Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
Esetleg nézhetsz PCEngines APU cuccokat is, kb. az a bele, mint a T620 Plusnak, ritka, de cserébe még kisebb, és hálókártyát sem kell kergetni (manapság az i350 is eléggé ritka kincsnek tűnik... vagy én keresek rossz helyen?).
A VM-ként való futtatás is megoldható, de sok olvasgatás, meg agyalás után nekem úgy tűnik, 1-2 alkalom után, amikor a hypervisor-router egymásra utaltság megszívat, megunod.
Erőforrásban kérdés, VM-ként mire raknád, illetve mit értesz pár VPN alatt (milyen protokollal, milyen sebességet akarsz, hány szálon).
Btw. ha már virtualizálva van az OMV is, miért jó azon belül, dockerbe futtatni ezt-azt, meg vpn-ezni is róla? VPN-t intézze a pfSense, a docker meg kapjon egy külön VM-t. Mifelénk a router után a második legfontosabb pont a NAS, minden más arra van utalva, ha a virtualizálás miatt nem fáj plusz 1 rendszert üzemben tartani, én tuti nem raknék smit az OMV-re, ami nem szorosan a fájlkiszolgálás részért felelős. -
Patice
nagyúr
Nálam HP T620 Plus-on megy hibátlanul.
Eddig alap router feladatok + reklámblokkolás fut rajta, de alig eszi a procit (5-10%) között ingadozik.
Nem lehetetlen egy vason VM-ként futtatni, csak figyelni kell arra, ha valami miatt restart kell.
Idővel én beszereznék neki egy dedikált vasat, vagy figyelném az apróhirdetéseket...Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mindent a StreamSharkról!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest