- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henry_
újonc
Na, itteni tanácsokat is megfogadva, ma útjára indítottam első, - és remélem, nem az utolsó
- kajszibarack cefrémet, kíváncsian várom, milyen lesz a végeredmény..
-
Henry_
újonc
Koszi, igen, ezeket, es mas oldalakon levo leirasokat is mar elolvastam.
Akkor menjunk sorba, mi az ami nem tiszta nekemElso es legfontosabb, a sorrendiseg az elejen, illetve hogy mennyi idonek kell kb eltelnie az egyes lepesek kozott.
Gyumolcs tisztitas, daralas egyertelmu, kesz, ott hever a pepesitett gyumolcs a hordoban. A legtobb helyen a pektinbontast irjak elso lepeskent, utana az elesztot, majd a savazast. A kerdesem, hogy kb. mennyi ido mulva tehetem a pektinbontas utan az elesztot, majd mennyi idot kell varni az elesztos beoltas utan a savazassal?Savazasnal borkosavat szeretnek hasznalni, azzal kapcsolatban van-e tapasztalatod?
Koszi!
-
Henry_
újonc
Sziasztok,
cefrézéssel kapcsolatban lenne két-három kérdésem, mert sok oldalt elolvastam, mégis kicsit katyvasz van a fejemben.
Aprítás zúzás után a legtöbb oldalon a következő sorrendet szokták ajánlani: pektinbontás, élesztővel történő beoltás, majd savazás. Amit viszont nem találtam meg sehol, hogy mennyi időnek kell eltelnie az egyes folyamatok között? Vagy akár egy nap alatt meg lehet / kell csinálni mindhármat?
A másik, hogy a borkősavat jónak tartjátok-e savazásra, illetve, hogy van-e bármilyen tapasztalat, hogy mondjuk 100 l cefréhez mennyit kell adni ahhoz, hogy 1-et csökkenjen a cefre ph értéke.
A harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy azt írják az elején még kell oxigén az erjedési folyamathoz, később viszont már légmentesen kell lezárni a hordót. A kérdésem itt is az, hogy meddig van az első és mikortól a második? Vagy az jó megoldás, ha kotyogóval ellátott fedővel lezárom rögtön az elején a hordót és csak a napi egyszeri keveréshez nyitom ki?
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni ezekben, idén szeretnék először magam cefrézni és szeretném, hogy jól sikerüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest