szóval lehet ajánlani a Philipset is, mert ha hibátlan darab kerül a kezeid közé akkor bizony fülig ér a szád. Ha meg szerviz alapján kéne dönteni akkor nagy bajban lennénk, mert szerintem egyik gyártót sem lehet ajánlani. LG is csak akkor jó OLED esetében ha panelt cserél, de az sem végtelen időkig. az sem túl jó, hogy egy zsír új TV-n 1 héten belül 2 panel-csere volt, jó szervizelés ide vagy oda. Egyik sem bizalomgerjesztő.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Azért nem jó a második kép, mert tipikus LCD-betegséget mutat és a még belefér kategória. Az IPS betegségek is jól láthatóak, de a konkrét és erős érv ami miatt javíttatni szeretnéd az pont nem erős és tényleg a belefér kategória. Próbálj meg még 1-2 durvább képet csinálni, hogy jobban érzékeljék. sokat segít ha a háttérben lányok táncolnak.

-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Az egyik jelenség, hogy a Netflixen amikor egy műsor kezdőképernyőjén állok, akkor egy fehér, darabos árnyékszerű dolog jelenik meg a képernyő közepén - ez Netflix hülyeség, Android TV OS alatt is, Saphi OS alatt is, Sony Blu-ray lejátszón is ilyen, mértéke eltérő, OLED-en nem ennyire durva.
A színnel kapcsolatos hibákat talán beállítással tudod orvosolni. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Én láttam a ZH8-at, de meg nem mondom, hogy hol, talán a Westendbe, de sok helyen voltam így nem biztos, és szerintem nem a 75"-ost hanem a 85"-ost, nem hagyott olyan mély nyomot így nem jegyeztem meg
. Egy qrva jó LCD, de nem OLED, ennyi a véleményem. Semmilyen LCD nem tud jobb lenni egy OLED-nél, képtelenség egy maximum 11000:1-hez (vs. végtelen) kontrasztaránnyal és 0,003 cd/m2 feketeszinttel (vs. 0 cd/m2), (nem konkrét adatok, de LCD szinten kb ez lehetne a maximum). -
blakey
titán
Az "OLED-gyilkos" kijelentéssel van a probléma, ha ez eddig nem tűnt volna fel. Egy percig nem firtattam, hogy nem az egyik legjobb LCD, de szerencsére már ebben a hsz-ben is megcáfoltad az "OLED-gyilkos" kifejezést, "- a fekete tökéletes, szinte olyan, mint egy OLED" - itt ellentmondás van, ha tökéletes akkor nincs nála jobb, de az OLED mégis jobb, tehát nem tökéletes.
Az LCD korlátait nem tudja átlépni ez sem viszont nagyon jól kihasználja, nem tud egy LCD végtelen kontrasztot és tökéletes feketét, innentől kezdve nem "OLED-gyilkos", a legjobb kifejezés rá, hogy "közel OLED-szintű". Ha ezt írtad volna akkor semmi probléma nem lenne.
Színhelyesség része a kontraszt mivolta, tehát ahogy írják, remek, az egyik legjobb, de nem a legjobb.
Elég sok tesztek olvasok én is, a HZ8-at a trustedreviews is tesztelte, jókat írnak róla, de az LCD hibái megvannak.
Szóval ennyi a lényeg, egy kiváló LCD, közel OLED-színt de még nem tart ott. -
blakey
titán
Csak hogy rövidre zárjuk, nem több LCD TV-t láttam, hanem sok volt konkrétan a birtokomban, azaz megvettem, használtam, mind közép- és felsőkategóriás. "Sz@rokkal nem dobálózok"
, zsigulim sem volt. az a TV messze van egy Lamborghinitől, maximum egy BMW.
Az a Sony jó LCD TV, sőt, de ott a Samsung Q900T ami nagyon ott van, de egyik sem "OLED-gyilkos", főleg, hogy ott a "blooming", innentől kezdve nincs miről beszélni.
Senki nem írta, hogy sz@r TV lenne, de az OLED-től még messze van.
OLED-nél ott a beégés esélye, LCD-nél meg ott a LED-ek kiégése, a fény szórására alkalmas "fényszórók" leválása.
Amúgy mi is a problémád, hogy van ez az LCD, ami lazán OLED szint? Inkább örülni kéne ennek... - csak az, hogy annyi pénzért inkább egy 77-es OLED CX-et veszek ami jobb annál az LCD-nél, persze "csak" 4K. Nem baj ha van egy jó LCD az viszont igen, hogy "emberi méretben" nem tudnak csinálni egy normálisat és továbbra is hangsúlyozom, hogy a Sony a Dolby Visiont "Low Latency" módban tudja. -
blakey
titán
Nem haragszom, de jobban hiszek magamnak. Én kipróbálom és saját magam tesztelem.
