- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Egy perc néma részegen rántotthúsos szendvics rágcsálással emlékezzünk meg https://444.hu/2021/01/06/lebontjak-az-egykori-wichmann-epuletet-szalloda-lesz-a-helyen [link] .
Sic transit gloria mundi"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #79692 üzenetére
Vállalkozásra, befektetésre. Kis kecó a Comoi tó partján, stb, ingatlan inkább hozza a pénzt mint visszi ha okosan csinálod.
Azon kívül vállalkozásokba beletolni a pénzt, amik szintén tudják hozni a lóvét ha jó helyre rakod (akár csak befektetőként).
Urambocsá valami hasznosra költöd és filantrópkodsz. Bill Gates is megoldotta, rajta kívül páran megoldják még, hogy a vagyonuk nagy részét hasznosan költik el és maradékból még mindig fényűzően tudnak élni.Én legalábbis előbb vennék 20db 80nmes lakást a világ minden pontján, bérelnék fel embereket akik Airbnb-ztetik és lenne hova mennem ha nyaralni akarok plusz hozná a pénzt meg jó helyen állna benne, mint venni egy darab 800nmes hodályt itthon, me' kell.
De ez én vagyok, mindenki más, lehet nekik van igazuk (de szerintem nem)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz madgie #79671 üzenetére
Jaja, amiket láttam róla hasonló felhasználásra az alapján nekem is nagyon bejön.
Mostani asztalim eléggé öreg, kb 5 éves, akkor hiába volt a csúcs, eljárt fölötte az idő. Jövőre kinéz egy költözés, meló váltás, miegymás, ezért merült fel bennem a laptopra váltás gondolata. A biztonság kedvéért várok azért még vele, hátha jövőre kijön egy v2 verzió és akkor vagy a mostani széria lesz olcsóbb vagy bevásárolom magam az újba.
Mostaninál a m1 emulated vagy milyen módja miatt láttam azért szintén csodákat...film scanner szoftver nem működik sehogy, stb."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #79651 üzenetére
Nekem is m10pro muzsikál, most januárban lesz 3 éve. Ütöm-vágom, úsztattam már direkt (ha egyszer papíron vízálló). Egyelőre bírja a strapát de előre idegesít engem is, hogy mit veszek ha beszarik, mert ekkora tepsi nem kell még egyszer.
12mini lenne, de ennyit telóért én már nem adok, én is kiöregedtem ebből a telóbuzulásból.
Szerintem jövőre cserélem arra, addigra csak lemegy az ára és veszek egy refurbishedet; ha nem, akkor meg... akkor nem tudom, mert tepsi még egyszer nem lesz. Néha itthon ha valami multimédiás dologra vagy guglizásra kell, akkor m10pro helyett a régi 5s-em veszem elő. Még mindig kellemes, hogy elfér tenyérben, nem húzza a zsebet, stb.@rbalint: új mbair-t járattad is? Gondolkoztam rajta, de első szériásat nem veszek semmiből inkább, azért nem adok pénzt, hogy bétatesztelő legyek.
Alapvetően tesztek alapján jónak néz ki, ha a gyermekbetegségekből kigyógyítják.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Akkor jól emlékeztem. Anno matekoztam én is ezen, hogy kéne egy robogó, de 50ccm nem halad eléggé, felfúrva meg mókolva nem akarok vele járni, nagyobbra meg nem akarok jogsit lerakni, mert abból úgyse robogó lenne hanem egy rendes motor.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #79571 üzenetére
De azokhoz már kell vagy A-s jogsi vagy ilyen fura A125ös, ami pont arra jó, hogy rákapj az ízére, akarj nagyobbat aztán mehess megint rendes A-sat csinálni, mert kell a minimum 250es gép.
Vagy van robogóból még B-sen vezethető két üléses itthon?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #79501 üzenetére
MIndenki el van havazva szerintem.
Én is vagy munka, vagy hazaérek és összeesek sorozatot nézni asszonnyal, minimál gaming ha van időm, házimunka, aztán alvás, hétvégén meg kikapcsolódás ahogy lehet.
Oszt' nekem még gyerek sincs, mint itt majdnem mindenki másnak."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #79466 üzenetére
+1
Self marketing külön "tudomány", anélkül nehéz érvényesülni, hacsak nem vagy csókos valahol vagy van végtelen ismerősöd akiktől ömlene a meló.
Amúgy alapvetően sokat kell postolni és konzisztensen (kinézetre és időben is), de ez leírva hiába egyszerű, a gyakorlat már szopó."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #79458 üzenetére
Ugyanígy vagyok én is. Az a probléma csak, hogy asszony nem vörösboros annyira, én meg csak nem akarok betermelni egyedül egy üveggel; akár egyszerre akár pár nap alatt.
Amúgy még ami jó ilyenkor az egy füstös whiskey, legalábbis a kinti hidegben a szobában pihengetve nyugiban az illik a hangulatomhoz."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Persze, hogy el lehet menni mindenre IS. Én is fotóztam már esküvőn és rendezvényen kívül kajától kezdve random reklámfotókon át, céges és privát portrétól kezdve webshopra tárgyfotóig mindent is. De mivel pl kajafotóban nem vagyok rutinos, így egy rendes kajafotós nagy névhez képest max gombokat kérhettem el azért a minőségért amit tudtam nyújtani.
Amúgy nem tudom, örülök, hogy már nem vagyok vállalkozó, hanem alkalmazott. Kurvára nem hiányzik az ügyfelek után futás és a hónapról hónapra élés. Az, hogy régen ez a béna marketingemnek, a szűkülő és szaturáltabb piacnak vagy a saját tehetségtelenségemnek tudható be, az maradjon a lelkibékém érdekében egy nyitott kérdés.valószínűleg mindhárom egyszerre "Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Akartam erre reagálni , de lusta voltam, bocs.
Nos, amit írok az csak egy random fotós véleménye, nem kell készpénznek venni, az én elmúlt 10 évnyi hivatásos fotós karrierem tapasztalatain és ismeretén alapszik.
Fotós oldal ami pályázatok gyűjt: van, fejből én sem tudom mi a címe, de beírod, hogy fotós pályázatok akkor kidobja a gugli. Ott össze van gyűjtve pár oldalon egy csokorba. Amennyire tudom van egy keménymag, akik kb megélhetésszerűen pályáznak ilyen pályázatokra a pénzdíjak miatt. Hasznos amit javasoltak, ilyenekre jelentkezni név miatt is hasznos meg jó gyakorlás is. Név miatt leginkább akkor hasznos ha a sajtós irányon indulsz el, alkalmazott fotósként a kutyát nem érdekel, hogy van-e díjad vagy sem (engem sem azért bérelnek fel vagy sem esküvőre meg rendezvényre - amikor még voltak - , mert van vagy nincs díjam, hanem a portfoliom miatt-)
Fotós weboldal - portfolio: kurvanagy a "zaj", valahogy tűnj ki. Menj rá egy nagyon szűk témára és abban legyél a legjobb; legalábbis a nagy okosok ezt mondják, hogy ez működik és ettől leszel sikeres. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudom, mi a tuti, mert én is csak egy útkereső valaki vagyok. Az biztos, hogy egy weboldal az kell.
Pénztárca vastagságától függően csökkenő sorrendben ez a lista fotós weboldal készítési lehetőségekre:
- rendes erre szakosodott szakemberekkel legyártatni. Rohadt drága, de cserébe olyan lesz amit akarsz, nincs megkötve a kezed, igazán egyedi lehet a végén. Pro: jobb lehet, mint bárkié , de contra, hogy nem igazán két forint és amennyire tudom nem igen fogod te később személyre szabni ha akarod.
-squarespace / pixieset / wix és társai: havi 3-10K HUF, cserébe kapsz egy grafikai admin oldalt ahol toszogathatod, hogy milyen menüket akarsz, hogy nézzen ki, stb. Nagyon jó, mert van sok site template, plusz 80as IQ fölött mindenki elboldogul vele az alapokat tekintve. Ha van rá fölös 5-10 rongyod havonta, akkor kiindulásnak jó lehet. Nagy hátránya a megkötöttség, tehát ha tetszik egy site design de teszem azt a képeket egymás mellett akarod és nem egymás alatt akkor gyakran nem tudod megoldani ezt css tudás vagy html ismeretek nélkül.
-adobe portfolio: ha fotós plan-t amúgy is fizeted az adobenak, akkor a portfolios weboldal gyártás "ingyenes" (a plan díján felül). Eléggé megkötött, de ingyé' van, kezdetnek jó lehet ha már fizeted amúgy is a pénzt.
-domain-tárhely + wordpress: Én régi oldalam most ezen fut, egy hányás is szegény, de már nem vagyok hajlandó foglalkozni vele, készül az új oldalam. Ha értesz wp-hez meg van affinitásod rá akkor működhet, de nekem nem a barátom már annyira. WP ingyenes, templatek hol free hol nem (igazán szépek fizetősek afaik), domain + tárhely két évre kb 3-5k max. Ja és ennél egy olcsóbb van csak, mégpedig a:
-squarespace, pixieset, behance oldalakon ingyenes reg: ezeket ingyen is lehet használni (pixiet fixen), összerakni a képeid, valami szép online galéria is lesz, annyi, hogy bizonyos featurek kimaradnak, plusz nem lesz saját custom domained, hanem max kispista.pixieset.com és társai.Sajtós vs bármi más: gondold át mi a célod a fotóval, mit szeretnél csinálni. Ha csak a pénz, akkor felejtsd el a sajtót, nem igazán van benne pénz, inkább te tolod bele az elején, és nagyon nagyon nehéz. Anno Baricz Katival beszélgettem ilyesmiről és ő azt mondta, hogy az ilyesmi szakmák akkor mennek ha szerelemből csinálod és mellette van "rendes" munkád.
Ezt a videót tudom ajánlani sajtós melóhoz: [link]
Azon kívül van egy régi ismerősöm aki sajtóból él, ha gondolod összekötlek vele, hogy kifaggasd. Anno talán fórumról gab.m is ilyennel foglalkozott, de ő ha jól rémlik akkor már nem is tolja és ki is költözött US-be.Ha pénzért fotóznál, akkor esküvőzz (kivéve ha épp egy világjárvány van globálisan), azt viszonylag könnyebb elkezdeni ismeretségi körben. Amellett "portfolio" fotózásokkal lehet próbálkozni, avagy jópicsák fotózása a mezőn. TFCD csoportokban el tudod kezdeni ingyé' , plusz instán gyorsabban fejlődsz mert a seggekre és csöcsökre jön a like. Emellett kajafotó, tárgyfotó most a vírus miatti online rendelős és webshopos világban elég jól fut. Ezeket tudod gyakorolni otthon te is, ergo elkezdeni el tudod kb nulláról, ha van már pénzed.
Tárgyfotó 10-20 éven belül lehet, hogy kifut az egyre könnyebben elérhetővé váló 3d-s technikák miatt, de erre nem vennék mérget.
Ha nem pénzért fotóznál akkor egyszerűbb: fotózz amit szeretsz, csináld sokat, csináld szívvel, csináld mindig, tudasd a nagyvilággal (fossál ki anyagot a netre és beszélgess emberekkel erről).
Amúgy annyira éri meg most beleugrani fotóba, mint amennyire baristának állni: minden kávézóból kibaszták a baristákat, ergo egy üres helyre most 100x annyian állnak sorba. Legtöbb esküvős meg rendezvényes munka nélkül maradt, így sokan ácsingóznak melókra. Ez persze nem jelenti, hogy nem lehet megoldani, csak türelmesebbnek és kitartóbbnak kell lenni. Én is nyögöm a vírust, nem egyszerű túlélni, praktikus több lábon állni és fotó mellett mondjuk retusőrködni, ilyesmi.Összességében elsőre ennyi jut eszembe. Fontos ismét kiemelnem, hogy nem vagyok orákulum, nem állítom, hogy tudom a tutit. Amit leírtam az csak a saját évtizednyi tapasztalatom.
Ha bármi kérdésed van és nem akarod vele a topicot untatni akkor írj privátot nyugodtan, szívesen segítek ha tudok"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ja nem szabad őszintének lenni, ennyi az egész.
Én gyerekkorom óta allergiás vagyok, anno aszthmás is. Az orrfolyás és a száraz köhögés bő 20 éve mindennapi társam. De ha beikszelem, akkor a háziorvos engem sem néz meg akár a gyomromra sem, mert jaj COVID."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Asztali géphez használ valaki bt adaptert?
Hangfalamon kívül használnám a bt fejhallgatóm néha, de amit vettem az egy fos volt és sok helyen olvasom, hogy a legtöbb ilyen az fos.
Lehet usb-s, vagy tőlem pci-os is, csak olyat vennék amit valaki már fixen próbált, fixen működik neki w10-zel."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Táplálkozást próbáld meg rendberakni akkor, hagyj ki pihenőket, nézd meg mit ajánlanak edzésre.
Amúgy +1 az ektomorf írásokra. Én is az vagyok, jól van az úgy. Mondjuk annyi kiegészítést hozzáfűznék, hogy a korral változik az is, így most már 30 fölött érzem én is, hogy bizony deréktájon nem vagyok ektormorf annyira, csak mindenhol máshol"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Urak!
Kacatokkal és egyéb dolgokkal, amikre nincs már szükségem azokkal mit lehet kezdeni viszonylag nagyobb mennyiségben, nem egyszeri átadással - leadással?
Jövőre nagyon nagy valószínűséggel költözünk feleségemmel Németországba, így a legtöbb (amúgy is számomra fölösleges, de még bőven használható és jó) dolgaimtól szeretnék megszabadulni, de fenntarthatóbb módon, mint a kukába dobásuk.
Mivel még használható dolgokról van szó (pl.: exem anyjától kapott tolltartó, anno nagyanyámtól kapott billentyűporszívó - aranyos meg minden, de sooooha nem fogom használni, Németországig vinni meg főleg nem- , már nem használt ruhák, sok könyv amit már olvastam és újra nem fogom őket, stb).
Egyik ötletem a Cseriti lenne, bár ott pl. nem tudom, hogy az említett apróságokat mennyire veszik át, vagy ruhákkal pl kezdenek-e valamit.
Másik elképzelésem valamelyik civil szervezet lenne, akiknek van rá kapacitásuk, hogy átnézzék és elvigyék rászorulóknak.
Pénzt nem várok értük, max a könyvekért kaphatnék valamit, de azért sem egy vagyont, úgyhogy úgy vagyok vele, hogy inkább segítenék valakinek ezekkel."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ők nekem sem barátaim. Legutóbb amikor rendeltem azt se tudták, hogy mikor hol lesz a csomagom, mail szerint és telefonos sms szerint is más átvételi időpontot írtak, full kamu volt a vásárlás előtt a raktárinfo és az átvétel időpontja, stb.
Lemondtam a francba akkor a rendelést, berendeltem emagról, másnap már nálam volt.
Aztán persze ez csak egy tapasztalat, de nekem elvette a kedvem tőlük.
Gondolom neked meg semmi bajod nem volt még velük, tehát ja... kinek milyen a tapasztalata."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ja ez nekem is folyamatos mizéria.
Szélvédőre takarózás tud segíteni valamit, oldalsó ablakok meg minél hidegebb van annál inkább kaparás meg sprickolás cucmókkal.
De egyre lustább és trógerebb vagyok, így már inkább a lemegyek 10 perccel korábban, felbaszom maxra a fűtést, aztán addig legalább a motor is bemelegszik alapon várok és leolvad annyira, hogy 2 perc alatt körbefutva lejön minden.
De amúgy sok ilyen baromság van. Én múltkor vettem meg a fenszi' legjobb bosch ablaktörlő lapátot auchanban, aztán retekmód csíkosan húz ugyanúgy.
Fene se érti, pedig nem volt bontott csomag, hogy jóska elhozta otthonról a sajátját és kicserélte..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Urak! Budapesten (lehetőleg minél közelebb Kökihez) tudtok ajánlani ügyes és emberi áron dolgozó autószerelőt?
Golf IV 1.6 benyával lenne pár teendő, de nem akarom random helyre vinni, mert volt már, hogy azzal pórul jártam...
Ha nincs közel Kökihez akkor már az is elég, ha Budapest, Dél-Pest, csak valakihez tudjam elvinni a kocsit aki nem kér el annyit, mint egy hivatalos márkaszerviz."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #78867 üzenetére
Alapvetően én sem bontanám ki, de
- most ugye két üveg is van belőle, így ha az egyik elfogy akkor marad még mindig egy
- semmi értelmes piám nincs, csak ajándékba kapott 2 pálcás borok és anyós testvérétől kapott kerítésszaggató literjei@Bálint: iszom, iszom, bár azért figyelek rá, hogy ne rutinból minden nap munka után azonnal.
Mostanában amúgy nagyon sok helyen látom, hogy mindenki IS gintonicozik. Lehet meg kéne kóstolnom egy minősésibbet, hátha megszeretem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Én igen, az ér?
Barátaim túl jól ismernek, és mindkettőjüktől 16 éves lagavulint kaptam legutóbb születésnapra. Az élet nagy problémái, ugye?Nyugi nyugi, direkt 256kbnál kisebbre csináltam, nehogy én legyek aki megeszi mások mobilentjét.
-
spanyoll
addikt
Sehonnan, akartam mondani valamit amiről tudom, hogy olcsó és kommersz, simán lehet, hogy a világ legjobb dolga. Ha így lenne akkor mea maxima culpa.
Kávé meg... fősodor a keserű kávékon szocializálódott pörkölés miatt is, elkészítés egyszerűsége miatt is. Az újhullám inkább savasabb, gyümölcsösebb, világosabb pörkölés. Ha valaki a megszokott ízt várja az újhullámostól akkor csalódás lesz,de nincs ezzel semmi baj, ahogy Tamás is mondja: mindenkinek azt kell innia ami ízlik neki.
Engem most elrontottak és inkább iszom újhullámosat, de ha elém rak valaki kora reggel egy kotyogósban lehúzott valami egysíkos bolti cuccot akkor azt sem öntöm rá, meginni meg lehet. Ettől még nem rossz a sötétebb pörkölés sem, simán csak az "hivatalosan" kevesebbet tud.
Ahogy a középformátumhoz képest a fullframe kamerák is. Mégis emberek milliói elvannak vele. Végtelen vita ez a mi számít minőséginek kérdéskör és sose lesz konszenzus."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Tudom, ezért írtam a hibridet és nem telibe az elektromost, mert mennek a viták, hogy az mennyire környezettudatos az akksijával, stb.
Az biztos, hogy az én kocsimnál sok autó van kevesebb emisszióval és ha ezt eladnám és szintén használtat vennék én is, akkor végeredményben azért mégis csak beljebb lennénk, nem?
Komolyan kérdezem, nem tudom én sem.
Ez a másik amúgy. Fingunk sincs sokszor, hogy mi az ami jobb döntés a környezet szempontjából és ez megint csak nem a mi hibánk azt hiszem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Van egy gyerekkori barátom, akivel néha szoktunk vitázni az élet dolgairól (ő inkább konzervatív én pedig inkább liberális gondolkodású, így vitatéma mindig van).
Ő mondta egyszer, hogy a környezettudatosság az anyagi helyzettől függ nagyrészt és először azt kéne rendbe rakni, mint bármi mást. Mert én pl hiába szeretnék nagyon egy hibridet hajtani a városban (urambocsá elektromost), ha nincs pénzem, ezzel pedig a 20+ éves kocsimmal pöfögöm ki a sok károsanyagot (a miért nem buszozok és bringázok beszélgetést meghagyom másik napra).Ugyanez nálam kevésbé szerencséseknél: melyiket veszi meg valaki aki havi 100-150nettóból él? Műanyag dobozban jövő Avonos tusfürdőt tele egészségtelen dolgokkal, környezetszennyező módon előállítva 300Ft/Liter áron, vagy a csomagolásmentes Lush szappant, amit nem teszteltek állatokon és környezettudatosan készült, de cserébe kb 1000Ft/100g?
Ezt a gondolatmenetet pedig folytathatnám ruhákkal, tech cuccokkal, mindennel sajnos.
Persze a hétköznapi dolgok tudnak segíteni, mi sem műanyagzacskózunk hanem többször használható zacskóban vesszük a gyümölcsöt, stb, de attól tartok, hogy ez inkább kedves gesztus, mint egy érdemi változás. Paradigmaváltás beindítására ez jó, de világmegmentésre kevés."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Nem értek hozzá, de azt vedd ami tetszik.
Van arany színű órám, milanese szíjjal, nem egyszer buziztak le benne, de nekem tetszik magamon, úgyhogy pont leszarom ki mit gondol.
Amúgy arany kevesebb dologhoz áll jól, azért nem vennék, főleg ennyiért. Ezüst szín jobban beleillik sokféle szettbe."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #78593 üzenetére
Ha jól tudom akkor nem társasházban élsz / belvárosban.
Persze nem mindenhol ocsmány a környezet, de én sajnos azt látom nagyrészt.@Studi: persze hogy nem, de nem is ezt mondtam. De összehasonlításnak Köln ami szintén milliós nagyváros sokkal élhetőbb a sok zöldterülettel pl.
@madgie: 1K kép leadva? Az erős Én 5-600nál próbálok nem többet adni, mert tudom, hogy a franc se nézi át.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #78591 üzenetére
#lifegoals
Most jöttünk meg Stájerországból, és a sok tehénlegeltető-alpakkabundaeladásbólélő hangulatú emberke között megint rádöbbentem, hogy tiszta szívemből gyűlölöm Budapestet és amilyen hamar csak lehet itt kell hagyni.
Legegyszerűbb példa a miértre: Bp-n eső után ázott kutyaszarszag és heveny hugyszag párolog az utcából. Ott természetszag."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #78406 üzenetére
Az utoljára 2012-ben történt meg egy fél évre.
Ha visszavonulok akkor az Balaton-felvidék lesz (délipartból kiöregedtem már [senki egy szót se]), valami pici telken, kicsi szőlővel, nyugiban, pár falura a parttól északra."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Amúgy, hogy ne csak ideböfögjek a nyamvadt tollaimról sok idő hallgatás után és egy kis életjelet is adjak:
Tatás L1 service desk melót egy szűk 3 hónap után otthagytam. Tróger módon álltak az emberekhez, minden legyen meg tegnapra, de jól, alaposan, stb. Persze ez mindenhol IS megvan, de itt cserébe nem fizettek agyon, juttatásokba se fulladtam bele.
Azóta másik multinál vagyok belsős backoffices dolgozói rendezvényeken fotós, instájukra én fotózok, honlapra, facere, meg kommunikációs dolgokban segítek.
Itt most szeretek lenni, úgyhogy egyelőre (bár csak pár hete vagyok itt) azt mondom, hogy korszakokkal lekörözi a régi melót.
Beszélgessen rohadt ideges Jürgen bácsival Dél-Stájerországból kora reggel éhgyomorra németül a jelszavának a visszaállításáról telefonon, akinek kettő, de inkább három anyja van."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #78391 üzenetére
Zseléset nem akarok, valamiért nem szeretem őket.
@balint: Egy nézést megér, majd rálesek, köszi!
@Merci: Használtam, sőt használok is viszonylag rendszeresem. Nagyon szeretem, csak nem tudom, hogy telibe napi használatra mennyire jönne be. Ahogy megfigyeltem, nedvességre, szeret megfolyni kicsit. Amúgy valami értelmes betétet evő golyós lesz azt hiszem, azon közül amiket mondtál pl. Köszi a sok tippet!!!
@Studi: jaja, napi szinten todolist meg néha naplószerűség tollal megy, nagyon szeretek írni, még ha átlagosan tűrhető is az írásképem.Köszi a sok választ, mazsolázok majd
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #78388 üzenetére
Jó, de sok a kérdés. Golyós vagy töltő? Töltőből patronos vagy piston-os? Van értelmes hordható töltő, ami fixen nem folyik esetleg zsebben / táskában? Golyósból strapabíró de szép kéne, valami minőségi anyagból, de akkor milyen betéttel (oké, most írtad, hogy waterman)? Golyósból is van pár extra features, megéri azokkal foglalkozni? Stb.
Sok a kérdés, sok a válasz, a világ összes pénze sem elég, pedig csak egy tollról beszélünk"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Urak, fura kérdés: van köztetek valaki aki nagy toll-mogul? Unom a sok eldobható szirszart, meg akarom lepni magam egy jó minőségi tollal, de sok kérdőjel van bennem, viszonylagosan sok pénzt meg nem akarok kiadni olyanért, amiért nem éri meg.
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #78222 üzenetére
A drágább JBL jobbnak tűnik, mert legalább over ear cucc. Meglesem majd, köszike.
@crey:Az az igazság, hogy költeni akarok rá, de nem annyit.
Sőt az igazság az, hogy semennyit nem költenék rá, de sokszor jól jönne, közeleg a 30. születésnapom, feleségem meg szegény pánikolni fog szerintem lassan, mert semmire nincs szükségem.
Jó, jól jönne sok minden, de valós szükségem nincs még egy órára, még egy sokadik valamilyen kacatra.
Legtöbb gyűjtőszenvedélyem levetkőztem, inni is csak társaságban iszom, no meg egy üveg pia születésnapra eléggé snassz és úgyis hamar elfogy.
Ezért gondoltam volna ilyesmit, max 30-40et engednék neki rákölteni, de ha 50-60ért vannak értelmesek akkor max kiegészítem.
Amit te írtál hát ja... Az a baj, hogy Bose-ről hallottam, hogy csodajó, de 100-at ha kiadok valamire, akkor az már szék lesz inkább."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Rémlik, hogy innen valakinek volt tapasztalata (tayrol talán) noise cancelling fülesekkel.
BT-sből most mi az amivel érdemes foglalkozni?
Vagy inkább vezetékes legyen és akkor már annyival jobb is?
Hangzást leszarom, botfülű vagyok. Minél kevésbé pálljon be alá a fejem hosszabb használat után és minél jobban kiszűrjön mindent ami nem az amit hallgatok."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #78130 üzenetére
Nekem tavaly tavasszal éves szinten 50K HUF volt a biztosítás. Volt egy kocc én hibámból (részben, de hagyjuk, elismertem inkább), rögtön felment duplájára. Idén jött a mail forduló után, hogy 200K. Felhívtam őket, elküldtem kellemesen a búsba, nagy hirtelen pár nagyon fontos adat megadása után (nem, nem jobbkormányos a kocsim, ó igen, bemondásra tényleg évi 10K-t megyek vele...) rögtön megint 100K/év lett.
Kabaré."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #78115 üzenetére
Nem is vágtam, hogy mate 10 prod van neked is. Én is már két éve nyüstölöm, de előre félek, amikor cserélni kell, mert a mai telefonpiac kiakaszt, franc se tudná mit válasszak, egyik sem az igazi.
-
spanyoll
addikt
Apropó lapozás. Mostanában járt valaki (napokban) Üllőin?
Azt legutóbb láttam, hogy mintha a Határ úttól Kálvinig lenne bringasáv befelé.
A kérdésem az lenne, hogy az tényleg azon a szakaszon van-e, megvan-e még, és valaki tudja-e, hogy kifelé is van-e?
Szombaton lenne egy utam a belvárosba, de ha szép az idő és még megvan a sáv akkor lehet, hogy bringával mennék."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Amúgy szerintem nagyon jó lenne ha megmaradna a nyugi.
de félek, hogy nem fog "Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Zene ma reggelre.
-
spanyoll
addikt
+1
Amikor még le tudtunk járni terembe akkor heti 3-4x simán ott voltunk.
Most heti 2-re alig tudom rávenni magam, az is vergődés 2 egykezessel meg pár gumiszalaggal.@m3ss: ha valami, akkor az pont nem hiányzik. kb mindenkit utáltam a teremben, ergo ha valami, akkor anélkül pont meglennék.
A specifikus gépek is hiányoznak, de egyszerűen egy pad, egy guggolókeret, egy rúd, meg egy szett súly is már segítene.
Ezek viszont sokba kerülnek és hely sincs rá 50nm-en."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77872 üzenetére
Amennyire én láttam ha felszarod a régi képeid, akkor egy kis mellékesnek jól jöhet.
Aztán az már más kérdés, hogy havi pár ezer forintért mennyire éri meg szívni azzal, hogy töltögetsz, méretezel, retusálsz, keresőszavazol, stb.
DE amúgy ja, nem nagyon van ebben már pénz szerintem sem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Stocksy-t nem próbáltad anno amikor volt belépés? Vagy adobe stockját (bár arról semmit se tudok).
Gondolkoztam anno én is, hogy elkezdek stockkal foglalkozni és a meglévő szirszarjaim feltölteni, de pont ezért hagytam én is a francba. Belépéssel szívtam egy napot, aztán visszadobtak kb mindent."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Más: van valakinek itt nagyon bevált all-in-one messenger platform ajánlása?
Unom, hogy a barátokkal - rokonokkal messengeren kommunikálok, retusos meló slacken van, új főnök whatsappon, anyósék viberen, és még jön ehhez a szarhoz egy skype is majd nemsoká...
Van ami ezt összegyűjti egy helyre és valakinek itt bevált?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Na aláírtam a szerződést, van munkám, talán nem halok éhen.
Ha nem csinálok semmi kapitális baromságot akkor szerintem a 3. hónap után is megtartanak."Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
Kisebb összegű (értsd 1M alatti) megtakarítást pár alszámlára rendezve ki hol és hogyan oldaná meg?
Fotó most egy ideig ugye parkolópálya, de pénzt azért még hoz be, ha nem is sokat.
Ami bejön, azt viszont el akarom rakni külön helyekre (külön a fotós és külön a retusos pénzeim).
Revoluton van ilyen, de nem tudom, hogy megbízok-e bennük annyira (főleg a mostani gazdasági helyzetben), hogy kb 1M forintot náluk tároljak csak azért, mert ott lehet két kattintással külön vaultot csinálni névvel, mindennel együtt.
Otpnél van megtak alszámlám, ergo mehetne oda minden egybe és max vezetem excelben, de az meg macerás.
2020 van, csak van olyan megoldás, ami nem kockásfüzet és párnahuzat."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #77795 üzenetére
Á, akkor csak félreértettem
Amúgy köszi, éreztem én, hogy kell valami más, ezért kerestem még időben melókat és ahogy írod is: ezt most ha rajtam múlik akkor nem engedem, amíg nem látok valami mást ami nagyon biztos.
Meg amúgy is: hülye lennék feladni azt, hogy a KATA csak 25K így havonta, mellette tudok hétvégente esküvőzni meg esténként retusálni, és a magyar átlag feletti céges fizu + cafeteria kombóm nagyon szépen ki tudhatom egészíteni a fotós melókkal.
De ennyire ne fussunk előre; egyelőre írjam alá a belépési papírokat és szeressek ott lenni"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Dolgoztam e-commerce stúdióban fotósként. 1500-2500Ft közötti órabér (tapasztalat és pofa alapján belőve), de nagyon amatőr banda volt; jobb, hogy már semmi közöm hozzájuk.
Agyaltam amúgy stúdió nyitásán vidéken; jó döntés volt várni még vele, most szívnék, mint a torkosborz.
Retusban meg van pénz, de vagy a high-end cuccokra kell ember dollárcsilliókért a vogueba, vagy indiaiak csinálják meg gombokért ecommba és társaiba."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77785 üzenetére
TATA és akkor azon belül a Tata Consulting Services. Ha világhíresen szar lenne és mindenkit halálba kizsigerelnek akkor ne szóljatok róla, még egyelőre lelkesedek, hogy nem kell vállalkozóként kepesztenem majd a munka után, hanem szépen megkapom a teendőim, ellátom, hazamegyek, örülök a pénzemnek.
@Jahno: Fene se tudja, lehet, hogy kamu. Alapvetően még mindig nem azért megyek ide, mert álmaim melója chaten és mailben németül segítenem mindenféle IT bajokkal küzködő embereknek, hanem mert nem akarok éhen dögleni fotós melók nélkül.
Az meg már külön öröm nekem, hogy mivel van egy IT-s OKJ-m és két nyelvvizsgám, ezért nem futárkodni kell most elmennem, mint sok másik fotósnak és megdögleni egy 50ccm-s robogón a bpi utakon, hanem ezt csinálni.
Egyelőre bizakodok, hogy jó lesz (vagy legalábbis nem teljesen szar), aztán idővel majd úgyis alakul.
A biztonság kedvéért a 3 hónap próbaidő alatt is nézelődök még melókat; valami szakmába vágó (pl. retusőr) azért mégis csak jobban feküdne."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #77783 üzenetére
Köszi! Alapvetően nem néz ki rossznak amúgy tényleg. Persze nem ugyanaz, mint egy fotós vállalkozás, de legalább más területen is kipróbálom magam amíg tart ez az egész.
Cégen belül sok mozgási lehetőség van elvileg, sok képzés... Úgy vagyok vele, hogy ha más nem, akkor egy évig tolom, az alatt felhozom a német nyelvtudásom (mert német nyelvi support leszek), esetleg náluk tanulok még plusz egy nyelvet, visszatöltöm a tartalékaim, aztán utána lehet variálni ha nem tetszene.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #77781 üzenetére
Egyelőre nem tudom
Alapvetően bemenős lenne / lesz, de most úgyis egy hónap betanítás jön, azt pedig szerintem lehet itthonról is. Legalábbis remélem.
Aztán utána is lehetne végül is, mert 80%ban chat és mail support, csak 20%ban telefonos, bár azt is meg lehet oldani céges telóval.
Mindegy, hétfőn megyek be papírt aláírni, akkor derül majd ki minden szerintem.
Azt mondták, hogy mindenki kb náluk otthon van, tehát ebben reménykedek én is, hogy azok is, akik betanítanának.
De ha adnak egy nagy tudásanyagot amit magamtól sajátítsak el és már kapom érte a fizut nekem az is jó"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #77779 üzenetére
Ahogy írod az nem segít, hogy másnak is rossz, de legalább megnyugtat kicsit, hogy nem csak én vagyok beszopódva.
Mondjuk nekem most egy nagy fokkal jobb, mint sok sorstársamnak, mert időben kapcsoltam (hetekkel ezelőtt, talán lassan 1 hónapja is), ennek eredményeként pedig jövő héten hétfőn kezdek egy multinál service deskként.
Nem álmaim melója, de multis fizu, multis környezet, amíg lecseng ez a baromság addig meg remélhetőleg egy fix és biztos anyagi háttér.
Utána ráérek még okoskodni, hogy hogyan tovább."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #77777 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy mire akarsz kilyukadni az írásomra reagálva (annak ellenére, hogy nem szeretnél mélyen belemenni).
Az, hogy a gazdaságnak ez masszív tockos az tiszta sor; én sem jókedvemben szüneteltetek most, hanem mert minden megrendelésem lemondták.
Vagy arra célzol, hogy nem lehet mindenki kata-jat elengedni és örüljünk, hogy legalább a fodrászom nem megy csődbe, így lesz aki vágja a hajam abból a pénzből, amit én fotósként ellehetetlenedve szarlapátolásból szerzek?
Vagy mire gondolt a költő?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Na, úgy néz ki én is szüneteltetem a vállalkozásom, mint sok bajtársam most.
Nem vagyok taxis és fodrász, vagyis a kormány szerint nekem kéne fizetnem a KATA-t.
Tök jogos, most úgyis dugig vagyok rendezvény és esküvőfotós megrendelésekkelBaszni rá, csak egészségesen vészeljük át ezt a szart.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
+1
Amúgy én 22+17-en vagyok, 22 előttem, 17 másodmonitornak mellettem.
Ha már lesz ilyen baromságra pénzem, akkor szerintem kukázom mindkettőt aztán én is veszek magam elé valami 27-32es 4K-s szirszart és akkor megint be van fogva a pofám jó időre.
A 22-es dellem amit még anno vettem fotó miatt lassan 10 éves, elbánt szegénnyel az élet (én), de még mindig jól bírja a strapát."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Tegnap este két gyerekkori jó barátommal csináltunk egy videochat hívást. Csak telefonon, inni is csak egy sört ittam (társaságban már nem számít alkoholizmusnak!), de arra az egy órára majdnem elfelejtettem, hogy itthon vagyok.
Legközelebb VALAHOGY összehekkelem tv-vel a telefont kameraként, kirakom őket nagyképernyőre, több sör, és tényleg ki lehet akkor kicsit szakadni ebből a bolondokházából.
Amúgy meg nem tudom ti hogy vagytok vele, de én többet hívom családom, szülők, nagyszülők, hogy ők is kicsit ki tudjanak szakadni az egyedüllétből, és nagyon jól esik ennyit beszélgetni velük, plusz barátokkal is."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77739 üzenetére
Én múltkor kitaláltam, hogy jógázok. Amúgy is terveztem egy ideje, aztán most az itthon maradás miatt úgy döntöttem, hogy egy próbát megér.
Youtube tutorial, kezdő lecke... 20 perc alatt olyan ideges lettem, hogy egy óra kellett míg lenyugodtam
Kinek mi...
@gorgo semmi baj, csak jó ha tudsz róla, hogy külső szemmel valami van."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77628 üzenetére
Arra a fickóra célzol aki a kocsit "koronátlanítja"? Ja dehogy, tudom, hogy a kocsi sem steril, de az, hogy reggelente nincs 1 órán át összezárva sok száz emberrel, az szerintem segít, hogy kisebb eséllyel kapja el a vírust.
@|AP|: Milyen bringázás?
Amúgy rohadt jó, csak le kellett porolni szegényt, de minimális rendbe rakás után csak úgy szállt, mint az álom. Ki is vittem erdőbe egy kicsit, jól esett madárcsicsergésben a madarak meg pillangók között tekerni.
Na jó minél többet beszélek róla annál félreérthetőbb"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ja az biztos, hogy több a fertőzött és hordozó, mint tudjuk. De amíg nincs több, mint 100 ember karantén alatt, addig még én azt mondom, hogy lightosabb a helyzet. Aztán rohadtul nem értek hozzá.
Idő meg lehetne már mindig ilyen. Ma tekertem egyet és mmm... csodás volt."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Még szerencse akkor, hogy imádom a sci-fiket és az első rész sem lesz nagy dió
Köszi!mod: Amúgy ja, tömegközlekedés szívás vírus szempontjából. Itthon kicsit is elkezd nagyobb lenni a para, akkor bizony átállok arra én is, hogy fuvarozom munkába asszonyt.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77583 üzenetére
Ha jól tudom, akkor Bíró erős arc volt. Az első képen, amit a cikkben is látsz az ottani "feleségével" , akivel kapcsolatban élt, stb. Aztán fotózgatta őket, köztük élt, miegymás, egyszer csak úgy volt, hogy van elég anyaga, aztán otthagyta a feleséged, csapot papot mindent, és a bennszülöttek nem voltak ettől túl boldogok
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #77528 üzenetére
Jaja, én most rendeltem kicikínai tws fülest és nagyon imádom. Azóta a teló-kulcs-pénztárca-leatherman négyeshez hozzájött ez is ötödiknek, ami nélkül nem indulok el itthonról.
Idővel veszek majd egy rendeset én is (kommented mentem is valahogy, mert ez a 30k környéke a határ amit kiadnék érte).
Akartam volna airpods v1-et, de mivel nem alma a fő daily driverem, ezért a sok feature kimaradás miatt hülyeség lett volna."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #77515 üzenetére
Szerintem is a).
Mittudomén 7-es 8-as sorozat szerintem már belefér ennyibe.Mondjuk az én Huawei Mate 10 Pro-m, ami 2-3 éve még csúcstelók között volt is már ennyiért megy lassan aprón, de a droidok talán gyorsabban öregednek mint almák.
5 éves 5s-em pl még röhögve használom másodtelónak."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77474 üzenetére
A quarter-life crisis egy létező fogalom sajna
@Freddy: tudom én, most épp masszőrre szórtam a pénzt a gép előtt rohadás miatt beállt nyakam miatt heteken át.
@Merci: á, jó kis növények, nyugika. Fizessék meg azt, hogy nem halok éhen és kész. Unom a pénz után futást.
Lángosos mondjuk rohadtul adná"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #77471 üzenetére
Tavaly volt egy hét, amikor már kb be volt fotózva az összes fotós cuccom, hogy eladom (kivéve a filmes gépek hobbinak megtartva), és beadtam a jelentkezésem egy virágboltba eladónak. Írtam kis aranyos motivációs levelet is, hogy két okj-s végzettséggel, egy diplomával, két kb felső fokon beszélt nyelvvel miért akarok elmenni hozzájuk eladónak, de (sajnos / szerencsére) írtak, hogy most nem én lettem a győztes.
Amúgy tudom, hogy valamit változtatnom kell.
Elkezdtem megint edzeni, abból nem engedek, mert kell a mozgás, hogy kikapcsoljak, plusz a napi 8 óra alvásból sem engedek, arra is kínosan ügyelek.
Azon kívül meditálok, próbálom magam fejben rendben tartani.
Mellette meg ja, agyalok folyamatosan, hogy mit lehetne csinálni, hogy váltsak.
Van egy vállalkozásötletem, csak ahhoz kell egy nyugodt 1-2 hét, hogy megnézzem, hogy mennyi kezdőtökét igényel, milyen jogi buktatói lehetnek, stb, aztán lehet azt bejátszom.DE akárhányszor betegség vagy ilyesmi van akkor mindig arra jövök rá, hogy kurvára szart sem ér ez a sok baromság és igazuk van az öregeknek, akik azt szajkózzák, hogy egészség legyen, meg a családban harmónia, a többi le van szarva.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #77466 üzenetére
Ja, csak ezeket nehéz orvosolni, ha az ember nincs olyan pozícióban.
Én 100%osan tudom magamról, hogy ki vagyok most égve, mert érzem, hogy csak a munka körül forog minden.
Azt viszont nem tehetem meg, hogy hátradőljek és kivegyek egy hónapot, mert egyszemélyes vállalkozásként hajtanom kell a szekeret, meglévő ügyfeleket kiszolgálni, jövendőbelieket behozni.
Most egy coach keresésén gondolkozom (mármint egy értelmes coach keresésén, nem ilyen újhullámos baromságot meglovaglóén, aki elmondja, hogy meditáljak sportoljak és le van tudva minden)."Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla