Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Pópa
senior tag
válasz
Thunder78
üzenetére
Erre mindig elmesélem a megtörtént esetet, amikor is egy másik fórumon éppen a kollégákkal beszélgettünk a c++ topicban, és jött egy új tag.
Össz-vissz 1, vagy 2 post-ja volt... nos a srác írt egy olyan összeszedett, és részéletes hozzászólást, hogy a ''szemünk kettéállt'' tőle... (Annyira jól látta dolgot, hogy hosszú perceket spórolt meg egy ötletével egy program fejlesztésében...)
---
Szóval az hülyeség, hogy újonc ''tollából'' csak értelmetlen dolgok születnek... -
Pópa
senior tag
válasz
Thunder78
üzenetére
Arról szólt, hogy egy srác sérelmezte azt, hogy neki 60 post-ja elszállt, és erre felbuzdulva nyitott egy topicot (az említettet) és elkezdett őrült módon postolni bele, hogy behozza az ''ellopott'' hozzászólásokat.
Már az elején elnézést kért (már ez is tök gáz volt), aztán szépen 1 karakteres post-okat kezdett gyártani.
-
Pópa
senior tag
Itt a példám, hogy nem csak újonc művel marhaságokat.
Bővebben: link -
Pópa
senior tag
válasz
Thunder78
üzenetére
Ott van az ''azonnali kérdések órája'' topic.
Abban az újoncok (vagy akárki) felteheti a kérdését, és nem kell neki külön topicot nyitni. Ha pedig annyira figyelmetlen az illető, hogy nem néz körbe, akkor igenis ''meg kell neki mutatni az utat''. (kereső, satöbbi)
Ha annyira nem veszi a fáradságot, hogy kicsit ismerkedjen a fórummal (!!! és ne modja senki, hogy erre nincs 5-10 perc szabad ideje), akkor megérdemli, hogy lehurrugják.
--
so, ennek ellenére az újoncokat segítem (és segíteni is kell!), de ha ''Ők'' nem tesznek semmit a fejlődés érdekében, akkor nagyon sajnálom.
uff, álmos vagyok. Bocsi, ha rosszul fogalmaztam.
-
Pópa
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Egyébként úgy tűnik, hogy ''semmi baj'' sincs a sráccal.

-
Pópa
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
LOL

Egy fontos dolog ütötte meg a (lelki)fülemet :
''a pénz nem számít.... ''
-
Pópa
senior tag
Egyébként nem sok különbség van a Chat vs Fórum, és az Intel vs AMd témák között sem.
Ezek soha véget nem érő viták.
A fórum egészséges vérkeringése megkívánja (!), hogy mindeki legyen toleráns a másikkal szemben, a fórumszabályzatot tartsa be (vagy legalább alkalmazkodjon valamennyire hozzá).
Továbbá úgysem lehet semmit sem tenni azok ''érdekében'', akik csak beregelnek ide, és gyorsan nyitnak egy topicot a ''problémájuknak''....
- Azért nem lehet tenni semmit, mert Nekik eszükben sincs ''keresni''..
ááh, dehogy... Csak a saját dolguk érdekli őket, és szét sem néznek.... olyan, hogy fórumszabályzat... soha nem is hallottak róla... meg sem nézik, hogy mit ''pipálnak ki'', amikor regelnek.
(Nekik általában a fórumszabályzat csak annyi, hogy a ''regisztráció nem megy tovább, ha az a kis gombot nem pipálom ki'' ) Egyszerűen nem is olvassák el, mert úgy vannak vele, hogy úgy is csak a sablonduma... abból meg hallottak már eleget
Persze vannak kivételek is.
Például akik már viszonylag régen olvasnak itt, és felmerülő kérdésüket csak úgy tudják feltenni, hogyha belépnek a PH!-ra.( De ez a ritkábbik eset.) Ők nem fognak idióta topicokat nyitogatni.
----
Ebben van jóadag mentalitás, és ''internetes tájékozottság'' is.
- Aki mondjuk életében először látogat meg fórumot (akár ezt, akár másikat), annak halvány lila fingja sincs arról, hogy ''hogy is mennek a dolgok''... Csak úgy tudja ezt meg, hogyha írogat, beszélget, néhanapján valaki jól beolvas neki, hogy ''irgum burgum''...
Minden fórumozó volt újonc... mindeki ''megalkotta'' az első hsz-ét... egy kicsit félénk, egy kicsit láma módon esetleg, de megtette! Ezt ne felejtsük el soha.
---- -
Pópa
senior tag
válasz
Thunder78
üzenetére
'''''' Ui.: Én is újonc voltam, mikor ez indult és engem is bosszantott (ill. még mos is) a diszkrimináció. Vannak ilyen emberek ... ebbe szerintem nyugodj bele! '''''''
Ehhez azt tenném hozzá, hogy mindenki újoncként kezdte... (és ez most nem az üres ''közhely'') ... csak sokan ezt már elfelejtették.... bizony,bizony... a kezdetben mindeki ''botladozott egy kicsit.''
De ez a topic tényleg nem az ''újoncok ellen'' van.
Sokkal inkább a fórum vérkeringésének dinamikus fenntatása érdekében.
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Átgondoltam kicsit jobban a dolgot... NEM SZABAD KORLÁTOZNI ŐKET!
Legfeljebb csinálni egy ''hot questions''' részleget, ahol a nagyon sürgős, és esetleg láma kérdések kapnának helyet.
Vélemények? -
Pópa
senior tag
na én lépek aludni..... jó éjt.
Holnap visszatérünk az eredeti témára.
bye -
Pópa
senior tag
A dicső vég..... Ezért mondom én, hogy nem teljesen jó ez így...

Mondjuk az ''újoncok'' a keresőt úgysem használják... a ''szakik'' meg nem kíváncsiak a vinyó particiózására, sem pedig a 2.6-os celeron csoda melegedésére.... that's all.
Tehát a törlés nem okoz nagy hiányt, a jövőre nézve.
-
Pópa
senior tag
Bővebben: link <-- Íme ékes példa az ''újoncok'' tevékenységének. Hiába a jószándék....
-
Pópa
senior tag
gLes! Te nem alszol éppen? Vagy csak írtál egy script-et, ami a távolléted alatt írogat?

-
Pópa
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
LOL. nem gyenge....
-
Pópa
senior tag
Skacok! Hány mod van összesen?
-
Pópa
senior tag
válasz
Zordkaszás
üzenetére
ööö. izé.... várj, godolkodok valami frappáns válaszon..... -
Pópa
senior tag
Egy-egy nick mögött egy-egy ember bújik meg. Mindenkinek vannak érzései, gondjai, tudása..
A fórumvilág nem a post-okról szól igazándiból, hanem az azonos érdeklődésű emberkék közös ''állomásáról'', a tapasztalatok, a tudás megosztásáról.
A segítés, a tolerálás szerves része ennek a folyamatnak.
És hiába PH! nagyúr, (vagy überbrutál anyámkínja) valaki, ha a közösség nem fogadja be, nem hallgatnak a véleményére, akkor egy nulla. Nem foglalkoznak vele, a háta mögött kitárgyalják. -
Pópa
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ebből örök balhé van.... mindig a post-ok uralkodnak, pedig ez nem yó.
Nekem is lassan 11K-m van egy másik fórumon.
Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)