- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Egyértelműen Ferrari, a McLaren kapcsán sokszor az az érzésem, hogy idén még a Ferrarinál is inkompetensebb emberek dolgoznak náluk.
Motion: A probléma ebben az esetben Kimi elküldése lenne, ami nem hiszem, hogy kivitelezhető. Más részről meg megtartani egyszerűen kár, főleg úgy, hogy közben egy Alonso kaliberű versenyző távozik. Vettel esetén kevés kételyem van azzal kapcsolatban, hogy a Ferrarihoz megy. A McLaren mintha vállat vonogatva tanácstalanul nézné, ahogy az események zajlanak, ő meg csak jobbra-balra kapkodja a fejét.
-
attisx
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Augusztus végén Pá tartott egy kis tisztogatást az inaktívnak tűnő játékosok között.
-
Armando_19
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Én a helyedben inkább egy Ricciardo-Massa cserét csinálnék, vagy Marussia Mclaren. Az apró pontosokat kéne kicsit felduzzasztani. Massa most tolni fogja, harcol az ülésért(bár remélem inkább a finn vedelőgépet szerződtetik). Button biztos jó lesz, fekszik neki monza, Perez tavaly itt futotta élete versenyét, én ezért is tettem be a Mekit.
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Azért rossz, mert a helyzetedből érzésem szerint sokkal többet ki lehetne hozni. Persze nagyban megköti az ember kezét, ha szimpátia szempontokat is figyelembe vesz a csapata összeállításánál.

Nincs gondom ezzel, mert úgy játszik mindenki, ahogy akar. Nem feltélteln a legjobb pozíció elérése minden áron kell legyen a cél. -
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
A 3. verziód totál rossz. A Caterham -> Marussia csere csak pénzkidobás. Ami Di Restát illeti, szerintem még jpm is elismeri, hogy ár/értékben jobb Sutil mostanra... Hogy teljesítményben jobb-e, az majd kiderül, de ár/értékben nincs kérdés. Azért is érthetetlen lenne Di Restát betenned, mert az a 8 millió pénz nagyon hiányozhat majd egy fontosabb fejlesztéshez (pl MER -> FER). Még akkor sem venném meg Di Restát emiatt, ha ár/értékben is jobb lenne. De te tudod.

-
törölt tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Várni kell a szabadedzésig, elképzelések lehetnek.
Sutil most persze jó vétel...és ha nem betlizik megint akkor jó vásár.
De a Force India csapatban is jó, mivel mindkét versenyző elég jó.Hülkenberg egyértelműen jobb versenyzőként, mint a Sauber csapatként.
Mindkét alternatíva lehet pénz és szabadedzéseken nyújtott teljesítmény kérdése.Sauber viszonylag egyszerű...csapatként csak akkor kerül be ha pénzügyileg így jobb, mert Gutierrez olyan szinten formán kívül versenyez egyenlőre, hogy ez az egyetlen csapat, ahol nem kérdés mi éri meg jobban.
a McLaren-Mercedes-Ferrari, de még a Red Bull is megéri egyéniben és csapatban is, hátrébb a Force India, Lotus, Williams detto, a Toro Rosso is inkább mindegy.
A sereghajtóknál meg annyira kicsi a ponthozam, hogy részletkérdés.Hülkenberg sztem azért alap versenyzőként, mert csapatban Gutierrez egyenlőre kolonc, akkor meg már miért? Még ha ki is esik Hülkenberg, sincs az embernek annyira rossz szája íze, mert csapatként sem járt volna sokkal jobban.
Gutierrez eddig 37 pontot hozott, azaz pont a felét mint a csapattárs, és csak a Caterham-Marussia versenyzői hoznak nála kevesebbet, de Bianchi pl. csak 5 ponttal.
Szal számomra az egyik versenyzői ülés nem kérdés.
A kiscsapatoknál is érdekes, azzal hogy a Marussia szépen befejezi a versenyeket, ezzel érik el, hogy 9 millás áruk mellett 4 ponttal többer hoztak, mint a másfél millával drágább Caterham.A többi viszont igen

Hülkenberg egyébként jött a végén szépen, 2-3 körön múlt hogy nem kapta el Maldonado-t. -
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Van értelme. Simán lehet inkább a csapatokra alapozni, közepes pilótákkal. Idővel át lehet majd váltani erős pilótára, ha úgy gondolja az ember - pl egyikük kiesését követően. De TOP pilóta nélkül is végig lehet csinálni a szezont szép eredménnyel. Pl 2010-ben nekem nem volt TOP pilótám, csak erős csapat komponenseim, és végül alig csúsztam le a 100. helyről összetettben, a ligában pedig 2. lettem. Az erős pilóta kockázatosabb, mint az erős csapatok, viszont igazán erős eredményt (összetett első 10-20) nem érhetsz el erős pilóták nélkül. Első szezonodban Neked persze nincsenek ekkora elvárásaid, így jó lehet a csapatokra alapozás.
Ugyanakkor egy jó TOP pilóta rengeteg pontot hozhat. Minden az ár érték arányon múlik... Ökölszabály: Két azonos teljesítményű 10. hely (vagy rosszabb) körül befutó pilóta esetén azonos ár mellett jobb vétel a csapat. Ha azonban a két pilóta rendre TOP5-ben végez, akkor már a pilótával jársz jobban. Amennyiben a 2 pilóta teljesítménye nagyon eltér (lásd Kimi - Romain), akkor ez így már persze nem kalkulálható. Figyelembe kell venni az ár/érték arányt, a drágulás lehetséges mértékét, a kiesés veszélyét és azt, hogy ez mekkora buktával jár, ha pilótáról és mekkorával, ha csapatról van szó, stb. Nem egyszerű.

Motion_Blur: Ha Bahreinben betlizik, Barcelonára mindenkinek bent lesz a csapatában, akinek értelmesen befér
Így most egyszerre szeretném, hogy betlizzen, meg azt is, hogy ne. Jó, mi? 
-
werszomjas
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Köszi.
Sajnos végül is sehogy sem sikerül betenni a meglévő Lotus mellé a Mercit, talán Bahrein után, szóval Force India lett, de legalább végre kukáztam a Caterham.et

Pilótának sajnos csak Gutierrez-t tudtam megvenni, többire vagy nincs pénzem, vagy a csapatnál van a márka.
Grosjeanal meg nem tudom mi a fene van idén, igazán hozhatná a pontokat, a Lotust nem nagyon akarnám eladni.
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ja, hogy a pályán kívüli viselkedésére céloztál

Szerintem amíg józan, a pályán a habitusából nem lesz sok gondja. A szerencséje meg vissza fog térni, és fut egy erős versenyt Bahreinban, miután meglátta, hogy eladtam (ahogy Ricciardo is tette).
Az egész FI peches, de főleg Sutil. Neki a 3-ból már 2 versenye szállt el úgy, hogy nem tehetett róla, Di Restának csak 1.
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Sutil mit rontott el az eddigi 3 futamon? Én azt láttam, hogy egyszer bravúros 7. helyet szerzett, egyszer a csapat miatt, egyszer pedig Guti miatt esett ki, utóbbit meg is büntették a "manőver" miatt. Mitől is hülye szegény Adrian?
Ha Di Restával mérem össze: Ausztráliában Sutil volt a gyorsabb, Malájban Di Resta, itt Kínában pedig Sutil tűnt gyorsabbnak, amíg ki nem esett (de minimum fej-fej mellett álltak tempóban). Nem értem a kritikádat. Di Restával jobban jártál, de ez mázli volt, semmi több. Szvsz Sutil még jobb döntés is volt, mert olcsóbban adták, az más kérdés, hogy extrém peches a srác, így megszívtuk páran.
-
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Igen, vagy egy Pic -> Alonso csere is szép lenne, ha valakinek befér.

Viccet félretéve az árfolyamra figyelj. Olyan komponensekre hajts, melyek sokat fognak drágulni (értékben, nem %-ban), különben lemaradsz a közepes komponenseiddel és nem nagyon fogsz tudni fejlődni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
bosszantó, hogy nem tudok érdemben fejleszteni még mindig

van egy Di Resta - Bianchi - Lotus - Torro - Caterham összeállításom, és ha kifizettek, akkor 17m pénzem.
a Torro helyére a Merci 2m híján nem fér be... a Lotus helyére a Ferrari-t lehet, hogy érdemes, de nem szívesen lépném meg egyelőre. marad még a Caterham helyére a Sauber, azt talán érdemes meglépni. bár akkor a következő futamon nagy váltásra nincs pénzem, márpedig a Caterham helyére egy Mecit vagy Ferkát berakni szebb lenne. passz.
-
Armando_19
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Én a Williamset a Marussiara cseréltem...
Azok sehol nincsenek most. Maldonadonak eldurran az agya majd úgy is, ahogy szokta, megtolja a sort hátulról...
Egyenlőre a Williams kuka. A Saubert meg meglátjuk, én a kis Gutierezben bízom, hogy nem lefelé megy majd az ára, hanem felfelé. -
Armando_19
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Neked pont koppra kijön akkor. Ha vesszük a Toro eladásánál jövő buktát az árán, és mennyivel több a Sauber, kb 9 milla a különbség. Bár a Toro nem olyan rossz. 2 futamon is betliztek, volt kiesésük, minden, szóval nem biztos, hogy ott vannak ők, ahol lenniük kéne. Nem úgy mint a Williams. Nem biztos, hogy olyan nagy érdemi csere jönne ki a dologból.
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Azért írtam TR -> Saubert, mert ezt írtad az első opciódban :
1. Torro Rosso helyére a a Force India-t vagy a SaubertTermészetesen ha befér a Caterham helyett, akkor az jobb!

De valami nem stimmel a számokkal ezesetben. Ha CAT -> SAU megléphető, akkor a DIR -> HUL, TR -> FI duónak is mennie kell, mert az olcsóbb... Ugyanakkor nem biztos, hogy az jobb! -
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
én megmaradnék egy FI pilótánál, mert pénzben és pontban jobban hoz, ha az van előkelő helyen, mintha a csapatot használod (persze nagyobb a kockázat is, ha kiesik ugye, bukó van, míg csapatnál a csapattárs még szépíthet).
#2620: erősen gondolkozok hogy nekem megéri-e most ficánkolni, már ha tudok egyáltalán, talán Ricciardo-t le tudnám cserélni valami értelmesebbre, vagy az egyik kiscsapatot, de talán még nincs hozzá elég pénzem hogy érdemi fejlesztést vegyek a csapatnak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Hú nagyon karcsú lett, 90 pont, ha jól számoltam

Így két opcióm van:
1. Torro Rosso helyére a a Force India-t vagy a Saubert
2. Caterham helyére a Williams-et.Érdemes meglépni szerintetek valamelyiket? Nem tudom. A FI azért jobb a Torro Rosso-nál, de a mai balszerencse után félek nagyon - meg oké, hogy a Sauber elvileg gyengébb, de azért számít a pilóta is, és szerintem a Hülkenberg - Sutil - di Resta trióbol Hülkenberg a legjobb, hiába gyengébb valamivel az autó. Vagy opció még a Caterham - Williams csere. Nem tudom melyiket lenne érdemes meglépni, ha egyáltalán érdemes.
-
-
Pá
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Muszáj mind az 5 komponensből választanod, szóval egyelőre nem fog menni a Kimi Lewis kombó.

Pont úgy van kitalálva a rendszer, hogy ez elején max 1 jó komponens fér bele, vagy 2-3 közepes. Aztán a szezon folyamán lehet zsét gyűjteni és fejleszteni, az év végére meg akár 3 top komponens is összejöhet.
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
De még így is erősebb csapattal fogunk legtöbben indulni, mint tavaly.

(Hála a HRT becsődölésének...)Összehasonlításképp:
Tavalyi Ausztrál GP csapatom: Karthikeyan, Kovalainen, Marussia, McLaren, Toro Rosso
Tavalyi Brazil GP csapatom: Massa, Grosjean, McLaren, Red Bull, WilliamsPont ez az érdekes egyébként a játékban, a fejlődés.

-
Armando_19
őstag
-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Még nem csatlakoztál: Jelentkezz be, aztán katt erre a linkre és nyomj rá a Csatlakozz a ligához gombra!

-
Qorthral
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Nagyon jó kis móka, sokkal izgalmasabbak így a futamok.
Plusz addiktív, évről évre többen leszünk.
Ebben a topicban sok hasznos infót találsz (meg hasznotalant is persze
), és nem csak a legelső hozzászólásban. De ha marad kérdésed, szívesen segítünk!Az alábbiak közül van valaki, aki PH!-s?
Alonso 2010
DonPepe
F1NorbyF1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így most egyszerre szeretném, hogy betlizzen, meg azt is, hogy ne. Jó, mi?