Arról nem beszélve, hogy ez a tévé az OLED-del ellentében nappal is tökéletesen nézhető képminőséget produkál - ez mekkora butaság, nappal is tökéletes az OLED képe, nem tudom te mit néztél.
Az lényegtelen, hogy hány szutyok LCD-t néztél, ez nem az a kategória. Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen. - aha, csak nem szutyok kategóriát nézek és mielőtt tovább folytatnád, ez a stílus nálam nem pálya, innentől kezdve és úgy érzem, hogy nagyon rossz irányba vinnéd a beszélgetést.
Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen. - vicces, hogy te nem próbálod ki a drága TV-ket csak olvasol róla, de véleményed az van. Na itt és most vége a veled folytatott "vitának", mert ez nem az lenne, nem tudsz normálisan hozzászólni, máris személyeskedés irányába viszed a beszélgetést. -
blakey
titán
Az a helyzet, hogy amennyiben kalibrált egy OLED meg egy LCD akkor nincs az az LCD amelyik "leverné". Elég sok felsőkaegóriás LCD-t néztem OLED mellett, kivilágított helyiségben nézhető de amint sötöt lesz a szobában máris elvérzik. Ekkora fényerő semmihez nem kell. de mindegy, hidd azt, hogy "OLED-gyilkos."
Vagyis OLED képminőség az OLED gyengeségei nélkül. - ez így helyesebb "Vagyis közel OLED képminőség az LCD gyengeségeivel." -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Szerviz helyett ennek elállásnak kellett volna lennie. Szerintem így, hogy már a szervizt is megjárta nem állhatsz el a vásárlástól. De egy próbát megér. Azon ne gondolkodj, hogy a cserekészülék is ilyen lesz, elég akkor ha majd nálad van, arra újból indul a 14 nap.. Ha nem jó akkor pénzt vissza és másik modellt választasz.
-
blakey
titán
Saphin csak Netflix érhető el ezek közül.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Ha Kodit használsz akkor minek kell hozzá a plex szerver? Van valami előnye így?
A központi adatbázis miatt, mindenhol, minden körülmények között ugyanazt látom, onnan folytatom ahol abbahagytam illetve több felhasználót is beállíthatok, hogy ne zavarjuk egymást
MrMC Android TV OS-re, iOS-re és tvOS-re érhető el, Infuse csak iOS és tvOS-re, az Infuse "világbajnok" lejátszó.
Én kodi alá csak megadtam a lejelszavazott smb megosztást a serverPC-ről, látja a szükséges mappát és viszi szépen gyorsan a tévé, lejátszásnál szépen aktiválja a HDR-t is. - igen, tudom, évek óta Kodit használok, előtte csak egy eszközön, majd több lett, kellett a központi adatbázis így lett MySQL és később Emby/Plex.
"Igen, van arra megoldás, hogy Kodival használd a Plex-et." a plugint ismerem, de nem igazán jött be hogy kodin belül még be kell lépni a plex-be is.. - erre van a PKC. De a Plex kiegészítő is beállítható, hogy automatikusan elinduljon.
a Connectet is meglesem majd h mit takar. - Plex adatbázis kezelés Kodi alatt, semmi nem utal Plex-re, minden "Kodis".
a szomszéd szobábol jövő hap Ac2 ről kapja - az a router gyenge Wifiben. -
blakey
titán
Nem durci, nem azt használom, nem tudom miért jó vagy sem. Ha nem érted így a leírtakat akkor hogyan írjam, simogassalak előtte?
-
blakey
titán
Ezt írtam? Nem. Nem tudom miért jó vagy nem, nem azt használom.
-
blakey
titán
Plex szervert használok de Plex-et nem.
Kodival, MrMC-vel, Infuse-al használom. Igen, van arra megoldás, hogy Kodival használd a Plex-et. Van Plex kiegészítő vagy PlexKodiConnect. Szóval ne térj vissza csak a Kodira, az adatbázis kezelése egy picit gyengébb és több odafigyelést, meg tudást igényel, de megoldható csak Kodival is, hogy minden eszközön ua. legyen.sokrétűbb a kodi beállítása és van amikor fájlt kell szerkeszteni. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Panasonic és Philips esetében több helyen is olvastam, hogy válogatott, rendelésre készült paneleket kapnak, így az esély kisebb a hibára illetve talán jobban odafigyelnek minőségellenőrzésnél is, az elektronika is más. Sonynál nem olvastam ilyenről, de lehet, hogy náluk is válogatott panelek vannak viszont ott nincs HDR10+ és a Dolby Vision is butított. Én belevágnék egy Philips vagy Panasonic OLED-be aztán lesz ami lesz.
-
blakey
titán
Ha jól értem ,megnyugodhatok, Philips fronton legalábbis. - erre nem tudok írni semmit, akkor nyugodhatsz meg ha használtad legalább 5 évig mindenféle gond nélkül. Én is olvasom minden topikban a panaszokat, nyilván többnyire azok írnak akiknek van valamilyen gondjuk viszont az OLED topiban az újonnan vásárolt TV-k garanciáztatása egy picit engem is elbizonytalanít de arra is van esély, hogy hibátlant tudjak venni. Szomorú, hogy az újonnan vásárolt cuccnál is arra kell gondolnod, hogy lehet, hogy 1-2 hónap és szervizeltetni kell. Ez nem OLED és nem LG specifikus, bár tény, hogy OLED-nél az LG-k elég sűrűn "látogatják a szervizt" illetve a szervizes jön panelt cserélni.
-
blakey
titán
Magyarul ha az LG OLED ilyen, akkor az összes.. is. - Nem, az LG Display és az LG TV-s üzletága két különböző dolog, míg az LG TV kb. minden panelt megvesz (és az elektronika meg eltérő) addig a többi gyártó az LG Display-től "állítólag" rendelésre kapja a paneleket, ennek köszönhető, hogy pl. a Philipsnek is más a panelje.
-
blakey
titán
A mai világban nincs olyan TV amire azt mondhatnánk, hogy egyértelműen jobb, mindegyik ugyanolyan sz@r vagy jó, főleg ha a nagyobb márkák azonos kategóriáját nézzük. Mennyivel jobb egy LG OLED amit megveszel örülsz, majd néhány nap vagy hét múlva hibák jelennek meg a kijelzőn? Ez nem egyedi, itt a fórumon is elég gyakori jelenség. Azért az sem egy qrva jó dolog, hogy veszel egy 1,5M-os TV-t majd 3 hónap múlva hibás lesz a kijelzőt amit garanciáztatnod kell. Persze ez máshol is előfordulhat de az LG-nél újabban majdnem minden 3-ik tulaj garanciáztat.
Furcsaságok mindig vannak egy ilyen áruházban, de manapság nem "csak" szakirányú eladók vannak, értsd, nincs konkrét tapasztalata, eladó és az a dolga, hogy valamit eladjon, ha előtte azt mondják neki, hogy ebből a termékből +20% jutalékot kap akkor azt fogja jónak minősíteni. Egy boltban mindig az a jó amit el akarnak adni. Olyan is előfordul, hogy egy márka egyáltalán nem akar jutalékot adni míg a többi igen, ilyen esetben is az az ellenség amelyik nem fizet.
15 év után vettem megint Philips TV-t, azóta csak figyeltem, olvastam, eleinte, az átállás után azért voltak hibás termékek de véleményem szerint az elmúlt 3 évben nem lett rosszabb a többi márkához képest, szépen "felfejlődött" és nem tartom rosszabbnak, sőt, bizonyos szempontból talán még jobb is. Amikor vásárolni megyek akkor már tudom, hogy mit veszek, de úgy megyek, hogy érdeklődöm és kíváncsi vagyok a dolgokra, voltam olyan boltba ahol ugyanúgy lehordták mindennek a Philipset és inkább ne, de helyette ott a Samsung meg az LG. Tovább mentem, egy másik boltban egyáltalán nem hordták le, nézzem meg, nyomogassam, hasonlítsam össze a többivel, stb. Szerintük jó TV-k, és így tovább. Természetesen én tudtam, hogy mit veszek, de ilyenkor adni kell a hozzá nem értőt és kíváncsiskodni, hogy mi sül ki belőle. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Erre gondoltam, de akkor ez jó. Nem a TV-vel van a gond.
Új kártya?
Ha igen akkor már az is gyerekzárral érkezik és akkor a médiakártyánál is ki kell kapcsolni, olvasd el a küldött használati útmutatót.
"Mediacard beüzemelés, hibaelhárításSzülői Felügyelet – Parental ControlJ
elenleg kétféle Mediacard van forgalomban a Vodafone-nál. A régebbi típusú Mediacard nincs gyermekzárral ellátva. Az új típusú Mediacardban elérhető a gyerekzár funkció, amelynek két állapota van:– kikapcsolt– bekapcsolt
Alapbeállításként a Mediacard úgy érkezik, hogy a Gyerekzár funkció be van rajta kapcsolva és a 18 év feletti korhatár besorolással rendelkező tartalmak blokkolva vannak. A PIN kód alapbeállításként 0000. Ezt a PIN kódot meg tudod változtatni a Mediacard menüjében. Amennyiben a PIN kódot három egymást követő alkalommal rosszul adjuk meg, akkor a Mediacard 10 percre letiltja a további próbálkozásaidat.Hogyan kapcsold ki a Gyerekzárat:• a Mediacard illesztőfelületén keresztül keresd meg a Mediacard menüjét• ezután lépjünk be a Gyerekzár menüpontba• ezen a menüponton belül található a gyerekzár állapot, ezt a megfelelő helyzetbe állítva ki/bekapcsolható a funkció
A gyerekzár PIN kódja ugyanúgy a Menü/Gyerekzár pontban módosítható. Új PIN-kódnak bármely tetszőleges 4 számjegyből álló kód megadható. Amennyiben elfelejtetted a beállított PIN kódot, akkor a Gyári beállítások visszaállításával érhetjük el azt, hogy ismét az alapértelmezett 0000 PIN kód lépjen életbe." -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Szemezgetek itt 1-2 modellel, de az LG OLED panellel (és minden oleddel ugye) állítólag az a baj, hogy 24p filmek esetén, javító algoritmus nélkül eléggé zavaró tud lenni a film "darabossága", ha meg javítót kapcsol az ember, jöhetnek a kisebb-nagyobb foltosodások, hibák, stb. - ez valahogy nem így van illetve szerintem félre érted. Én nem tapasztalok ilyet, ráadásul érzékeny vagyok erre, Film mód gyakorlatilag tökéletes, LG TV-k ebből a szempontból gyengék.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A saját fehérszint beállításodat szemre végzed? - most igen, de nem volt nehéz, a meleghez képest vissza kellett venni, de nem nagyon, teztábrákkal nézve is szinte tökéletes. Most azt mondom, hogy qrva jó.
a feketéhez közeli megjelenítés és a gradient ezért nemigen javult átlagosan tömörített anyagoknál. - azért a zajcsökkentők minimumon egész jól dolgoznak, gamma 1-el nincs fekete közeli villogás, nyilván műszerrel pontosabban be tudnám állítani de most elégedett vagyok, nem kell a műszer
, szerintem 1-2 pontot lehetne javítani, de nem biztos, hogy kell. "RGB villogos" tesztnél is helyén vannak a színek, pontosan jelzi, hogy hol jó. -
blakey
titán
Van amelyik firmware esetében 4 órás volt, de van amelyiknél 6.
-
blakey
titán
Hulyeseget kerdezek, de ha beeg azt cserelik garanciaban? - sok mindentől függhet, általában cserélik, előtte azért megnézik szervizmenüből, hogy rendeltetésszerűen volt-e használva vagy sem, ugyanis bizonyos időközönként lefut egy panelkompenzációs ciklus, Philips-nél 6 óránként, LG-nél 4 óránként valamint 2-3000 óránként egy nagyobb panelkompenzáció is végbe megy. Ezeket ellenőrzik és a garancia feltétele, tehát rendszer áramtalanítás nem tesz jót, mondjuk semminek nem tesz jót.
-
blakey
titán
Napi 8-9 oraban biztos, sot sokszor el is alszunk rajta. Szoval igy biztosan beegne - erre ne vegyél mérget, másnál 10-12 órát megy, ráadásul számítógépre kötve. Nálam is megy néha 6-8 órát amikor sorozatokat nézek. Nem kell 70-100-as OLED fény mellett használni, mondjuk amellett, hogy megnő a beégés esélye számomra (mások számára is) vakító, elviselhetetlen, 20-35 között bőven elég, nálam 25-ös.
-
blakey
titán
Mindig van olyan amikor már inkább a másikat érdemes választani. enyém 2017-es volt, akkor 50"-osban nem volt OLED és abban a méretkategóriában és 200e-ért egy felsőkategóriás nanocellás IPS nagyon jó volt.
De azóta OLED, semmilyen LCD nem ér a nyomába, ezen napokig, hónapokig is lehetne vitatkozni, elképesztően nagy a különbség egy felsőlategóriás LCD és egy belépő OLED között az OLED javára.
Egyébként meg a kijelentésedre reagáltam mivel láthatóan nincs vele tapasztalatod. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Azt ugye tudjátok, hogy érdemes feltenni az Aptoide TV app-ot és akkor sokkal több minden telepíthető.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Hétvégén arra lettem figyelmes, hogy a színek nem olyanok, mint amire beállítottam, szerintem belenyúltak a színkezelésbe, nekem úgy tűnik, hogy a színhőmérséklethez hozzányúltak és a színvezérlés is változott. Sajnos több időt nem tudtam rá szánni. Én is csináltam egy gyári visszaállítást, most a Meleg szín sincs túlvezérelve és egész jó, nem kell saját beállításokat használnom. A logóvédelem nem tűnik annyira agresszívnak, a rendszer sebessége is változott, DLNA is valóban gyorsabb lett, nem sokkal de jobb.
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- OpenWRT topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest