Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Látom bőven tavalyi kérdés, de hátha még aktuális. Ahogy előttem írta #1237qqcqqc fórumtárs, valószínűleg nem jó ötlet csomót kötni a topológiára. Biztos meg lehet oldani egy felügyelt switch-el ami tud VLAN-t, de messze nem optimális. Még nem értek hozzá eléggé, hogy megmondjam, stabil lenne- e, de gyanús hogy csak szívatnád magad. Nekem egy olyan Fujitsu vékonykliens a router, amiben van PCI-e foglalat, így bármilyen hálókártyát lehet bele tenni. NIC-el együtt megáll 60-70€ körül. OPNsense fut rajta, szépen kezeli a duplex gigabites optikai netet (bekapcsolt IDS/IPS mellett még nem próbáltam milyen sebességet tud). Gondolom nem szép dolog itt reklámozni, mert nem erre való a topic, de kettőt vettem és csak az egyiket használom. Ha esetleg érdekel, írj privát. Ha mindenképp kellenek a komolyabb védelmi funkciók nagy sebesség mellett, nem sokkal drágábban össze lehet rakni egy kis fogyasztású, jóval erősebb PC-t.
Egyébként mindenhova lehet kábelt húzni, a kérdés mennyit vagy hajlandó ráfordítani (időben és/vagy pénzben), és hogy milyen esztétikai igényeid vannak a dologgal kapcsolatban
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Hááát... ha tűzfalként a sokadik eszköz, az nem szerencsés. Viszont a pf/opnsense olyan szerény kraftot használ, h valami mini vasat rakhatnál a modem és a belső háló közé. Ennyi gépnél a +15W már semmi. WAN port a modemhez, LAN meg befelé.
Biztosan megoldható úgy is, h a végén van (router, DNS resolver biztosan), de a tűzfal ehh... nah...
Lehetne a modemtől bridgelni a műhely pfsense wan-ra is, majd vissza a LAN-ról. De ez sem tűnik a legjobbnak, a lakás forgalma is átmenne itt oda-vissza, feleslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Hardcore café
- További aktív témák...
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest