- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remi1234
aktív tag
Ha valaki rendel külföldről a közeljövőben írjon már egy PM-et legyen szíves, mert betársulnék. Én nem dobálok sokat, de iszonyat mértékben fogy a szár és a toll.. Túl sok a robin hood dobás és azonnal kinyírja a szárakat
-
akela91
addikt
Akkor mutatok neked egy olyan tollat, amivel bírni fogja garantáltan. Pentathlon - Transparent - Extra Strong , pluszba mellé egy ilyet: [link].
Ez nekem gyakorlatilag 2 hónapja rajta van, és sértetlenek. Előtte én is nyírtam őket, harrows marathontól kezdve mindet.
-
BBéci
legenda
Nagyon kedvező áron szállítanak, 3,6 font, vagyis 1400 Ft. Körülbelül annyiért postáznak Budapesten belül egy csomag 2000 forintos porzsákot, amit éppen most készülök megrendelni.
Lassan kell egy új tábla és tok is a nyilaknak, egyebeknek.
Iszonyúan fogynak a tollak, amióta napi 4-5 órát dobálok. Szerencsére nem drágák. A tegnap rendeltekkel együtt lesz 13 garnitúrám, kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt koptatom el. Egy hétnél többet nem bírnak, ahogy elnézem. Egymást vágják szanaszéjjel. -
BBéci
legenda
Innen rendelt már valaki?
-
BBéci
legenda
Idézet a Szünet Darts Club honlapjáról:
"Ha dartunk "lóg", akkor próbálkozhatunk könnyebb vagy torpedó alakú darttal, nagyobb tollal, hosszabb szárral, vagy ezek kombinációjával, de egyszerre csak az egyiket változtassuk, mert nem fogjuk tudni, hogy melyik módosítás mit eredményez."
[link]
Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a rövidebb szártól fog kevésbé lógni a dart.
A 30 fokos felfelé állás pedig legalább akkora hiba, mint a 10 fokos lógás. Sok profi versenyző 0 és +10 fok közötti becsapódással dobál. -
akela91
addikt
válasz
nagyszegi #387 üzenetére
Ugyan ettől szenvedtem hosszú ideig. A megoldás számomra: rövid szár, a hüvelykujj pontosan a mutatóujjal egy síkban legyen, illetve fentebb fogom a nyilat mint eddig. Ezek közül mind módosítja egy picit a becsapódási szöget, nekem -10 fokról +20-30 fokra is megnőtt a szög!
-
BBéci
legenda
Vegyük úgy, hogy az ember könyöke a tengely, amihez az alkarral kötve egy körív mentén mozog a kéz, benne a nyíllal. A könyék és a felkar valamennyit emelkedik dobás közben, de azt most hagyjuk. Egyáltalán nem mindegy, hogy az említett körív melyik pontján engedjük el a nyilat.
Próbáld ki, hogy nem a táblát figyeled, hanem a nyilat követed repülés közben. Ez sokat segít a helyes technika kialakításában.
Múltkor kipróbáltam más fazonú és súlyelosztású nyilakat, ugyanúgy lógtak a táblából. Ma eddig kb. 3 órát dobáltam és amikor direkt figyeltem arra, hogy hol engedem el a nyilat, sosem lógott. Ettől viszont csökkent a találati pontosság, de valamit valamiért. Ha már beidegződik a megfelelő ponton történő elengedés, lehet célozni is.Ezt néztem ki: [link]. Természetesen kipróbálom, mielőtt megvenném.
-
pbujna
aktív tag
válasz
nagyszegi #387 üzenetére
sok dologtól függ a szög, amivel a táblába áll a nyíl.
Esetleges tippek:
próbálj rövidebb szárral. Nem túl drága egy szett, még az is lehet, hogy jobban kézre áll.
Én most váltottam közepesről közepes-rövidre. Teljesen más a nyíl útja, sőt még jobban is tudok célozni vele. Más lett a szög is. Próbálj másfajta tollakat, ami szintén nem egy vagyon.
Természetesen a technikán is lehet javítani, de előfordulhat, hogy nem nálad van a hiba. -
BBéci
legenda
válasz
nagyszegi #387 üzenetére
Elsősorban helytelen dobás technika okozhatja, túl későn engeded el a nyilat. De a nyíl súlyelosztása is befolyásolja a becsapódási szöget. Nálam ugyanez a helyzet, hetek óta próbálom csiszolgatni a kézmozdulatomat, alakulgat. Jövő héten veszek torpedó formájú és nehezebb nyilakat, a mostani hengeres és csk 18 grammos. Fém helyett műanyag szárra váltok, az is előrébb viszi a súlypontot.
-
nagyszegi
tag
hali!
lenne egy olyan kérdésem h mi van akkor ha ma vettem egy nyíl szettet a boltban fél órán keresztül cserélgettük az eladóval h tökéletes legyen és jól álljon bele a táblába viszont itthon meg lógnak a nyilaim az esetek 80% ában mi okozhatja ezt? otthon 237 ről tobok. -
pbujna
aktív tag
Látom, ez a topic is úgy pörög, mint a bowling
-
leslieke
Jómunkásember
Jó ez a körmérkőzéses döntő.
-
leslieke
Jómunkásember
Eurosport 1-2 szinte folyamatosan darts meccsek mennek.
-
leslieke
Jómunkásember
Ma!
Eurosport 2 19:30 Darts (élő) BDO Open Egyesült Királyság, 1. nap
majd,
Eurosport 1 22:00 Darts (élő) Világbajnokság, Blackpool, Egyesült Királyság, 1. nap
-
PRDZsolesz
aktív tag
Képzeljétek tegnap hogy jártam...Az új készlettel dobálok, egyszer csak látom, hogy nagyon közel dobtam egymáshoz. A nyíl szárának a vége, amit tartja a tollat, alu-ból van (Harrows Alamo szár), és annyira rádobtam, hogy eltört. Nembaj, veszek 3db szárat, nem a világ vége, úgy is ritkán fordul elő az ilyen. Előveszem a régi szettet, annak nylon szára van, 10 perc után ugyanilyen dobással ripityára törtem azt is...
szerk.: Egyébként szerintetek megérné alumínium szárat venni, vagy felesleges? Esetleg carbon?
-
Dinter
addikt
válasz
Mela Kehes #371 üzenetére
eredmenyek.com?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mela Kehes #373 üzenetére
Egyéb versenyekről év közben is szokott lenni közvetítés.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mela Kehes #371 üzenetére
Nem tudom. A döntő tegnap este volt.
-
törölt tag
válasz
PRDZsolesz #368 üzenetére
HÁt ismerem a táblát meg sok mindent tudok. De igazából azt nem tudom csak mi az hogy set meg leg.
Ki tudnám guglizni, de nincs kedvem -
törölt tag
válasz
PRDZsolesz #366 üzenetére
Én szeretek dartsozni a GTA-ban
Meg a jurósporton is szoktam nézni de amugy fogalmam sincs erről a sportról.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Eléggé leült a topik, vagy mindenki megállás nélkül játszik?
-
leslieke
Jómunkásember
Jó a mai meccs!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
PRDZsolesz #363 üzenetére
Ma is van közvetítés, este 22-ig.
-
leslieke
Jómunkásember
Ma 18.30-tól újra lesz darts a Eurosporton.
-
leslieke
Jómunkásember
Eurosport-on élőben megy darts!
-
PRDZsolesz
aktív tag
Na megvannak az új nyilak [link]
Kipróbáltam a boltba, kézre áll, kényelmes. Remélem sokáig jóba leszünk, egyelőre ennyire futotta
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Mela Kehes #358 üzenetére
Rengeteget kell gyakorolni, az biztos. Nem is gondoltam volna, mielőtt elkezdtem játszani, hogy ilyen nehéz
-
Mela Kehes
addikt
válasz
PRDZsolesz #357 üzenetére
Nekem is az lenne a cél, hogy minhárom nyilat beledobjam egy adott szektorba.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Van Pécsett egy darts-billiárd-csocsó szaküzlet, ott szeretném megvenni, feltéve ha engedik előtte kipróbálni (nem voltam még náluk). Ha nem sikerül, akkor szerintem a novoparts-ról fogom rendelni. Beleszámoltam az átlagba azt is, igaz egyelőre nem DO-ra játszok, hanem a szektorokat próbálom minél biztosabban dobni.
-
akela91
addikt
válasz
PRDZsolesz #355 üzenetére
Tipikus kezdő átlag.
Amúgy honnan rendeled? Előtte bemész kipróbálni (ajánlott)? Átlagba beleszámít a kiszállóra dobás is. (tehát, ha 3 nyílból dobsz a dupla mellé 3 nullát, akkor azt a 3db 0-át is tessék beleszámolni az átlagba)
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Örülök, hogy találtam egy ilyen topikot!
Pár kezdtem el hobbi szinten dartsozni, de egyre jobban érdekel a dolog. Van egy Harrows Club Classic táblám, és egy Harrows Probrass készletem. A nyilakat szeretném lecserélni valami minőségibb darabra, a napokban megírom, hogy milyet sikerült venni. Nem tudom mi számít jó eredménynek ennyi idő alatt, de az átlagom olyan 35-40 körül van. Ti hogy álltok ezzel?
-
vans?
őstag
válasz
SpongyaBob #350 üzenetére
En is gondolkodtam ezen anno, nagyon jot lehet itthon is csinalni. Asszem a Bricostoreban (vagy inkabb Praktiker?) vettem ilyen zold szinu hungarocellhez hasonlito cuccot, amit konnyu vagni (elvileg hoszigetelesre van asszem), beboritottam, es jol is nez ki, beleall a nyil szepen (neha lanyokkal is jatszom
), szoval tokeletes. Ja, kb. 1500 volt maximum.
-
Remi1234
aktív tag
válasz
SpongyaBob #350 üzenetére
igen piszok drága :S De állítólag nagyon jü, nem pattanak ki a nyilak. Ha érdekel a tábla és Bp-i vagy, akkor megoldható, hogy megrendelem és személyesen odaadom. Eddig 2-en vagyunk, ha beszállsz akkor már 1500-ra jön ki a postaköltség, tehát kb 9500-ból megvan a tábla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest