Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Aktív témák
-
-
simonzé
addikt
A kiejtés megint megér egy misét...
Páldul a Tényekben a műsorvezető Nemugrikbemilyen András mostanában egyre hülyébben beszél. A hangsúlyt mindig a legjelentéktelenebb pontra teszi. Ami fontos, azon meg átszalad. A legtöbb tévés a pénzügyminiszterünket Draskovics Tíbornak (hosszú í-vel) nevezi, a postát póstának, a körutat meg kőrutnak. Falnak megyek tőlük. Rengeteg ilyen hiba van, ami alapján egyértelmű, hogy nem tudják, hogy felveszik, amit mondanak.
Hogy lehetnek ezek tévések? -
simonzé
addikt
Suxxsz :)
-
simonzé
addikt
Az én örök dilemmám az, hogy a ''ténleg''-et hogy írjam. De most tényleg...
A szemét Word mindkettőt helyesnek látja. HELPMI! -
simonzé
addikt
Ez hasonlít, az angolban lévő ''Y'' és ''why'' viszonyra. :)
Tényleg nincs értelme. Egyébként én már elsős koromban megjegyeztem a tantónéninek (igenigen: tantó :) ), hogy a dz és dzs hangok mekkora hülyeségek. Nem elég, hogy ritkák, és csupa sosem használt szóban szerepelnek, de símán lehetne őket egy d+z, vagy egy d+zs hangnak tekinteni. Ez nem módosítja a hangzást, mint mondjuk a T-nél az Y hozzáadása...
Aszonta, hogy ''Hülyevagytekisfiam.'' :) Ez később többszörösen be is bizonyosodott.
Egyébként nekem is sok elírásom van mostanában, mert a bill-em kezd elöregedni, sokszor nem érzékeli a lenyomást, gyakran kihagyja pl. a ''z'' betűt.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ha elég idős vagy, akkor tudod, hogy az ezerkettes zsigák farán gyakori vendég volt a CSAO felirat. Ezt az ingyen kapható Casco matricákból mazsolázták össze az akkori modderek. :))
Majka papa meg a csácsumicsát nyomta be a kretén VVnézők tudatába, ami mellesleg már 10 évvel előtte is ótvar dumának számított, de hála istennek :((( az ózdi rém visszahozta, hogy gebedjen meg!
Ja, az angol nyelvű rövidítéseket a cégnél is gyűlölöm, nemhogy a hobbimat is jelentő PH-n. Vannak ilyen mondatok, hogy pl. ''BUM is responsible for tracking QCC's ,FPIR's and QAC's, and keep them AFAU.'' Szép, nem? És sajna ez van, ezt kell szeretnem... :(
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Még egy kérdés: Mi a fene az a LOL, meg a haverja? (Esetleg Lold of the lings?)
Az szvsz-t már értem. De nem szeretem.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Szerintem engem többen félreértettek. Az anyázást természetesen nem szó szerint értettem. Nálunk a szleng nyelvén ez a ''szidás'' és a ''megfeddés'' szinonímája. Persze, hogy senkit sem küldök el a búsba, mert nem tudja leírni a szavakat normálisan. Ilyet még senki nem látott/hallott tőle, és nem is fog.
Azért a véleményem megvan róluk...
A nyelvezettel meg nincs probléma, de ezek a pancserségek nem tartoznak a fórumos nyelvhez. Oda tartozik pl. a ''pöpec'', meg a ''király'' és társai, dde pl. a ''kiráj'' már a butaság kategóriája. És nem vicces. -
simonzé
addikt
Ezzel egyetértek, az ember hanyag/fáradt/lusta, és nem nagyon figyel oda, mit ír. Némelyik (pl. a soxor) még vicces is lehet, de ''km-el'' és társai már nem ez a kategória.
A valyont meg azért írták így, mert az a valy szóból származik, ami ugye egy telytermék. ;]
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Ebben és is kételkedem, szerintem is a j/ly dilemma kikerülése áll a háttérben. :D
Ja, és bocs, hogy nyitottam még egy ilyen topicot. Mostmár látom, mien sok ien volt már (:) ). Még 1*-er bocs (:) )
Ja, kíváncsi vagyok, hogy a teját hogy írják le ezek az ''egyesek''.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Soxor előfordult már, hogy olyan hozzászólásokat olvasok, ahol nem az ember mondandójával van a gond, de hülyét csinál magából a helyesírásával. Ilyenkor megnyomom a ''hozzászólás'' gombot, majd miután beírom a finom anyázásomat, kilépek, és inkább mégsem küldöm el. Itt nem elírásról, meg kisbetű-nagybetű problémáról van szó, hanem nevetséges, és egyben primitív hibákról.
Például a ''milyen'' szóval van gond, rendszerint ''mien''-nek írják egyesek. Azt hiszem, ez nemcsak nekem olyan, mintha kést mártanának a szívembe.
Vagy ott van a kötőjeles probléma: pl. ''WDM-el csinálom''. A hasonulás szabályát asszem negyedik általánosban tanítják. Feltételezem, hogy mindenki elvégezte ezt a kihívásokkal teli évet. :(((
És itt nem beszélek a j/ly problémáról, meg a rohadtul dühítő betűkettőzésről. Pl. ''teljessen''.
Nem vagyok nyelvész, csak egy átlag paraszt, akinek bántja a szemét a hasonló agyatlanság. :( Más vélemény?
Aktív témák
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest