Új hozzászólás Aktív témák

• freeapro

senior tag

válasz pimi50 #269 üzenetére

Azt ne editáld. :)
    Ha megcsinálod a recovery-t és csinálsz egy backupot ezt fogod látni:

-boot.img - ez a linux kernel szintje, ezt bootolja be normál inditáskor (power gomb) a bootloader, ez az ami 4 magosnál nem szabad lecserélni, 2 magosnál pedig a T30-as teljesítményt növel (úgy tudom)
    -recovery.img - ezt bootolja be ha recovery-t indítasz (hang le gomb + power gomb)
    -system.ext4.tar.a- ebben vannak a rendszer szintű androidos fileok, itt a system/app - ban vannak az .apk-k vagy a deodexelt file-ok, system/lib-ben a shared modulok (*.so)
    -data.ext4.tar.a - itt vannak a felhasználó szintű file-ok: data/app -ban a letöltött apk-k

Ebben kézzel is tudsz garázdálkodni, ha "adb shell" paranccsal belépsz és ha rootoltad akkor a su parancsra root jogosultságot kapsz. Ekkor még irhatóan mountolnod kell a systemet, mert alapoból read-only és takaríthatsz.

Szerintem egyébként a gyenge teljesítményt okozó memóriahiány oka, hogy nincs swap file alapból. A T30-ban és a főzött romban van. A gyökérben van egy make_swap.sh, de nem csinál semmit. Töltöttem le rá külön applikációt, de azt se használt. Valami linux guru megmondhatná hogy kell csinálni én csak swap partíciót csináltam eddig telepítéskor.

Új hozzászólás Aktív témák