Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CanibelZ
aktív tag
Igen, én is erre jutottam végül. Már kértem kétszer is, egyszer mikor beüzemeltem, de valami beakadt rajta, majd megint, mert egyik este valami levágta az áramot és amikor bekapcsoltam, elfelejtette, hogy hogyan is kellene lennie... Szerintem ez a szutyok nem marad bridge üzemmódban, ha újraindul. Ma telefonálok megint, hogy adjanak valami mást, mert ez nagyon gáz...
A DDNS részét nem tudtam, hogy ennyi elég neki, most már ezt is tudom, köszi! -
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
HAProxy-val küzdök jelenleg, hogy elérjek saját domainnel pár dolgot itthon (valami1.domain.com, valami2.domain.com stb.). Cloudflare-nél vettem most meg, szerintem minden jól be van állítva elvileg (OVH.com-nál vett domainnel és beállításokkal jó volt).
Nekem gyanús, hogy a Telekom részéről van a hiba, de addig nem akarok betelefonálni, amíg nem biztos. Onnan gondolom, hogy a pfSense WAN címként 192.168.0.2-t ír, a külső IP-t csak a modemben látom. A DDNS cloudflare-re viszont működik, egyből frissíti oda, szóval ezért vagyok ebben bizonytalan.
Régebben működött a dolog, de valamiért kaptam új modemet (KAON 3002, egy hulladék szerintem is meg mások szerint is).
Ötlet, hogy hol és mit kellene még keresgélnem ezzel kapcsolatban? Egyszer már telefonáltam, hogy szar a modem, valamit csináltak neki távolról, mert most már a beállításokba be tudok lépni és este újra is volt indítva.
Bridge-ben van elvileg a modem az alapján, amit ír, de már ebben se vagyok teljesen biztos, hogy az jó...[ Szerkesztve ]
-
CanibelZ
aktív tag
Kb. 2 hete megjött a PfSense alá szánt Qotom gép, nagyon pöpec kis gép. Sikerült is feltenni meg beállítani a dolgokat viszont a VPN-nel van egy kis problémám.
Kintről szeretnék VPN-en keresztül csatlakozni az otthoni hálózathoz, hogy elérjem a szerveren található dolgokat. Ez megy is, bírok csatlakozni, mindent elérek. Viszont szeretném úgy beállítani, hogyha mondjuk laptopon csatlakozom a VPN-en, akkor csak az otthoni hálózat legyen átküldve rajta, minden más a VPN-en kívül menjen (mintha nem is lenne bekapcsolva). Ezt hogyan tudom megoldani?
Próbáltam neten utánajárni, de vagy nem találtam meg erre a megoldást, vagy én nem értem ezt a tunneling dolgot teljesen. -
CanibelZ
aktív tag
Ez egy elég barátságos összeállítás. Hasonlókat néztem már én is, de még össze kellene néznem, hogy milyen rendszerigényei vannak a dolgoknak. De szerintem egyelőre maradok a két gépes felállásnál, majd lehet később én is virtualizálom, ha úgy látom a dolgokat. De köszi a választ, ez is egy jó kiindulópont az egészre nézve.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz Multibit #223 üzenetére
Azt a 7-800-at találtam, annyival én is megelégednék.
Munkahelyről sokszor elég nagy fájlokat meg adatbázisokat mozgatok haza, mellette távoli asztali elérés és jó lenne, ha tudnék haladni. VPN-en 100 Mbit lenne igazából a cél, de ezek szerint csak kéne tudnia ezt, szóval lehet ennél maradok akkor, sokkal nem tűnik erősebbnek a J4105 a J3160-tól. -
CanibelZ
aktív tag
Na, ezzel a válasszal most aztán tényleg nem tudom eldönteni, hogy akkor hogyan is.
Látom te virtualizálod, összességében az lenne talán a legolcsóbb, ha úgy nézzük, de nem értek annyira ehhez még, tanulnom kellene a dolgokat hozzá.
Meg akkor a következő kérdés, hogy a teljes szerver alá akkor milyen hardvert rakjak, annak még neki se álltam gondolkodni és érdeklődni. -
CanibelZ
aktív tag
válasz Véreshurka #220 üzenetére
Az oldalukon is megtaláltam, a kisebbnél 300Mbit-et írták garantálnak inkább, ha DHCP, VPN stb. is ezen az eszközön menne, Gbit esetén a nagyobb modell ajánlottabb, szóval legalább i3. Szóval szerintem megrendelem ezt és akkor a jövőre nézve is be vagyok biztosítva.
Te miért raktál 2*120 GB SSD-t bele? Nem lenne elég mondjuk egy 64 GB, vagy akár 32 GB is, ha csak a PfSense megy rajta?Igen, ebből a szempontból gondoltam én is rendelni tőlük, de miután egyedül vagyok most egy lakásra és a PhD fizetés nem a legtöbb, nem tudok túl sokat félrerakni, így most más megoldást nézek inkább. Szoktam pár dollárt itt-ott adományozni, de ez most egyszerre sok lenne, főleg ez minimum i3 miatt.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz Véreshurka #218 üzenetére
Sebességet mennyire figyelted/tesztelted? 500Mbit-es netem van, amennyire lehet kihasználnám, de elég vegyes dolgokat találtam ezzel kapcsolatban. Valahol azt írták a J3060 és J3160-as eszközökre, hogy nem viszi ki a Gbit-et, csak 7-800-at vagy sokkal kevesebbet, de valaki meg azt írta, hogy neki probléma nélkül ment. Ezzel szemeztem eddig, de ezek most elbizonytalanítottak kicsit benne. Ha valóban nem jó, akkor szerintem maradok ennél, ez már biztos jó lesz.
Nézelődés közben találtam pár hozzászólást, hogy az aliexpressről rendelt "Protectli" eszközt (Yanling/minisys-ként hivatkozta rá, előbbiként meg is találtam) és simán felment rá mind az eredeti (zárt) BIOS, mind a coreboot (telepítés).
-
CanibelZ
aktív tag
válasz Multibit #213 üzenetére
Közben nézegettem a dokumentációkat és láttam pár érdekességet. Úgy néz ki nem kell erre az eszközre virtualizáció, vannak olyan pfSense csomagok, amikkel tudom a leírtakat helyettesíteni: openvpn hivatalosan van, wireguard még nem, de csomag már letölthető hozzá, DNS resolver-ként alapból tudja az Unbound-ot használni, piHole helyett meg van pfBlockerNG, ami kb ugyanazt tudja. Biztonsági szempontból nem tudom mit lehetne érdemes még felrakni. Az IPD/IDS eddig nem jutott eszembe, de jó ötlet, fail2ban majd valamilyen módon azokhoz az alkalmazásokhoz, amiket kiengedek netre, network monitor meg majd kiderül, nem tudom van-e benne alapból és az milyen.
Eszközök szempontjából úgy nézne ki, hogy lenne egy szerverként használt gép, egy asztali PC, egy router (OpenWRT), amit acces pointként és switchként is használnék 2-3 eszköznek.Véreshurka
Köszi a linkeket, este én is találtam ilyen eszközöket a kínaiaktól, konkrétan ezt nézegettem, nem tudtam, hogy ez is koppintás. Ha ez elég lenne teljesítményben az én igényeimnek, akkor lehet a lengyel barátainktól rendelek egyet, kínából ki tudja mennyi idő amíg ideér (ha ideér, de nem jártam még így szerencsére), vámmal kapcsolatban meg még soha nem volt dolgom. Ha jól számoltam, talán nem jönne ki sokkal olcsóbbra, de sose tudom ezeknél hogy megy. Ha mégis kijönne annyival olcsóbban, hogy megérje szórakozni vele, akkor rendelek egyet és feltelepítem a coreboot-ot, a laptopomra is fel akarom valamikor úgy is.
Megkérdezhetem, hogy te melyik Qotom gépet vetted és mi megy rajta? -
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fasza kis itthoni hálózatot kialakítani. Két fő gépet üzemelnék be, egy "routert" (hálózati szempontból kritikusabb dolgok, proxmox alatt pfsense, wireguard/openvpn, pihole, unbound) és egy szervert, amin minden mást futtatnék, illetve ezen játszadoznék, tanulnék.
Gondolom a router gépnek nem kell túl combosnak lennie, de nem akarom alulméretezni teljesítményben, így inkább megkérdezem az ebben okosabb fórumtagokat. Mit ajánlotok, milyen hardvereket nézegessek?Segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest