Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• C^^

őstag

Sziasztok!

8 éves 308 SW T9-ről van szó, és kicsit aggaszt, hogy ennyire gányul néz ki a gumikéder a napfénytető és az első szélvédő találkozásánál a sarkokban, mint a csatolt képen.
    Nem ázik be, nagy esőnél sem, de tudja valaki, hogy hogyan/hány réteggel vannak ragasztva a szélvédők? Túlaggódom, vagy érdemes ezzel valamit kezdeni, és ha igen, akkor mit?

• C^^

őstag

Sziasztok!

Nemrég lettem Peugeot 308 tulaj, 2015-ös, Euro6 1.6BlueHDI, 193.000km. Próbálom összeszedni, hogy miket érdemes a következő karbantartással megcsináltatni.

Eolys (FAP) frissen töltve, AdBlue tartály nemrég cserélve.
    Vezérlés 170.000-nél cserélve.
    Főleg autópályán volt előttem is használva, illetve én is hosszú utakra járok vele, érdemes ettől függetlenül DPF-et és EGR-t tisztíttatni megelőző jelleggel, vagy inkább jobb nem bolygatni, csak ha konkrét hiba van? Egyelőre elég egészségesnek tűnik, diagnosztika alapján regenerálások között ~800-900km telik el.

Szokásos olajcsere, gázolajszűrő csere, egyéb szűrők cseréje jut eszembe. Olvastam olyat, hogy az adblue injektort is érdemes lehet megpucolni.
    Ezen kívül van bármi más, amire figyelni kell karbantartásoknál?

Edit: Illetve váltóolaj csere is esedékes lehet talán, ugye? Nem tudom, mikor volt utoljára. (manuális, 6 gangos).

Új hozzászólás Aktív témák