- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- sh4d0w: Én és a számítógép
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
CanibelZ #219 üzenetére
nem viszi ki a Gbit-et, csak 7-800-at
Micsoda gond...
Nekem is 500 Gbps netem van, tehát nem tudom, hogy a jelenlegi routerem (J4105 alapú SBC + OPNsense) "ki viszi"-e a gigabitet, de igazából nem is érdekel. Akkor sem fog érdekelni, ha ideér a Digi az FTTH-val és itt is 1 Gbps lesz a névleges letöltési sebesség.
Persze más a helyzet akkor, ha az erős vas valós igény/probléma kielégítésére kell. Ilyen kérdés lehet pl. az elérhető VPN sebesség. Nálam a fent említett router OpenVPN-nel (AES-256-CBC, SHA512) 110 Mbps tud lefele irányban, 130-at felfele, belakott tűzfallal, sok aliassz. Nos, ha valakinek ennél több kell, az szerezzen be erősebb vasat a Celeronos gépeknél! Ekkor bizony jól jön az általad linkelt Qotom (pl. egy Q375G4). -
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz
CanibelZ #219 üzenetére
Hát nem tudom, nekem kezdetben egy Core2Duo E8400 + 4GB RAM pároson futott a pfSense kb egy évig. 500/22-es netem van, simán kihajtotta, belső hálón pedig jött a gigabit is. Igaz, nekem külön egy 4 portos gigabit kártya volt benne, de az alaplapi volt a WAN. Szóval ami ezt a teljesítményt meg tudja lépni, az kell, hogy tudja kezelni a gigabitet
Szerk:
Jelen pillanatban virtualizálva ezt nyújtja úgy, hogy fut a torrent 100+ torrenttel, 3-4 egyidejű VPN kapcsolat (dolgozom) és hasonlók. Szerintem elég jó. 2 vCPU és 512MB RAM van neki adva -
Véreshurka
senior tag
válasz
CanibelZ #219 üzenetére
Nálam sajnos 40/4 -es net van
(Bp. XII. kerület, inkább nem mondanék semmit
), mint az elérhető leggyorsabb, szóval ehhez sajnos nem sokat tudok hozzászólni. A Qotom-ot úgy vettem az I5-el, hogy annak tudnia kell (fórumozók szerint) elvileg a gigabit-et, hogyha egyszer ide is ideérne egy olyan szolgáltató, akkor ne legyen gond. Egyébként szerintem simán írhatnál a Protectli-nek, hogy ők mit mondanak. Nyilván nem fognak maguk ellen beszélni, de azt szerintem megmondják, hogy a J3060, vagy a J3061 bírná-e a gigabit-et, vagy inkább valamelyik i-s processzoros gép.
Gondoltam, hogy felmenne rájuk, bár őszintén szólva nem nagyon jártam utána... Úgy voltam vele, hogy ezzel is támogatok egy számomra szimpatikus céget, illetve itt Európában pedig azokat akik aktívan fejlesztik a Coreboot-ot a Protectli-s gépekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Linux Mint
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- Nintendo Switch OLED 20.4.0 + Android 15, 256GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Playstation 5 Disc Edition 825GB dobozában, kitisztítva, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Rampage SHIVA DeepCool 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest